| AndiSSS a întrebat:

Salut, am cumparat o masina de la o persoana juridica pe persoana fizica, am inregistrat masina la primarie dar dupa am vrut sa o vand, cei de la inmatriculari mi-au zis ca pot sa o vand direct cu factura primita de la persoana juridica si ca nu e nevoie sa o inmatriculez pe numele meu daca vreau sa o vand direct.
Precizez ca vanzarea a fost facuta in Iunie anul trecut, deci au trecut cele 90 de zile pentru inmatriculare. As vrea sa stiu daca pot sa o vand direct asa sau este necesar sa o inmatriculez intai pe numele meu ca sa o pot vinde. din ce inteleg daca nu inmatriculez dupa 90 de zile se suspenda inmatricularea? E necesar sa emit o alta factura de pe firma ca sa pot face inmatricularea? Risc amenzi mari daca incerc sa o inmatriculez? E mai bine sa o vand direct cu factura primita desi a trecut o perioada lunga de cand am achizitonat-o? Masina este intregistrata la primarie si am platit impozitele si asigurarea dar nu am inmatriculato la politie din lipsa de timp (am fost plecat din tara)

Multumesc

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti s-o vinzi fara s-o inmatriculezi pe tine.
Daca vrei s-o inmatriculezi nu platesti nici o amenda.

| siriusblack98 a răspuns:

Salut! Broker coordonator de asigurari aici. In cazul prezentat de tine, cei de la inmatriculari au dreptate. NU este nevoie sa o inmatriculezi pe numele tau ca sa o poti vinde mai departe. Cand o vinzi acum mai departe, poti face un contract de vanzare-cumparare intre tine si viitorul proprietar and that's it.

| AndiSSS explică (pentru siriusblack98):

Super, va multumesc mult de ajutor!