| Ciprian20047 a întrebat:

Salutare, am avut permisul suspendat în urma unui accident cu victimă în care mi-a fost suspendat permisul pentru 120 de zile, fapta s-a clasat acum am fost la serviciu rutier ca sa întreb de examenul de verificare a cunoștințelor care mi s-a zis că trebuie să-l susțin în mod obligatoriu, acum când am fost la birou rutier mi s-a spus că nu trebuie să sustin nici un examen că cine mi-a spus chestia asta și i-am spus că colega și mi s-a spus că probabil am fost prin aprilie și intre timp s-a schimbat legea și nu trebuie sa susțin nici un examen doar să mă prezint în 6 august să-mi ridic permisul. Am întrebat pe un prieten polițist si mi-a spus că ar trebui să țin examenul, acum îs împărțite parerile și nu știu ce să fac dacă trebuie sa dau examenul de verificare a cunoștințelor.Mentionez ca nu am fost sub influenta alcoolului sau a altor substante. Multumesc anticipat!

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui ce reguli n-ai respectat.
In orice caz conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 106^1
  (1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susţine, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei, un test de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
  b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului ori circulaţia pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.
  (3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) şi (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie sau nu se prezintă pentru susţinerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare."

| Ciprian20047 explică (pentru Ioandelasal):

Nu am acord prioritate la trecerea de pietoni, implicit am vătămat corporal pietonul aflat pe trecerea de pietoni

| Ioandelasal a răspuns (pentru Ciprian20047):

Atunci este obligatoriu sa sustii testul de 15 intrebari si sa raspunzi corect cel putin la 13 intrebari, te incadrezi la lit.b).

| Ciprian20047 explică (pentru Ioandelasal):

Așa am citit si eu, dar nu înțeleg de ce de la ghișeul serviciului rutier mi s-a spus astăzi ca s-a schimbat legea în ultimele luni si nu mai trebuie. O sa mă duc în audiență la comisarul șef