1.Daca un medic psihiatru, dupa consultatie psihiatrica, il declara nebun atunci poate fi internat la un spital psihiatric pe o anumita perioada.
2.Nu familia criminalului trebuie sa angajeze avocat pentru daunele materiale si morale cuvenite victimei si familiei acesteia. Familia Rominei trebuie sa angajeze avocat si poate solicita ajutor judiciar pentru plata unui avocat.
Familia Rominei n o să angajeze nici un avocat și nici nu o sa facă vreun demers pentru ajutor in aceasta speță pentru că le este frică.
Daca nu angajeaza avocat nu cred ca se descurca.
In orice caz sa se constituie parte civila si sa solicite daune materiale si morale.
De aceea am pus întrebarea că speram că "din oficiu" se că face ceva pentru fete/binele fetelor. N are cum statul din oficiu să angajeze avocat când daunele morale și materiale sunt plătite tot de către stat... Păcat de fete că vor pierde zeci de mii de euro. E un caz atipic cum n a mai fost in România. Repet, fetele vor fi crescute de socrii Rominei și de unul dintre frații killerului(e și proxenet) care nu vor face nici un demers pentru fete. Iar familia Rominei e și săracă și dusă cu capul, tatăl decedat, mama recăsătorită cu alți copii de vârsta fetelor Rominei. Cu asta am terminat subiectul.
Nu este adevarat ce spui.
Exista L.211/2004, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 1^1
(1) Orice persoană victimă a unei infracţiuni are dreptul de a fi recunoscută ca atare din momentul identificării, de a fi tratată cu respect, profesionalism, de a beneficia de protecţie şi sprijin individualizate, de a obţine compensaţii financiare şi de a i se restabili drepturile. De aceleaşi drepturi beneficiază şi membrii familiei acesteia."