| Sentry a întrebat:

am o problema, va rog ajutor, eu ma duc o data pe saptamana cu masina la facultate, cladirea facultatii e intr-un cartier intr-o zona putin mai ascunsa si ca sa ajungi acolo, trebuie sa intri pe o straduta unde sunt garaje si alte masini parcate cum parcam majoritatea cand nu avem loc de parcare platit de la primarie. Toti studentii care merg cu masina parcheaza acolo. Astazi a venit o doamna la mine foarte nervoasa intrebandu-ma ca daca stau in zona aia...i-am zis ca nu si mi-a facut poza la placuta de inmatriculare, m-a amenintat ca daca mai vin si parchez acolo face plangere la politie(am incercat calm prima data sa ii explic ca astea nu sunt locuri de parcare si parchiaza cine vrea cum vrea. Ea a facut poza si la masina amicului meu, a inceput sa se certe si cu oamenii de pe strada care treceau pe acolo, etc. Ce e amuzant e ca dupa ce se tot certa cu mine timp de 20 de minute cum ca nu am niciun drept sa parchez pe domeniul public in acea zona, ea s-a dus la masina ei parcata tot pe domeniul public. Problema e ca da, in locul ala au voie doar riveranii, pana la urma oamenii parcheaza si acolo unde oprirea e interzisa... oricum intelegeti ce vreau sa spun. Credeti ca daca mai parchez acolo si tipa face plangere, politia chiar o sa imi dea amenda? Mi se pare ceva absurd, adica la fiecare colt de strada masinile sunt parcate pe domeniul public iar politia nu face nimic, (voi din Bucuresti cred ca trebuie sa stiti cel mai bine) deci, politia imi va putea face ceva? Cand va trece politia pe acolo, or sa vada o gramada de masini a caror proprietari nu stau acolo, strict mie o sa imi dea amenda sau ce? Si la mine in cartier, sunt foarte multi care parcheaza si nu stau in masatur, este un serivce auto la o casa si toti clientii "ne iau noua locurile de parcare".

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Eu zic că da, de obicei poliția poate trece cu vederea dar în cazul în care cineva depune plângere cu dovezi, e altă poveste. Din punct de vedere legal din ceea ce zici tu da, are dreptate, dar moral vorbind sunteți studenți și ar trebui să vă tolereze, ce țață...

Dar uite cum faci:
o prinzi și tu pe ea la rândul tău că a parcat neregulamentar și o ameninți că dacă depune plângere, depui și tu, ez pz.

Întrebarea mea e: aia e efectiv zonă de interzis cu excepția riveranilor?

| Sentry explică (pentru anonim_4396):

Da, sunt 2 blocuri in zona aia, e o zona aproape de centru si de-aia e ca au voir dosr riveranii. Daca sr fi sa o luam chiar asa de stric, nici macar musafirii nu au voie sa vina cu masina, ceea ce e absurd.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca sunt semne cu parcare interzisa si respectiva cheama politia locala o sa iti dea o amenda, tie si masinilor de pe langa tine pentru ca trebuie sa faca poze si o sa ii amendeze pe toti care intra in poza. Iti spun asta de la unul de la locala pe care l am chemat eu odata pentru niste masini parcate aiurea

| Couragebv a răspuns:

Daca ea nu locuieste acolo, faci poza la masina ei si locul unde e, faci o declaratie scrisa, si faci cerere ca vrei raspuns in scris de la pplitie cu situatia, daca chiar merge la politie.

| Sentry explică (pentru Couragebv):

Am uitat sa mentionez, doamna e riverana