| Catalzin a întrebat:

Mi-a fost suspendat permisul in Germania în data de 16.03. 2025 pentru alcool 2, 03 în sânge, cu permis romanesc, la ce sa ma aștept?
Va mulțumesc frumos!

3 răspunsuri:
| Korkodeln a răspuns:

Legea germana daca ai rezidenta (Anmeldung):
- Fara punere in pericol (la control)
1053, 50 € 2 puncte 3 luni suspendare

- Cu punere in pericol (accident, iesire in decor, condus haotic, etc):
3 puncte, plus dosar penal la tribunal unde se hotaraste daca doar primesti amenda si/sau anulare permis si/sau pedeapsa privativa de libertate (inchisoare), in functie de gravitatea faptei.

Fara rezidenta:
se pierde dreptul de conducere in Germania si permisul se preda autoritatilor romane unde se aplica legea romana in ceea ce priveste permisul. Dosarul penal se deschide la fel ca si pentru rezidenti.

| Redlemonade a răspuns (pentru Korkodeln):

Nu stiu daca este rezidenta, dar am fost la primarie si am completat niste hartii anul trecut cum ca locuiesc in casa sefului meu. Am si eu o suspendare din 11 mai 2025 acum mi-au venit analizele de la sange si am avut 1.87, poti te rog sa imi spui cam ce suma as avea de platit, politistii nu au stiut sa imi spuna au zis doar sa astept ca o sa imi vina prin posta. Nu am cauzat accidente si nici nu am pus in pericol pe nimeni am fost oprit la un control. Multumesc anticipat.

| Korkodeln a răspuns (pentru Redlemonade):

"Hartiile" alea se numesc "Anmeldun" (inregistrare) si seful tau te-a luat in spatiu, deci esti rezident (adica nu turist sau muncitor sezonier).

La alcolemia (beat manga e putin spus) asta s-a dus permisul, uite direct ce zice legea:

"Alkohol­gehalt im Blut ab 1, 1 Promille:
3 Punkte
Ent­ziehung des Führer­scheins, Freiheits­strafe oder Geld­strafe"

In traducere:

- 3 Puncte penalizare in orice caz (daca re-iei permisul le ai tinichea pana expira)

- Anulare permis (ala nu-l mai iei inapoi prea curand, in Germania nu am auzit sa treaca nici un roman examenul MPU si nici in Romania nu mai e asa usor cu antecedente penale precum condus sub influenta alcoolului cu alcolemie mare).

- Bomba zilei: DOSAR PENAL in care se hotaraste daca iti dau doar amenda (Geld­strafe), sau privare de libertate, adica inchisoare (Freiheits­strafe). La alcolemia asta ENORMA, procurorii au trimis deja dosarul la judecatorie si astepti infatisarea (unde TREBUIE sa fii cu avocat) si sentinta, politia nu are ce sa-ti mai spuna.

De ce difera raspunsul asta de primul pe care l-am dat?
Pantru ca ai scris 2 si 03 separat, fara virgula si am crezut ca e a doua abatere cu 03 la mie, ceea ce inseamna doua-trei beri, nu un litru de tuica de 40 de grade!

De unde vin raspunsurile astea, de aici:
https://www.bussgeldkatalog.org/alkohol-drogen/#alkohol

Peste 1.1 la mie esti in cea mai agravanta circumstanta posibila, bine ca te-au oprit aia si n-ai facut accident, la nemti nu e ca la romani "cu suspendare" sau alte glumite, realmente infundai puscaria cu arabii si negrii si inca nu esti scapat de asta.

Ce e de facut: aici ai nevoie de avocat specializat sa preia cazul sa te scape macar de puscarie, aia de la site-ul de mai sus au o pagina si un telefon unde poti trimite descrierea cazului tau si poate e cineva care il preia, nu-ti spun cat costa ca te sperii.

In incheiere ce sa zic, credeam ca in 2025 s-au prin romanii ca in Germania nu e ca la noi si orice "agerime" se pedepseste strict, bafta iti doresc ca ai nevoie.