| mentholinks a întrebat:

A mai citit cineva Constientizarea din seria OSHO? Pareri?

1 răspuns:
| moldova7 a răspuns:

Da. E foarte buna, dar e taiata de editori... e compilatie. Cartile complete originale sunt si mai bune, iar filmele (pentru ca fiecare capitol dintr-o carte de Osho e de fapt un film de 1-2 chiar 3 ore ) sunt cele mai bune si pe care le recomand!

Recomand si cartile lui Osho in Engleza dar chiar si pe acelea au inceput sa le altereze in ultima vreme. Inregistrarile mp3 le-au alterat, video-urile pe care le vand in prezent Osho International Foundation (care a devenit corupta dupa ce Osho a murit) sunt tot taiate sa nu se vada ca discipolii radeau si ca il numeau pe Osho "Bhagwan", sau "Iubitule Osho". Vor sa-l transforme intr-un filozof de 2 bani si sa-i schimbe mesajul.
Cartile publicate pe la edituri in Romania nu le recomand, in primul rand pentru ca sunt compilatii (au luat si au pus la un loc ce afirmatii au vrut ei, din discursuri video diferite. De aceea putem vedea in alte raspunsuri ca oamenii au perceput ca e vorba de o 'shaorma'. Este insa o perceptie de suprafata, munca lui Osho este unica si colosala, absolut brilianta si diferita de orice altceva - dar pentru asta trebuie sa practici si sa reusesti sa gusti meditatia)
De aceea recomand FILMELE lui complete, care nu se gasesc usor, dar daca faci efort poti sa dai de un film colo, un film dincolo. Osho e cel mai tare (dar asta pot vedea doar cei care stiu sa aprofundeze). Nu e doar un iluminat, e un iluminat care e capabil sa se si exprime pentru o categorie larga de oameni si care a oferit metode si chei pentru toate tipurile de oameni.
In plus e singurul (atentie... SINGURUL) care chiar a lucrat pentru deprogramarea si dezindoctrinarea omului. Restul maestrilor incearca cumva sa ne invete constientizarea fara sa ne dezindoctrineze, dar e imposibil asa ceva.
Cine vrea poate sa caute pe vimeo.com "rajneesh"; si cine cauta chiar intens poate gasi chiar multe (multe, adica chiar si filmele complete, pentru cine stie sa sape. DA, ALEA 2-3 mii de filme complete de 2-3 ore fiecarewinkingwinkingwinking ), dincolo de propaganda si prostiile superficiale scrise de cei care nu au aprofundat.
Si sa nu uit... Recomand ca Osho sa fie gustat direct, nu prin interpusi, nu va duceti la ASA ZISELE workshopuri "osho", "meditatii dinamice" si alte rahaturi decat dupa ce ati reusit sa meditati singuri (dar nici atunci, pentru ca 99.9% din ele sunt tinute de papagali fara nici o intelegere sau experienta reala; fac pe gurusii si isi dau aere, sunt niste prefacuti, mai bine nu va pierdeti timpul cu ei)

Pt cei care il iubesc pe Osho: hai sa nu mai scoatem citate de-ale lui din context. Mai bine recomandam filmul cu discursul complet, pentru ca in afara contextului citatul isi pierde semnificatia si implicatiile. Aveti grija ca au aparut si citate false in numele lui, vedeti ca e un soft Oshobooks - Complete Works cu majoritatea discursurilor transcrise (dar tot sunt cateva zeci de discursuri in engleza care n-au fost transcrise nici pana in ziua de azi. De alea din Hindi ce sa mai zicem happy Abia s-a tradus in engleza volumul 1 al seriei despre Bhagavad Gita ). Puteti cauta instant in el orice citat, sa verificati daca chiar l-a zis Osho sau nu.

Legat de contientizare, daca chiar practici (de exemplu sa constientizezi fiecare respiratie si miscare a corpului) vei simti efectele instant, dupa o ora daca reusesti sa faci incontinuu vei simti energia Qi prin tine, si alte fenomene. Unele atat de extraordinare incat sunt greu de descris - si astea le simte orice incepator. Ce simte un avansat, sau un iluminat... probabil ca e si mai grozav.
Hai ca fac un grup pe Facebook, il intitulez Osho Constientizarea, ne putem aduna acolo cei interesati