A scazut o p(*a nivelul de trai! Beraria artizanala unde ma duc de obicei are preturile batute in cuie de vreo 2-3 ani. Timp in care in Romania... nu trebuie' sa intru in detalii, nu? Legat de vin rusii da, e un pericol foarte real, si din pacate mult mai palpabil pentru ei decat pentru noi, mai ales ca ei au si experienta dragostei rusesti mult mai recenta.
Exagerează ca să fie băgat în seamă. Dacă prorușii vor câștiga alegerile din Republica Moldova situația la granița de est a țării se va complica dar nu va fi o catastrofă. Până să ajungă rușii pe Prut vor trebui să treacă de ucraineni dar nu sunt in stare deocamdată.
Da, evident. Moldova a fost condusă numai de pro-ruși până la Maia Sandu, rușii au armată în Transnistria, iar singurul motiv pentru care Putin nu a atacat și Moldova se datorează faptului că Ucraina a reușit să îi blocheze în partea sudică. E crucial pentru Putin să își implanteze măcar marionetele care să îi urmeze ordinele. În toate țările europene a susținut partidele extremiste și pro-ruse, mai ales în țările vecine Ucrainei. Au reușit o manipulare și dezinformare pe rețelele sociale ca nimeni altcineva.
Nu cred ca partidul Maiei Sandu are sanse sa piarda, oricum din ce am auzit, unele partide care au legaturi cu Rusia nu mai au voie sa participe la Parlamentare! Basescu s-a referit ca daca ar pierde partidul Maiei Sandu s-ar putea intampla asta
E superb ce se intampla, cel putin in sud. Am fost azi in Ungheni, steaguri UE peste tot de la granita de la Sculeni pana acolo (vreo 30 de km), oamenii chill, orasul ala are de exemplu un parc superb cu ajutorul Clujului, in rest si-au mai facut si ei chestii misto cu bani putini, au mai reusit sa prinda si ceva fonduri UE... Important e sa iasa la vot si sa voteze. In nord e mai nasol, ca sunt multi rusofoni/rusofili pe acolo, dar vom vedea. Am incredere in ei mai mult ca in noi!
Ungheni - Sculeni se află în centru. În Sudul Republicii Moldova este UTA Găgăuz Yeri = Găgăuzia. Ăștia sunt rusofili și votează in proporție de peste 90% cu partidele proruse. Nordul Republicii Moldova este la fel rusofil. Doar centrul țării acolo unde ai văzut tu steaguri ale UE, este proeuropean dar voturile vor fi împărțite și PAS - partidul Maiei Sandu nu va lua majoritatea lor. Cheia câștigării alegerilor rămâne iarăși în mâna lui Renato Useatîi de la Bălți: Dacă face alianță cu PAS - viitorul guvern va fi proeuropean, dacă nu Moldova se întoarce în vremurile în care era condusă de Dodon sau mai rău de Voronin.
Centru-vest, corect. My bad. Nu stiu cum am intors eu harta in cap...
Ai citit doar titlul?
A facut afirmatia ca sa-i convinga pe basarabeni sa voteze pro Europa. Altfel... vin rusii.
E aceeasi manipulare.
Nu, am citit si restul. Cum au facut cu noi de ne-am pricopsit cu Micusor