| Sawarekh a întrebat:

Salutare, in ultimul timp in Romania s-au tot intamplat crime si atacuri stradale!

Consider ca nu mai este asa sigura tara asta, inteleg ca va fi din ce in ce mai greu cu nivelul de trai si societatea se va indrepta intr-o directie din ce in ce mai instabila.

In fine, voiam sa pun o intrebare legitima, ce arme am voie sa am la mine?

Chiar daca nu am voie nici o arma sa am, eu voi obtine una, e dreptul meu sa ma apar de psihopatii din jurul meu.

Astept pareri, Multumesc!

18 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Totdeauna au fost atacuri si rime, dar nule-au facut asemenea publicitate (cu care se distrage atentia populatiei de la probleme mai mari al e tarii).

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nicio arma nu ai voie sa ai

| Sawarekh explică (pentru suntserios):

De ce nu am voie? Adica vine un tigan cu cutitu la mine si eu sa astept sa ma omoare nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sawarekh):

Dacă îți vezi de treaba ta, nu îi jignești, n-o să se ia de tine. Cel puțin mie nu mi s-a întâmplat nimic.

| Sawarekh explică (pentru anonim_4396):

In fine hai sa nu discriminez, nu e vorba doar de tigani aici.
Dar uitate cum a fost atacata femeia de 48 de ani la metoru, asa spontan, chestiile astea nu trebuie ignorate.

| suntserios a răspuns (pentru Sawarekh):

Că așa e legea... Na intrebare

| relian a răspuns:

In RO nu ai voie sa detii nici o arma fara permis, fara acordul autoritatilor. Deci nici spray cu piper nu ai voie, nici cutit, ba nici cuter din ala cel folosesti la munca.
Ai voie totusi sa porti in geanta de scule cutite sau scule ascutite daca ai jobul respectiv, dar s-al porti in trusa de scule nu altundeva.

In Ro asta spune legea, nimic nu ai voie, nici unghiera cred? aia trebuie sa o tii acasa nu sa o porti la tine.

De ce se tem tilharii care conduc tara, doar ei stiu. Asa sa detii tu cutit si spray, ca asa vrei tu asta poti, dar daca esti vazut, prins o sa ai probleme.

Este o timpenie sa nu ai voie sa porti cutit, sau spray, nu vad ce este asa de rau sa poti avea un spray de ala lacrimogen, mai ales femeile, daca sunt agresate, sau stiu si eu ce, ar putea cumva sa se apere, dar uite ca asa s-a facut legea in RO, nu ai voie.

Poate daca mergi la politie, aia sa iti dea ceva ca ai avea voie, dar banui ca trebuie sa le arati un motiv foarte intemeiat, sa iti dea ceva un permis.

Daca le spui ca asa vezi la TV multe agresiuni si ce mai zic acolo, sigur nu o sa te bage in seama.
Nu stiu cine dau legile alea acolo, dar odata ce voi ia-ti votat, inseamna ca leati dat mina libera sa hotarasca ei pentru restul, asa ca ori porti ceva ilegal, ori te muti in alta parte unde ai voie cu orice arma la tine.

Daca te simti bine asa cu arme, vino in Texas, aici poti sa porti orice arma la tine si pusca si pistoale oricite de multe, de care doresti tu, fara nici un permis de la nimeni. Cutite nu mai zic, le poarta unia la centura la vedere, astea sunt ceva obisnuit, nu te mai baga nimeni in sama ca ai tu cutit la centura la vedere.

Eu, desi locuiesc in Texas nu port la mine nici cutit si nici o alta arma si niciodata nu s-a luat de mine nimeni, am fost si in cartiere rau famate, am fost peste tot, in cladiri unde unia stateau cu pistoalele pe masa, pistoale ilegale, oamenii siau vazut de alea lor si eu de alea mele? nu te uiti urat la ei, nu se leaga nimeni de tine.
Eu nu port arme ca nu as putea, sau mai stiu eu ce motive, nu port ca nu imi place.Mie nu-mi place nici cheile de la casa sa le tin la mine, le las in masina, nu imi place sa am nimic in buzunare, nici la maini, niciodata nu am purtat inele, bratari, lanturi, ceasuri, imi place sa ma simt asa mai lejer, mai liber.

Vad, unia le place sa el zornaie un smoc de chei pe la centura, telefon tot la centura, cutite, si alte rahaturi, sincer nu stiu cum te simti bine avand alea pe tine?

Tu legal sau ilegal tot sa obtii o arma spui. De obtinut ai deja, ai acasa cutite sigur, asa ca poti sa ai cutit la tine dar fara sa se vada, insa ai grija sa nu te tai singur cu el?
Mai bine cauta un briceag din ala care se pliaza, asa il poti tine mai in siguranta.
Sau un spary din ala micut, dar sa nu se vada, ori sa fie proeminent prin buzunare, ala chair ca nu te poate rani si il poti folosi cu curaj daca este nevoie, comparativ cu un cutit, pe care sunt sigur nu o sa-l folosesti impotriva altor oameni nici chiar daca tear agresa fizic.

Srpay sigur vei folosi, stii ca nu le face asa rau, dar te scapa pe tine de ei pe moment. Dar cutit, daca esti un om normal la cap, instinctul de conservare nu te va lasa sa faci rau altui seman deal tau, iti garantez asta.

De arme de foc in RO, te sfatui sa nu faci rost de ele ilegal, daca esti prins poti ajunge si pe la racoare, asa ca daca vrei arma de foc fa rost de permis.
Scuze ca am scris asa mult, dar ma plictiseam si nu am ce face, asa ca am scris tie aici?

| Lukasssz a răspuns:

În România, ai voie legal să porți spray lacrimogen, electroșocuri (cu acordul poliției)și arme neletale (cu permis). Armele de foc sunt strict reglementate și NU ai voie să le porți fără permis.

| goguPatent a răspuns:

Ești un geniu.
Ai să faci pușcărie doar că ești paranoic?

| Sawarekh explică (pentru goguPatent):

Puscarie pentru ce? ca nu vreau sa mor?

| goguPatent a răspuns (pentru Sawarekh):

Că nu respecți regimul armelor și munițiilor. E o infracțiune

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

AK 47 și grenade defensive îți recomand happy

Ești paranoic și cred ca un curs de karate ți-ar îmbunătății disciplina și stima de sine.

| qgenius153 a răspuns:

"Chiar daca nu am voie nici o arma sa am, eu voi obtine una" uhhhh, succes? Ai voie spray cu piper de exemplu.

| Sawarekh explică (pentru qgenius153):

Okey spray cu piper daca e de ajuns sa ma apar de un tigan care vine cu cutitu la mine de exemplu, e in regula.
I dau cu spray si apoi i i-au cutitu din mana si pun pe cineva sa sune la Politie in timp ce eu il tin mobilizat, e oke?

| darrio2007 a răspuns (pentru Sawarekh):

De ce ar veni chiar la tine? Esti asa de atractiv pentru unul ca el?
Am trecut de varsta de 50 de ani dar nu am avut niciodata asemenea probleme.
Tu esti obsedat de asta.

| qgenius153 a răspuns (pentru Sawarekh):

Teoretic da, practic observ ca esti cam paranoic si ti-as recomanda sa te muti intr-o zona cu o densitate mica a populatiei (gen oras mic/ sat).

| LuminaRece a răspuns:

Arme de autoapărare permise sunt destule, spray cu piper, baston telescopic, electroșoc, au și astea niște restricții.
Dar cred că ești puțin paranoic.
Majoritatea crimelor și atacurilor stradale se întâmplă din cauza unor conflicte, nu știu ce nebuni se leagă de cineva care chiar își vede de treabă.

| Sawarekh explică (pentru LuminaRece):

Ideea e ca asta s-a intamplat recent, o femeie de 48 de ani a fost atacata cu, cutitu langa metrou.

Asta m-a determinat ca nu mai suntem siguri.
Si oke, daca eram eu in trecere si vedeam asta? Nu puteam intervenii cu mainile goale, asadar cred ca e nevoie sa am ceva la mine.

Deci, cred ca telescopica ar fi cea mai utila happy Mercii