| 1231242 a întrebat:

Mi-a fost anulata cererea de chemare in judecata, conform art.200 din C. pr. civila, desi eu nu inteleg, am facut totul online, sa inteleg ca cererea trebuie facuta fizica? Trebuie neaparat sa aiba o valoare baneasca?

Nu am platit taxa judiciara de timbru, pentru ca efectiv nu stiu cuantumul, am cerut sa mi se comunice suma.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In comunicare ti s-a spus si de ce a fost anulata cererea.
Si poti reveni cu o noua cerere daca nu s-a implinit termenul de prescriptie.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-avem de unde sti de ce ti-a fost anulata, posibil si din cauza ca nu ai platit taxa judiciarta de timbru.
Citeste art.193-200 din C.p.c. si o sa te lamuresti.

| Frank51 a răspuns:

Taxa judiciară e obligatoriu de plătit, ai o listă cu toate taxele undeva.

| 1231242 explică (pentru Frank51):

Unde mai exact?

| 1231242 explică (pentru Ioandelasal):

Eu sunt de parere ca le-am indeplinit, dar mi s-a comunicat ca nu. Oricum daca vreau sa revin, pot reveni cu o noua cerere de chemare in judecata?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru 1231242):

Taxele judiciare de timbru sunt prevazute in OUG nr.80/2013, cu md. si compl. ulterioare.

| eliancodrut a răspuns:

1. Daca tu zici si poti demonstra ca te-ai achitat de toate sarcinile, poti face apel. Dar trebuie sa ai probe.
Mie mi-a respins o cerere pe motiv ca nu am platit taxa de timbru judiciar. Dar am avut proba ca am depus-o si am facut contestatie in apel si s-a rezolvat. Inclusiv s-a gasit documentul.
2. Daca nu ai indeplinit vreo cerinta, singura cale este o noua cerere cu indeplinirea tuturor cerintelor.

| eliancodrut a răspuns:

De asemenea poti face cerere de reexaminare.

| romeo78 a răspuns:

Https://lege5.ro/......ura-civila

Uite aici ce înseamnă art. 200 Cod Procedură Civilă!