| AdrianAdi98 a întrebat:

Este adevarat că de la 1 ianuarie e obligatorie din nou armata? Eu cred ca e doar un zvon...

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat.
De anul viitor intra in vigoare legea rezervistilor voluntari, nr.270/2015, este cu totul altceva decat stagiul militar obligatoriu, citez:
"Art. 1
(1) Rezervistii voluntari reprezinta personalul selectionat pe baza de voluntariat, care consimte, pe baza de contract individual pe durata determinata, denumit in continuare contract, sa incadreze functii in statele de organizare ale structurilor din cadrul Ministerului Apararii Nationale.
(2) Rezervistii voluntari sunt cetateni romani, barbati si femei, cu domiciliul in Romania, care indeplinesc conditiile prevazute de prezenta lege pentru recrutare si selectie si au incheiat contractul prevazut la alin. (1).
(3) La instituirea starii de asediu, precum si la declararea starii de mobilizare sau a starii de razboi, contractele rezervistilor voluntari se suspenda, iar acestia sunt concentrati/mobilizati, in conditiile legii, si sunt incadrati pe aceleasi functii. La desconcentrare sau la declararea demobilizarii, rezervistii voluntari sunt desconcentrati sau demobilizati, iar contractele se deruleaza in continuare pana la expirarea acestora.
(4) Rezervistul voluntar este incadrat pe functia prevazuta in contract la semnarea acestuia."
Serviciul militar obligatoriu se introduce doar in caz de mobilizare, razboi sau stare de asediu.
Conform art.3 din L.446/2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
  "(5) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar."

16 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e obligatorie nicio armata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, pentru ca suntem in democratie, si nu putem sa fim obligati sa facem ceva https://ro.wikipedia.org/wiki/Democra%C8%9Bie

| nugasescusernameliber a răspuns:

Pentru unii ar fi chiar bine, poate le mai baga putina coloana vertebrala in spinare ca prea molai au devenit barbatii in ziua de azi. Si in caz de orice macar stii sa tragi cu arma, nu sa fi smecher la volanul unei masini in timp ce tastezi pe telefon si fluieri dupa pitzi pe strada.

| Salontanul a răspuns (pentru nugasescusernameliber):

Asa este! Au ajuns sa se epileze ca femeile, sa intrebe cu ce creme isi dau pe corp si ce sampoane de baie. Au ajuns sa intrebe cum sa-si penseze sprancenele. Cred ca jumatate ar muri la un mars de 30 Km.

| nugasescusernameliber a răspuns (pentru Salontanul):

Chiar recent am scris la ceva post ca expresia "sa intrii in pantalonii ei" nu se referea sa intri la propriu in pantalonii ei, ca vad tipi pe strada in colanti! sau ce stiu eu ce blugi la moda or fi, sunt gay!
Si cunosc persoane care s-au intors din armata cu mai mult tupeu (dar masculin, nu de badaran), mai sigur pe ei, mai "drepti" si erau capabili sa ia viata in piept.
Azi vad ca e la moda sa stai cu parintii pana la 30 de ani ca "asa e situatia in tara", e asa usor sa stam sa dam vina pe altii, sa ne plangem de mila si sa ne complacem in loc sa fim uniti ca de atatea ori in istorie cand am schimbat, am invins si am castigat.

Asa este!

| nugasescusernameliber a răspuns:

laughing Nu sunt comunista deloc, din contra, trag spre extrema cealalta.
Si am exact viata care mi-am dorit-o si mi-am asternut-o, un loc de munca bun, o casa si-o familie fericita. Nu invidiez pe absolut nimeni.
Si eu m-am referit la barbatii pe care-i vad in ziua de azi de nu stiu unde si cum sa plateasca o factura. Nu m-am referit personal la nimeni. Dar cine se simte...ma va ataca, evident.
Cati ani ai? discuta putin cu persoane care au facut armata si vezi cati regreta. Esti copil mic, incult si ti s-o dovedesti si scris.
Iti tai un picior decat sa aperi Romania? Eu mi-as da viata pentru tara asta, este tara mea, cu bune sau rele, daca toti ne luam talpasita si fugim cine sa mai lupte pentru o situatie mai buna?
Iti meriti soarta.

Nu-l lua in seama. Este un idiot care sare la gatul oricui. Si eu am avut probleme cu el. Nu stie decat sa jigneasca. Asta este nivelul lui de "cultura". Daca are o opinie separata sare la gat. Si la cat este de las (aici fiind anonim) mai degraba ar fugi decat sa-si taie piciorul. Este rodul a educatiei precare din familie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru nugasescusernameliber):

Modul tau de gandire arata ca esti comunist. Probabil un PSD-id pentru ca numai in psd sunt comunisti. Si nu m-am simtit deloc. Si nici copil nu ma consider la 26 de ani. Noi doi inclusiv salontanul ( care ma musca de fund si ma are la ignor ) nu suntem pe aceeasi lungime de unda. Tu cu gandirea ta, eu cu a mea. Iar tu daca erai asa mare destept cu fam. cum te consideri, nu ma bagai in seama. Dar na, am dovedit caracterul tau de comunist. La fel si salontanul care are tupeu numai si NUMAI pe internet.

| nugasescusernameliber a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca normal cand esti atacat este sa raspunzi, nu? Am 29 de ani, nu 92 sa-mi spui ca mi-as dori sa traiesc ziua de azi, fiindca vezi tu, chiar o traiesc. Si ti-am explicat ca nu sunt comunistA - sunt femeie, ci trag spre extrema cealalta, daca nu stii care e, e cea de dreapta. Opusa comunismului, capisci?
Iar afirmatia ta ca iti tai un picior decat sa aperi tara asta e demna de -2 neuroni. Intr-adevar oamenii ca tine trebuie ignorati.
Dar pari un om frustrat, cu o idee strict in fata chiar de se izbeste de un zid, dar trebuie sa ai tu ultimul cuvant si de e o prostie, hai! Te descurci binelaughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru nugasescusernameliber):

Referitor la "evaluarile" tale... Asta este dovada ca te-am atins la orgoliu.

| nugasescusernameliber a răspuns (pentru anonim_4396):

Tot incerc sa-ti dau ignore, dupa cum ziceam oamenii ca tine trebuie ignorati. Nu mai atins niciunde, fiindca aberezi, se vede ca ai o criza isterica de nervi si singurul lucru care stii sa-l faci este sa jignesti. Cu altceva nu te poti realiza. Sa te iei de parintii cuiva, de copiii(inexistenti) denota multa inteligenta.
Sunt 2 categorii de oameni pe lume, cei prosti care tac si incearca sa mai invete cate ceva si sunt de apreciat, si cei prosti care o dau cu bata in balta dupa cum iti ziceam, vrei sa ai ultimul cuvant cu prostii si ai dovedit-o. Ignore, loser.

| CiocanN a răspuns:

Suntem încă în democrație. Nu te obliga nimeni sa faci ceva. Eu nu am auzit nimic. Stai liniștit ca nu are armata arme pentru a deveni obligatorie laughing

| Holiday a răspuns (pentru CiocanN):

"Suntem încă în democrație."

N-are legatura democratia in care te afli cu obligativitatea stagiului militar.

| AdrianAdi98 explică:

Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.

| An0nymy0us1 a răspuns:

Stai tu liniștit. Suntem încă o tara democrata. Nimeni nu te obliga sa faci ceva dacă ție nu-ți place.

Întrebări similare