| AlexMaftei2001 a întrebat:

Pe permis în dreptul categoriei D am codul 100, asta înseamnă că până la 24 de ani am voie sa conduc cu categoria D doar în tara.
După ce împlinesc 24 de ani trebuie sa schimb obligatoriu permisul sau pot rămâne cu codul 100 și de atunci încolo?

9 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

O mare porcarie au facut cu prostia asta, dar cine-s eu sa ii condamn? La fel si cu categoriile C, CE sa faca sa fie de la 18 ani, cat despre autobuz, la fel. Ai nevoie de atestat pentru a profesa, nu va fi usor sa obtii atestatul, studiile de caz sunt teroare.
Prima data vei platii atestatul la scoala de soferi, apoi te va programa sa dai un fel de 'sala', din 500 de intrebari iti vor pica 100, din alea 100 trebuie sa faci 70. Apoi te baga la studiile de caz, acolo e jale mare, trebuie sa faci minim 14 din 30 parca? apoi urmeaza proba practica sa dai iar un fel de traseu cu cei de la arr

| AlexMaftei2001 explică (pentru Liviu):

Am atestatul de transport persoane.

| Liviu a răspuns (pentru AlexMaftei2001):

Si atunci de ce mai ai codul 100? hmm

Nu am încă 24 de ani...

Ciudat, la tir ai 18 ani, dai de C, CE, iti pune codu 100 si se sterge cand iei atestatul.

Codul 100 se șterge după ce împlinești varsta de 21 de ani la TIR și 24 la Autobuz, nu după ce iei atestatul.Asa am și eu atestatul la D, dar nu am 24 de ani.

La tir te contrazic, am avut coleg care avea 19 ani, si avea C, CE, lucra cu mine in afara pe comunitate, si mi-a aratat permisul, avea C, CE, fara codul 100

| Pacientul0 a răspuns:

Codul 100 pe permisul categoria D înseamnă că, până la 24 de ani, poți conduce doar în România și doar în prezența unui instructor sau examinator. După ce împlinești 24 de ani și obții atestatul profesional (CPI), trebuie să mergi să schimbi permisul la serviciul de permise, unde ți se va ridica codul 100 și vei putea conduce liber, fără restricții. Nu poți păstra codul 100 după 24 de ani dacă vrei să conduci legal pe drumurile publice