Salut. In primul rand dă-mi voie să lămuresc o problema care este prezenta (nu voi generaliza că e omniprezentă) in cadrul personalului multor retailerii. La Lidl, Kaufland, La Amazon, Wallmart, Sainsbury's. Sunt bisericuțe de oameni bârfitori, toxici și cârcotași, suportați și chiar îndrumați de un manager de aceiași speță. Dacă ai Hervis sau Decathlon fa-le o vizita și te vei convinge de stilul diferit. Apoi poți să mergi la "marele" manager de la Lidl și să le spui lui și colegilor, cum spun frații noștri dragi moldoveni că "îi chiși in freza" și îți dai demisia. Un pic de tupeu, că doar așa bullies Raman cu gura căscată. Unii și-au și luat-o pe coaja. Nu sta printre oameni toxici, care te intimidează și nu îți acorda timpul necesar să înveți mersul lucrurilor. Nici chiar ei nu s-au născut învățați, nimeni nu se naște învățat, dar bullies mereu vor uita asta. Eu in locul tau pe lângă "va chiș in freza" as plati o sticla de maioneza/ketchup și i.as împroșca pe toți fraierii, începând cu managerul. Ce poa să facă? Dacă te lovește intra la gherlă. Și îi aruncă nevasta.sa portocale cu praștia peste gard.
Tipic romanesc, oriunde ai fii in lumea asta sa te ferești de români, eu așa am pățit in Germania, niste gunoaie umane
Zi-le sa iti dea in scris daca au vreo problema. Altfel, sa taca dracului din gura si sa te lase sa iti faci treaba.
Nu pune la inima tot ce ti se zice! Nu iti zice pentru ca ai munci incet ci pentru ca sa arate ca ei sunt superiori tie! Sunt foarte multe jigodii de genul acesta! Tu nu-i baga in seama, si mai ales niciodata DAR NICIODATA sa nu te grabesti in munca mai mult cand iti spune sa te grabesti, ca oricat te-ai grabi niciodata nu va fi de ajuns si cum am zis nu de aceea iti zice ca ai munci incet ci sa arate pe sefa/seful, tu fi indiferenta si fa-ti treaba cu calm! Nu-ti fie frica ca te vor concedia ca oricum nu o vor face daca au nevoie de oameni iar daca totusi te-ar concedia sa fie pierderea lor pentru ca nu sunt multe/multi care isi fac treaba cum trebuie... Deci nu-ti fie frica ca te vor concedia si atunci nu vei mai merge la munca cu teama! Fi stapana pe tine si ai incredere in tine nu te mai speria de niste jigodii care din frica ca si-ar pierde postul fac pe sefii cu colegii! Deci fi mai increzatoare ca munca gasesti la tot pasul daca vrei sa muncesti, nu teme si nu te complica cu ce zice, ba dinpotriva cand zice sa muncesti mai repede tu munceste mai incet si sa-i zici ca nu esti robot iar daca nu-i lace cum muncesti sa caute un robot ca tu mai mult de atat nu poti, apoi iti vezi frumos de treaba. Incearca sa nu pui la inima ce ti se zice si mai ales nu te enerva, fii calma si raspunde-i calm cu indiferenta, asta ii va enerva mai rau dar sa nu-ti pese!
Daca nu iei atitudine asa va fi si peste 30 de ani, deci fa acum schimbarea asta si vei afla cat de mult au nevoie de tine, iar daca au atunci nu vei mai fi mascota echipei! Totul tine de tine!
E foarte bine că te-ai descărcat aici, te ajută. Acum ca să îți spun obiectiv ce poți face, ori pleci altundeva, ori devii mai puternică. Oameni răi sunt peste tot, nu doar la lidl, și dacă nu înveți cum să trăiești cu ei niciodată n-o să te poți adapta nicăieri.
Începe prin a le răspunde calm si frumos atunci când îți spune cineva să te miști mai repede: "mă mișc cât pot eu de repede, dacă nu îți convine îți recomand să îmi iei locul la casă și merg eu pe raion".
Asa e la inceput in locuri din astea unde nu se cere pregatire, peste inca o luna si jumatate o sa fie considerabil mai bine, rabdare, te vei si integra, chiar daca putin mai incet. Curaj!
Eu te sfatuiesc sa iti cauti intre timp altceva. Sunt intr-adevar locuri de munca toxice la care daca nu esti ca ei, nu rezisti. Am intalnit si eu si cred ca multi s-au lovit de asa ceva.
Lidl, Profi, Kaufland sunt locuri cu tembeli terminati, am lucrat si eu si maica-mea si la fel, aceeasi experienta!
Asta înseamnă loc de muncă și asta înseamnă să ai șefi. In general șefii se comporta urat cu tine că de asta sunt șefi, te considera un nimeni, o slugă acolo de care pot oricând să își bată joc. Iar colegii sunt stresați din același motiv, răutăcioși, invidioși etc. Schimba locul de muncă. Nu tine de tine daca vei nimeni șefi și colegi mai buni sau nu, tine doar de noroc. Și nu uita că nu e vina ta, oricine a fost angajat s-a confruntat cu astfel de probleme, e la ordinea zilei.
Daca am fi știut locația magazinului. Niste review-uri proaste îl aduceau pe manager direc in biroul area managerului care îl împroșca cu ou și cu oțet. Poți oricând să înregistrezi ce se întâmplă pentru că acestea sunt abuzuri, hartuire, intimidare și bullying și se pedepsesc.
Nu cred că era necesar să scrii romane. Pleci, daca nu ești acceptată de șefii de tura îți cauți într-un loc unde ești. Și ei te pot considera aroganta nefiind sociabila. E greu sa te adaptezi daca nu prea vorbești cu lumea. Așa e acum, trebuie sa mulțumești pe toată lumea și tu să ai asigurat un psiholog din cauza lor.
Nu sunt singura care nu sta la bârfă cu ei prins casca. Sunt colegi vechi care vorbesc cel mai mult prin casca și sunt și colegi care-si văd de treabă lor și atât, nu vad nimic rău prin asta. Nu nu sunt aroganta, ba chiar vorbesc cu câțiva colegi cu care mă simt bine dar nu prin casca, ne salutam vb etc. Deci nu sunt antisocială.
Asocială nu antisociala. Habar nu ai tu ce înseamnă a fii antisocial.
Da funda nu dai nimănui? Nu de alta dar ți-au răspuns frumos atâtea persoane. Măcar un leu pentru Ateneu ca donație pe Discord.
Am lucrat in Lidl 1 an de zile, din motive medicale a trebuit să îmi închei activitatea. Cred că nu ai nimerit echipa potrivită, din păcate, crede-mă că sunt și oameni super ok, echipe pentru care te duci cu drag la munca și șefi foarte înțelegători. Părerea mea este sa îți ceri transferul în alt Lidl, in cazul in care exista mai multe la tine în oraș, poate o sa dai de niste oameni mult mai ok. Mai poți discuta și cu trainerul sa te îndrume mai departe, eventual și cu șeful de zona când mai trece prin magazin. Mai este și numărul Cătălinei, cea responsabila pe partea de echipe și pentru faptul de a fi combătut bully-ul și toate aceste bisericuțe. Este afișat peste tot prin Lidl și poți discuta cu aceasta. Sper că ți-am fost de ajutor. Daca mai ai întrebări, te pot ajuta din punct de vedere a unui om care a lucrat in interior. 457 a fost magazinul meu de suflet.
Serios? Pe bune? La mine cate reproșuri am primit... Managera mi-a reproșat ieri că de ce din prima zi n-am fost mai îndrăzneață, gen se aștepta că din prima zi să știu de toate, avea astfel de pretenții doar pentru că la interviu le-am zis că reglam utilajele la fostul meu loc de muncă cu chei și imbusuri și reglam acel utilaj din calculator, nu era munca foarte ușoară ceea ce făceam eu înainte la fabrica și făceam și partea de mecanica pentru ca nu mă bazam mereu pe mecanici, mai ales că pe tura de noapte nu erau mecanici. Sincer la un moment dat îmi plăcea ceea ce făceam și nici nu simțeam uneori că mă duc la munca. Pentru ceea ce i-am povestit la interviu doamnei manager, ea se așteaptă să fiu un super erou la Lidl. Sunt domenii total diferite, nu înțeleg de ce gândește așa.
Cred că depinde și de magazin și de cum își formează managerul echipa. Încearcă să te orientezi către altul din orașul tău, poate ai mai mult noroc și nu incerca sa spui stop din prima, sunt și oameni minunați in Lidl. O sa fie bine! ❤️
Buna! Am văzut că mi-ai dat mesaj, nu știu dacă se trimit din cauză statutului meu de membru junior. Eu am lucrat la Lidl in Focșani.
Și eu lucrez la Lidl in Focșani. La care Lidl din Focșani ai lucrat?