Depinde ce institutie si daca ai legatura sau ai avut legatura cu ea. normal nu ar trebui
funda te rog
Raspunde la mesja si iti dau funda
Nu iti mai fa probleme fa asa cum te-am zis reinstaleaza windows-ul
Amenzile nu se trimit pe e-mail, nu exista dovada ca destinatarul a primit sigur sau ca a citit mesaele.
Dar spune ca mailul e de la fbi
Si tu n-ai auzit de virusul si inselatoria "Politia romana"?
Si acesta este tot de acest tip. Sterge mesajul si scaneaza calculatorul cu Malwarebtes Anti-Malware.
Se pare ca tu jignesti. Dar nu poti sa ceri educatie de la un individ care da raspunsuri de dragul de a raspunde!
Ai devenit obsedata de mailurile alea. Nu e prima data cand postezi asemenea intrebari. Nu te afecteaza cu nimic.
Nu, nu se poate. Toate amenzile vin prin Posta. Ceea ce ai primit pe e-mail este scam, nici vorba de o amenda reala.
Problema este ca dai raspunsuri aiurea si cersesti funda.
Si carei problema ta ca nu inteleg? iti pare rau ca nu ai luat tu funda?
Daca nu pricepi asta e! Daca citeai mai atent primul meu raspuns ai fi vazut ca nu am interes personal. E vorba de corectitudine. Asta cam lipseste unora.
Verifica adresa de email a expeditorului, cel mai probail acel email e trimis de un raufacator ci nu de o institutie, amezile nu se trimit asa aiurea prein email. De asemenea daca in email-ul respectiv este vreun fisier atasat, nu-l deschide! e posibil sa te trezesti cu PC-ul blocat!
Era de la merj@linsat.com
Sterge emaiul, respectiv poate fi periculos! Email-urile trimise de la institutii sunt trimise de pe domeniile lor (unde au si siteurile oficiale), linsat.com este un site ce pare ca nu apartine nimanui (poti accesa adresa de site sa vezi ca am dreptate) insa de pe domeniul respectiv se trimite email-uri de la raufacatori. Poti sa spui si de la ce "institutie" scrie ca ai o amenda?
De asemenea te poti uita si la textul scris in email, de obicei raufacatorii sunt din tarii sarace si habar nu sa scrie corect in engleza (sau romana). O institutie intotdeauna va scrie cat se poate de corect.
Scrie ca unul e de la fbi, altul asemanator de la wells fargo bank
Ce zici?
Wells Fargo este o banca americana. De ce ti-ar da tie amenda o banca americana? Eu nu am auzit ca bancile sa dea amenzi :) iar FBI-ul nu ar avea alta treaba decat sa trimita amenzi pe net? Sunt niste email-uri false! sterge-le!
Daca stii un pic de engleza citeste ce spun cei de la FBI pe siteul lor :
"The FBI does not send mass e-mails to Private Citizens about cyber scams, so if you email That year Received Claims to be from the FBI Director or other top official, most Likely it is a scam"
https://www.fbi.gov/scams-and-safety/on-the-internet
In concluzie e un email de tip SCAM adica Inselatorie
Nici nu stii cat de rau imi pare ca nu iti pot oferi funda.Dar sa stii ca m.ai ajutat enorm.Iti multumesc
Un multumesc face mai mult decat o funda, asa ca nu are de ce sa-ti para rau. Eu nu raspund pe TPU neaparat pentru vreo funda, pur si simplu imi place sa ajut pe ceilalti.
anonim_4396 întreabă: