| janvaljan a întrebat:

Am și eu va rog o întrebare : vreau sa cumpăr o casa cu o construcție la rosu, problema este ca acea construcție este făcuta în urma cu 5-6 ani dar fără acte(autorizație de construcție)Acum, proprietarul îmi spunea ca pot sa depun un proiect la primărie și sa continui lucrarea. Mie mi se pare totuși ciudat și totodată nesigur mai ales ca nu cere un preț prea mare...La ce ar trebui sa fiu atent?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui un detaliu important, respectiv daca terenul este intabulat in CF pe numele vanzatorului. Daca terenul nu este intabulat nu poti cumpara prin act autentic si astfel nu se poate intabula in CF pe numele tau. Daca terenul este intabulat atunci poti face un contract de vanzare-cumparare, autentificat de un notar public si in acesta se va inscrie si cumpararea casei, neintabulata in CF, urmand ca tu sa faci demersurile necesare pentru a intra in legalitate.
Problema ar trebui rezolvata de vanzator, respectiv el sa ceara o autorizatie de constructie si apoi sa faca procesul verbal de receptie finala si atunci poate intabula in CF si casa. Numai bine!

| FelixAndrei a răspuns:

Daca vrei sa cumperi, vanzatorul stiu ca este obligat sa-si faca cadastrul. Asa ca cere-i ca acea constructie sa fie trecuta in cadastru. In acest fel vei putea dovedi oricand ca nu tu ai facut acea constructie. De acord si cu ce a zis @tzintar.

| tzintar a răspuns:

Da detalii mai multe (locatie, suprafata teren si casa, pret, stadiul lucrarii mai in amanunt, etc.), ca sa ne dam seama unde-i problema. Sunt prea putine date.

| Felix1985 a răspuns (pentru tzintar):

De acord cu tine.

Da detalii mai multe.

| janvaljan explică (pentru tzintar):

Prea multe detalii nu știu nici eu pentru ca pana acum am luat legătura doar virtual ca sa zic asa...adică El mi-a spus ca este o construcție la rosu, acoperita, situata intre case cu lumina dar fără apa(fiind la poarta), pe un teren de 360 mp.Mi-a cerut 10 000 euro...