| SenkHiNo a întrebat:

Salutare TPU, am cumpărat și eu o mașină la mâna a doua de pe olx, dețin actele doveditoare de vânzare cumpărare, însă când m-am dus la primărie pentru a o putea lua în evidență ca mai apoi sa o inscriu pe numele meu, a observat domnișoara de la acte că eu dețin doar un exemplar în original al contractului de vânzare cumpărare cu ștampilele primăriei vânzătorului și mi-a zis că nu putem realiza procedura deoarece am nevoie de 2 exemplare în original. Unu pentru primărie și unu pentru poliție, am incercat sa iau legătura cu cel de la care am luat mașina, nu mai răspunde, întrebarea mea este, daca am cum sa pot rezolva la primărie facandu-mi copie după cel pe care am ștampilele și să pot merge pe urmă la poliție cu singurul original cu ștampile pe care îl dețin, pentru a putea înscrie mașina și la primărie să las doar copie? Sper că am ales bine categoria întrebării.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Du-te la un notar public si solicita legalizarea unei copii de pe contractul de vanzare-cumparare, aceasta este la fel de buna ca originalul.

| eliancodrut a răspuns:

Inainte de a legaliza la notar, mergi la primarie si intreaba daca este bun un contract legalizat, ca astia ce tin diferite evidente sunt mai catolici decat papa. Eu m-am dus la evidenta populatiei cu un exemplar de contract al casei legalizat si mi-a spus ca nu-i valabil, deoarece nu pot face copie dupa el.