| Sawarekh a întrebat:

Salutare, am aplicat la mai multe Agentii publicitare, de Branding, Graphic Design.

Majoritatea mi-au spus ca nu e relevanta diploma ci e de ajuns doar portofoliu.
Insa cu doi directori cu care am vorbit mai detaliat, mai la rece, m-au intrebat ce studii am...

Le-am spus ca nu am nici o diploma in domeniu, apoi unul din ei mi-a explicat ca este dificil ca un antreprenor sa te angajeze cu un salariu mare daca nu ai o calificare, ca nu il lasa legea.

Mi-a spus ca ocalificare ar ajuta la angajare, deci e necesar sa fac un curs?
Facultate nu mai pot face, deja sunt cam batran pentru asta, as avea nevoie sa ma angajez cat mai rapid.

Multumesc!

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Poti ace orice curs acreditat de calificare: facultate, curs postliceal, etc. in tangenta (inrudita) cu domeniul dorit.

| Frank51 a răspuns:

Sunt domenii unde nu ai nevoie de diplome ci de experiență și portofoliu. Acei directori te-au mințit, poți fi angajat pe post cu studii medii la orice salariu.

O companie medie spre mare sau mare știe cum să-și administreze contractele ca să poată obține o eficiență mai mare( angajați raportat la salarii, etc), unii dau salarii mari si au oameni vechi, alții țin posturi pe minim pe economie, e alegerea și politica fiecărei companii.

Ce vreau să-ți spun este că știu personal prieteni doar cu liceul care câștigă în IT 6-7k lei net.

| StoicAnalysis a răspuns:

Am colegi de facultate care au 45 de ani. Nu exista sa fi prea batran pentru facultate. Eu sunt in anul 2 de facultate si am 26 de ani.

Daca esti presat de timp, poti face un curs in domeniu sau chiar mai multe.

| Sawarekh explică (pentru StoicAnalysis):

Am inteles, mercii.
Deci, crezi ca orice alt curs acreditat ar ajuta? Ce as putea face in afara de facultate?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Sawarekh):

Pentru inceput, te ajuta niste cursuri acreditate cat sa intri pe post. Insa daca pe viitor vrei sa avansezi, nu poti sa faci asta fara o facultate. Eu de asta si fac facultatea acum. Momentan sunt tehnician proiectant CAD, insa dupa ce iau facultatea, devin inginer de productie si proiectant.

Nu stiu ce cursuri sunt pe domeniul tau, insa stiu cum functioneaza lucrurile intr-o firma/companie.