| Cupă_Daniel_1992 a întrebat:

Salutare!
De curios întreb, dacă am filmat două persoane, în spațiul public, pe o bancă dintr-un parc, care mâncau semințe și aruncau cojile pe jos, ținând cont că era coșul fix lângă ele, pot fi tras la răspundere în vreun fel? Acționat în instanță sau chestii de genul? Am aflat ulterior că sunt minore... Nu le-am filmat într-o unitate de învățământ sau undeva privat, ci pe o bancă în spațiul public.
Sunt alarmate tare, mi-au scris o grămadă de persoane în privat și am rămas stupefiat cum am fost chestionat pentru gestul meu de a le filma (eu fiind un simplu turist în orașul respectiv), iar gestul lor li s-a părut normal și firesc vârstei, cică.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu ai de ce sa fii alarmat sau tras la raspundere, chiar daca te-ar da in judecata nu patesti nimic, avand in vedere ca au fost pe spatiu public si ai filmat o ilegalitate (contraventie).

| Cupă_Daniel_1992 explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc frumos!

Mi-au reproșat că am filmat minori fără consimțământul părinților

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Cupă_Daniel_1992):

Ete nah. Dar sa arunce seminte pe jos fara consimtamintul parintilor e ok, nu?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Cupă_Daniel_1992):

Nu cred ca stiai ca sunt minori.

Sincer, nu știam. Asta le-am spus și celor care mi-au scris în privat.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu poti fi tras la raspundere. Cei care te-au criticat o fac din obisnuintă. Ca sa fie contra.

| darrio2007 a răspuns:

De-aia am ajuns unde am ajuns. In loc sa fii sustinut cand vezi o ilegalitate, unii sustin exact ce nu ar trebui.

| Mosotti a răspuns:

Nu, pe spatiul public oficial nu ti se poate garanta intimitatea, ai voie sa filmezi, nu ai voie sa filmezi in spatiu privat.
Deci stai linistit.

Si ce treaba ai tu ce ti-au scris aia? Si de unde stiu ei cine esti tu? Da-i in aia a ta pe aia.
Am facut si eu asa, am filmat pe unu si venise la mine sa asa, i-am aratat sprayu si daca era ceva ajungea pe jos si politia chemata, s-a linistit si a plecat.
Cine nu vrea sa fie filmat, sa nu iasa in spatiul public.

Cum au ajuns sa-ti scrie pe privat?

Eu am filmat nu pe el ci campul vizual cu tot ce continea.

| siriusblack98 a răspuns:

N-are treaba ca erau minore sau nu, esti pe spatiul public si nu ai nevoie de aprobare ca sa filmezi, punct.

Întrebări similare