| Qazws a întrebat:

Salut! Domeniul public poate fi moștenit sau împroprietărit?
Am o persoana la bloc care sustine ca are loc de parcare (pe domeniul public) si care sustine ca ar fi o moștenire de familie si suna pe toata lumea sa mute masinile de pe locul lui de parcare. Daca nu, unde as putea face o sesizare in aceasta privinta? Multumesc!

14 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Păi e foarte simplu: Când îți cere să muți mașina de pe locul "lui" îi ceri respectuos să-ți prezinte actele care demonstrează că este al lui.

Dacă nu vrea, poți să-i spui că și tu ai moștenit locul ăla de la o mătușă. Dacă nu ne bazăm pe dovezi, atunci oricine poate susține orice, nu?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu poate detine nimeni spatiul public.
"Mostenirea" de la bunicul nu inseamna nimic.
Data viitoare cand mai face scandal chemi politia locala sa le prezinte lor documentele, cu precizarea ca daca observi ca masina ta pateste ceva intre timp stii cui sa faci plangere penala pentru distrugere.

| Wr3nch a răspuns:

E vrajeala ca sa plece lumea. Locurile de parcare publice sunt cu abonament anual.

| Qazws explică (pentru suntserios):

Se poate face fara dovezi?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Qazws):

Pui persoana respectiva sa cheme politia locala daca ii ocupi locul si sa le arate lor dovezi.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se poate.
In schimb locul de parcare poate fi inchiriat de respectivul si ar avea dreptate sa solicite tuturor sa nu-i foloseasca locul.
Daca mai face galagie cere-i sa prezinte actul care dovedeste ca ar fi inchiriat de el.

| Qazws explică (pentru Wr3nch):

Nu sunt tocmai locuri de parcare ci un trotuar mai lat care e folosit drept loc de parcare

| Qazws explică (pentru Ioandelasal):

Nu sunt locuri de parcare, ci un "trotuar" mai lat unde se parchează

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Qazws):

N-ai spus asta in intrebare. Daca nu este vorba de locuri de parcare atunci n-are nici un drept, este dreptul primului care parcheaza.

| Qazws explică (pentru Ioandelasal):

Am uitat sa menționez asta, îmi cer scuze. Mulțumesc de raspuns.
Oare o sesizare se poate face? Dacă da, unde? Primarie, politie locala?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Qazws):

Daca mai face galagie, ameninta, injura, etc poti face reclamatie la politie si este posibil sa fie amendat conform L.61/1991.
De asemenea poate fi dat in judecata pe cale civila, in baza raspunderii delictuale, pentru afectarea dreptului la demnitate, in caz de injurii sau calomnii.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru Ioandelasal):

Mda. "Pentru afectarea dreptului la demnitate in caz de injurii și calomnii" dar tu îl indemni să înjure și să amenințe. Se vor da reciproc în judecată așa.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Chiar asa? De unde ai scos ca eu l-am indemnat sa injure sau sa calomnieze?

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru Ioandelasal):

Mea culpa nu citisem corect.