Dupa bunicii tai sunt mostenitori directi tatal tau si matusa ta, in cote egale, respectiv fiecare 50% din averea bunicilor.
Deoarece tatal tau este decedat partea sa revine mostenitorilor lui, respectiv mama ta (daca traieste) si tu (daca nu mai ai alti frati/surori), mama ta cu 12, 5% si tu cu 37, 5%.
Acestea sunt cotele legale, daca nu exista testament cu alta impartire.
Va trebui sa faceti procedura succesorala, la un notar public de la ultimul domiciliu a bunicilor. Pentru aceasta trebuie sa mearga un mostenitor si sa solicite deschiderea procedurii succesorale. Notarul public va va spune ce acte trebuie sa prezentati, cat va costa si va fixa o data pentru dezbaterea succesiunii.
Mulțumesc pentru raspuns.
Tata nu a fost căsătorit niciodată, iar de notar nu stiu dacă poate fi vorba pentru ca mătușa nu este de acord în niciun fel sa ne înțelegem, alți frati/surori nu am, suntem doar eu si mătușa.
Trebuie mers la notar si daca matusa nu se va prezenta atunci notarul va da o incheiere de trimitere in instanta de judecata, respectiv la judecatoria de care apartinea domiciliul bunicilor.
Si acolo, chiar daca matusa nu se prezinta desi citata, judecatorul poate judeca si in lipsa ei.
Salut. Şi eu îşi sugerez să consulţi un avocat, ar trebui să îţi spună el cum stă treaba cu împărţitul,