| Ion1989 a întrebat:

Stiu ca nu este frumos, dar daca furi ceva si nu esti prins, tot este furt? Tot ar trebui sa te simti jenat? Daca furi niste obiecte dintr-un loc in care nu prea sunt oameni, nici camere de supraveghere, ca sa nu le mai cumperi, sa nu mai dai bani pe ele si sa le obtii asa "gratis" prin furt, tot este rau, nu?

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, este FURT in toate cazurile, cand nu ceri, nu ti se ofera dar alegi cu buna stiinta sa furi, insusindu-ti bunurile altuia.
Te poti alege cu Dosar Penal sau chiar puscarie.

| sierra1 a răspuns:

"dar daca furi ceva si nu esti prins, tot este furt? "

azi un ou, mâine un bou. Așa ți s-arată de pușcărie... începând de azi

| johnnny123 a răspuns:

Ia să vedem... Dacă-ți fură ȚIE cineva tot ce deții și nu-l prinzi, se consideră furt? Ar trebui să se simtă jenat? Este rău că a obținut niște lucruri gratis?

| siriusblack98 a răspuns:

Daca eu iti dau tie un pumn in gura si tu nu reactionezi si nici un fel, nici macar nu te duci la politie, se considera ca te-am lovit sau nu?

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai asta e definitia furtului. Daca nu esti prins, nu inseamna ca nu esti hot.
Daca mergem pe premisa ta, putem sa facem asta la orice laughing)

Nu se numeste inselat daca femeia nu te prinde laughing)
Nu se numeste dependenta, daca altii nu stiu de ea laughing)
Nu se considera injurat daca omul nu te aude laughing
Si lista poate continua laughing)

| angel6lust a răspuns:

Da, Ioane. Să nu-ți treacă prin cap să furi.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Ma Ioane ai tu ce ai cu furturile. E a treia întrebare în două săptămâni legata de acest subiect. Nu ai o gândire prea zdravănă "daca furi niste obiecte, ca să nu le mai cumperi, sa nu mai dai bani pe ele". Nici măcar hoții nu gândesc așa. Ce ai in plan? Ce îți lipsește? Elicopter? Și te-ai gândit să-l șterpelești pe cel de la SMURD?

| Ion1989 explică (pentru AsgaardSephiroth):

Stii ce am facut? Lucram undeva in constructii in deplasare si am mers la o casa si aveam truse cu scule in masina alea erau ale sefului si am furat dintr-o trusa un cleste, un cutit din ala de taiat si niste suruburi si le-am bagat in buzunar si le-am lasat acasa si nu m-a prins, nici macar nu a banuit nimic, ar trebui sa fiu jenat ca am facut asta? Cat de grav este? Pentru chestii din astea poti ajunge la puscarie?

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru Ion1989):

Ioandelasai e avocat sau jurist și te poate sfătui mai bine. Furtul tot furt rămâne. Că am mai șterpelit fiecare un creion, o gumă în copilărie e una. Că adulți ideea de a fura nu este una bună. Nu știu dacă la tine e vorba de cleptomanie sau nu, dar nu e bine cum gândești. Mergi pe premisa " Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face". Bafta.

| Ion1989 explică (pentru AsgaardSephiroth):

Da bine, dar aia am furat un cleste e grav?

| danpopa777 a răspuns:

E ok frate tine o tot asa

| DoarDorr a răspuns:

Tot FURT este, indiferent de unde le iei.
De ce trebuie sa furi?
Gratis pot fi doar cadourile. Furtul il poti plati cu ani de detentie.

| D7Alina777 a răspuns:

Depinde, dacă te referi la ceva aruncat pe camp, nu e furt, dar dacă este din proprietatea cuiva, îți dau tu seama. Dacă ar veni cineva la tine când ești plecat și ți-ar lua ceva, cum ai considera, că este furt sau nu este?