| Anonimus0242p a întrebat:

Salut TPU! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste "construirea" viitorului meu. Eu sunt elev la un liceu de profil teoretic - Filologie, dar am observat ca de un timp, m-a "fermecat" politica, sunt atat de interesat despre ea, incat mereu cand stau pe Youtube, devorez multe video-uri, sunt la curent cu toata istoria Romaniei, dar nu asta conteaza.
Imi place politica, dar nu stiu daca am sanse, am inteles ca trebuie sa dau mai departe la Stiinte politice, dar ca sa mi asigur un loc de munca in parlament sau in SRI trebuie sa platesc un "inceput"de 12000 de euro, ceea ce mi se pare exagerat.
Ce spuneti? Merita efortul?

Răspuns Câştigător
| Sonia822 a răspuns:

Esti un amator care o sa zaca intr-un scaun, cu burta in sus, ca un cadavru. Nu trebuie sa platesti, trebuie sa ai inteligenta sa intri la academie. Iar un loc caldut in parlament coste un milion de euro. Furtisagul e doar pentru bogati, nu pentru orice sarantoc ce crede ca da 12000 euro si si-a rezolvat viitoaul. Invata ba, transpira, nu mai visa. Fa stiinte politice, remarca-te intr-un partid de tineret. Nu te-a prins Dinca la timp

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cui trebuie sa platesti si de ce?
Sa ajungi in politica trebuie sa te inscrii intr-un partid si sa te misti bine pana ajungi sus prin munca sau pupincurism

| minrest a răspuns:

Vezi ca in SRI nu se intra asa, se fac studii la Academia de Informatii, acolo e ca in armata, de cand intri in scoala lor, esti omul lor pe viata; evident, daca ai rezultatele care trebuie. SRI nu are treaba cu politica, ei trebuie sa isi faca operatiunile si sa obtina informatiile necesare oricine ar conduce. Stiinte Politice e o facultate pe care o faci ca sa studiezi politica, nu ca sa o faci; crezi ca un entomolog devine gandac? Sa iti spun un proverb misto: Studiem ideologiile, nu le impartasim.