Pe noi ne îngrijorează mai mult faptul că nu-ți iei tratamentul prescris de medicul psihiatru.
Dar nu am mers la niciun medic psihiatru și nu iau tratament! Ce nu pricepi?
Cred ca sunt deja in centrul atentiei, intr-un sens rau - se cauta dovezi incriminatorii pentru ei, cum ar fi relatiile cu oficiali rusi, spionaj sau sponsorizare externa/dubioasa.
Calin spre exemplu nu a ajuns prea bine.
Simion are un pic de experienta in sistemul romanesc, stie de ce sa se fereasca, dar nici nu pare ca va ajunge vreodata "sus", n-are potential nici pentru a prosti prostii.
Sosoaca nu mai e primita pe nicaieri.
Noii suveranisti sunt un fel de Dancile.
Intr-adevar, taranimea ramane convinsa ca s-ar schimba in bine daca am renunta peste noapte la tot ce s-a facut pana acum, insa concret, nu se poate naste vreo politica in aceasta directie. Doar harababura se poate face, iar asta au reusit deja. Nu cred ca se poate mai rau de atat, sper ca a fost o infectie de prostie care de acum se retrage.
Afirmatiile tale sunt derizorii si arata mai degraba panica ideologica decat vreo intelegere a democratiei. Faptul ca nu iti plac niste partide sau pozitiile lor nu le face automat neofasciste si nici ilegale. Intr-o democratie, partidele nu sunt scoase in afara legii pentru ca deranjeaza sau pentru ca au opinii conservatoare, ci doar daca incalca explicit Constitutia, indeamna la violenta sau la desfiintarea ordinii constitutionale. Restul e isterie.
Refuzul de a se alia nu e dovada de dictatura, e o optiune politica. Sunt partide in toata Europa care refuza aliante si nimeni intreg la cap nu cere interzicerea lor pentru asta. Voturile din Parlamentul European pe avort, LGBT sau Ucraina nu sunt crime, sunt pozitii politice. Faptul ca nu coincid cu ale tale nu le face ilegale. Daca ar fi asa, ar trebui scoase in afara legii jumatate din parlamentele Europei.
Ideea cu petitia la CCR e pur si simplu ridicola. Curtea Constitutionala nu functioneaza pe baza de semnaturi si emotii, ci pe texte de lege. Nu scoti partide din Parlament pentru ca tie ti-e frica de ce ar putea vota oamenii in 2028. Asta nu e democratie, e autoritarism mascat in virtute civica.
Si ironia maxima e ca, plangandu-te de partide care ar vrea toata puterea, tu propui exact acelasi lucru, eliminarea adversarilor politici prin interdictii, nu prin vot. Daca te sperie faptul ca exista oameni care gandesc diferit, problema nu e la ei, ci la intelegerea ta despre pluralism. Democratia nu inseamna doar partide care iti convin tie.
Ioi, ni-as mă pă asta, pro LGBT. Nu mai băga beţe în roate la alţii. Normal că scade populaţia româniei dacă se tot face avort, mie nu mi se pare normal să omori o fiinţă care abia a venit pe pământ, ţie nu îţi pasă.