| sabin89 a întrebat:

Toți ceilalți candidați se vor alinia în spatele lui Nicușor și îl vor zdrobi pe Simion la "Waterloo". Nicușor președinte.
Dați și voi ca sigur acest scenariu?

41 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Asa am zis si eu, dar nu despre candidati; romanii nu se mai iau dupa candidatii si partidele pe care le voteaza. Electoratul care e contra extremei drepte, oamenii cu convingeri democratice, cei cu convingeri pro europene si mai ales cei carora instinctul si intuitia le spun ca le e mai bine in sistemul parlamentar si in statul de drept decat le-ar fi in orice aventura, astia trebuie sa preaca de parte lui Nicusor. Asta este frontul republican, care merge sigur ca ceasul de o suta de ani. DAR. Are si frontul republican limita lui, si anume, daca toate curentele democratice adunate au mai putini adepti decat extrema dreapta, nu poate invinge nici frontul republican.

| minrest a răspuns:

Unde mai e lupta, care mai e provocarea daca esti sigur de victorie? Vorbesc singur de frica si simt ca pericolul ma intinereste, in acelasi timp. Daca voteaza multi care nu au votat in turul unu, daca lasa deoparte resntimentul fata de politicieni si vin la vot sa salveze statul public, suntem salvati. Daca nu, inseamna ca suntem mai putini ca ei, si pentru asta nu exista leac.

| sabin89 explică (pentru gabicoo):

Tâmpiți zici? N-ai găsit și tu un eufemism? Eventual nătărăi.

| gabicoo a răspuns (pentru sabin89):

E un citat din Petre Țuțea - cuvintele sunt ale lui.

| minrest a răspuns (pentru sabin89):

A gasit eufemismul potrivit, ''tampiti''. Petre Tutea a spus ''popor de idioti''. ''Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare. ''(declaraţie făcută după alegerile din 20 mai 1990). Citiți în Ziarul Metropolis > https://www.ziarulmetropolis.ro/......tre-tutea/

| minrest a răspuns:

Petre Tutea ne face idioti pentru ca am votat cu FSN in 1990, cu 87% din voturi parca. Eu am votat PNTcd atunci, dar nu are a face, vorbeste de tot poporul. Dar hai sa vedem, de pe ce pozitie ne face Petre Tutea idioti? El a fost comunist neafiliat, a militat printr-o revista, a devenit legionar, legionarii l-au pus in paine director in minister, Antonescu l-a trimis cateva luni in lagarul de la Tragu Jiu pentru ca a fost de partea legionarilor in timpul rebeliunii legionare, dar l-a scos si l-a pus in paine iarasi, iar comunistii i-au analizat dosarul si ce si-or fi spus: ''Ia uite tovarasu', fost comunist, fost legionar, fost antonescian, cate casute bifate la asta, scrie acolo o pedeapsa cu doua cifre.'' Se pare ca a facut temnita pentru ideile lui, nu pentru popor. De unde sa stim noi ca nu mai trebuie sa fim nici comunisti, nici legionari, nici antonescieni, ci in 1990 trebuie sa votam tocmai cu partidele istorice, pe care Tutea le-a combatut politic pana in 1944, iar ideologic toata viata? Ca din viata lui, nu asta reiese. Idioti asa cum om fi, noi am tras spre Europa si democratia parlamentara in ultimii 35 de ani, iar Tutea a fost toata viata integrist reigios, antisemit si nationalist radical; daca ar castiga Calin Georgescu, ar castiga ideile lui Tutea.

| EliLeli a răspuns:

Nu e ușor. Doar dacă se iese masiv la vot. Altfel as zice că turul 2 e inutil.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu, nu dau nimic ca sigur. Poponautul are sanse solide de cistig. Crezi ca aia care au votat cu Ponta sau Cacarau vor vota ND in proportie de macar 50%? Cu siguranta nu!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru LisaJulie):

Ce e de mirare? Sintem o adunatura de cretini - Simion/Georgescu + Ponta + Antonescu - peste 65% din voturi. Nemernici, zombificati de televizor, sau pur si simplu prosti.

| Pacientul0 a răspuns:

Salut!
E greu de spus „sigur" când vine vorba de politică, mai ales în România, unde lucrurile se pot schimba rapid. E posibil ca mulți candidați să se unească împotriva lui Simion, dar nu există nicio garanție că toți îl vor susține pe Nicușor sau că rezultatul va fi așa de clar cum sugerezi tu.

Alegerile pot aduce surprize, iar alianțele se pot schimba pe parcurs. Deci, scenariul tău e posibil, dar nu e deloc sigur. Să vedem ce va fi!

| Mag33 a răspuns:

Simion o sa castige happy