| Armi480 a întrebat:

Salut! De ce mai trebuie sa ma duc si la serviciul de înmatriculări pentru a casa si scoate din circulație o mașină daca am scos o deja de la primărie? Cu ce ma ajută pe mine acest fapt? Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

Te ajuta sa nu te incadreze la distrugere in cazul in care hotarasti sa iti dezmembrezi masina si sa o tii de piese ori sa o vinzi pe bucati + sa o poti da la programul rabla ori sa o vinzi la fier vechi. Masina chiar daca o scoti tu de la impozit, pana nu o radiezi din circulatie ea apare ca activa. Si doar daca ai de gand sa ma intrebi, da, distrugerea propriului autovehicul este ilegala chiar daca dupa mintea lui Nea Gica faci ce vrei cu proprietatea ta.

| Armi480 explică (pentru siriusblack98):

Si dacă am vândut o deja la dezmembrări? Mai există vreun scenariu care m ar putea afecta? Nu de alta dar e bătaie de cap sa ajung in alt județ in timpul programului de lucru si să aștept atâta pentru o programare disponibilă. Mulțumesc

| siriusblack98 a răspuns (pentru Armi480):

1. Pai exista ceva ce se numeste "Amenda pentru neînmatriculare / neeliberare certificat de radiere". Tu esti cam obligat de lege sa scoti acel certificat de radiere la fel cum esti obligat sa o inmatriculezi atunci cand ai cumparat-o si vrei sa circuli cu ea.
2. Daca proprietarul cimitirului de masini caruia i-ai vandut masina sau in custudia caruia a ajuns ulterior deci sa o puna in circulatie, tu ai cam belit salamul. Amenzile ajung la tine. Sau daca ala face accident cu ea, e si mai groasa. N-ai habar cati circula pe sosele cu masini care n-au nici un act. Am un birou de asigurari si uneori chiar si pe mine ma surprinde cate ilegalitati rutiere comit unii zi de zi.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru că la primărie doar scoți un bun pe care plătești impozit. Mașină e înmatriculată în circulație de drcpiv nu de primărie.