| Dorotheea21 a întrebat:

Am observat ca exista o lupta intre tipar si mediile electronice si odata cu ea o scadere a calitatii scriitorilor si scrierilor.
De ce simt ca moare literatura transplantata in piese electronice si de ce se permite asta?
Numai eu cred ca in viitor nu vor mai exista capodopere si genii ale literaturii, fara tipar?
Am incercat sa imi imaginez un Dostoievski care va apare numai pe internet si nu am reusit.

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te crezi in sanul Academiei Romane, aici e TPU happy

pe subiect: se permite pentru ca nu exista un minister al culturii care sa si aibe grija de cultura si nu va exista, oriunde pe planeta.

atata timp cat geniile vor aparea de undeva, se vor afirma cumva, fie si fara tipar, conditia e ca masele care detesta geniile sa nu poata sa le inabuse in fasa.

| Dragosdoar a răspuns:

Nu se mai pune accent pe opere lungi si complicate pline de descrieri care iti solicita logica de intelegere. Se trece direct la actiune bazata pe un subiect de interes contemporan, de preferat cu tenta sexuala, cum ar fi suge-o ramona. Nici la greselile gramatice sau de sens nu prea ii mai intereseaza pe cei care citesc chestii de genu, asa ca nici nu mai incape discutie de tipar Deci, traiasca netu si nou val de screri smechere.

| FaraNume1245 a răspuns:

Nu înțeleg care e problema că cărțile vor fi în format PDF în loc de format tipărit, atâta timp cât calitatea nu lasă de dorit.

Am putea spune chiar că a crescut calitatea cărților în ultimele decenii, compară-l pe Rebreanu cu F. Herbert, de exemplu.

Cărți (și scriitori) foarte bune (și, implicit, foarte proaste) vor exista în continuare, indiferent de format.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

E ce simt ca moare literatura transplantata in piese electronice
Nu moare ci se transformă
si de ce se permite asta?
Pentru că nu se poate interzice. Vremea acelei literaturi s-a dus.
Numai eu cred ca in viitor nu vor mai exista capodopere si genii ale literaturii, fara tipar?
Nu numai tu greșești să crezi asta. Nu se vor mai tăia copaci ca să se editeze cărți. Se vor citi în pdf ca ebook.

| Dorotheea21 explică (pentru sadrian46):

Poate.
Nici asta nu pot sa imi imaginez, cum intreaga cultura o sa depinda de prize. e-book'ul meu nu mai functioneaza demult, din cauza neutilizarii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Dorotheea21):

Se vor întâmpla foarte multe pe care nu poți să ți le imaginezi. Prin 1960, citeam revista Vaillant pentru copii în franceză. De acolo visam când vom avea video telefoane și călătorii în spațiu. Eu am Biblioteca Județeană la 2 km de mine. Dar am la mine pe masă și pot citi de pe desktop în engleză cam 100 000 de cărți online. Vine Internetul 5G și se pregătește 6G.

| Goete a răspuns:

Buna.
Problema nu cred ca e neaparat tiparul. Mai degraba "Evolutia" noastra, e adevarat ca tot mai multa tehnologie duce la mai putina "convivență"? - nu stiu daca exista in romana cuvantul; viata sociala - sa zicem, in care sunt incluse emotiile care dau nastere artei de orice tip.
Arta din ziua de astazi, denominata "arta moderna" eu cred ca e o criza de artisti si o rusine cu privire la arta adevarata.

P.S. Asta este opinia mea. Sau o parte din ea. Orice asemanare cu realitatea este pura coincidenta :p

| Bizon95 a răspuns:

URA

hartie inseamna defrisarea padurilor
iar dupa aia ajunge mancare pentru soareci

eu as interzice DEFINITIV ziarele pe hartie, sunt depasite moral absolut total

cat despre "capodopere", este o parere foarte subiectiva pentru cineva care are un fetish serios cu, cartile pe hartie, TREBUIE sa vii cu un argument real pentru care o capodopera nu mai e sau nu poate sa mai apara daca nu e scrisa pe hartie, iar eu personal CHIAR NU VAD NICI UNUL, in afara de fetish-ul tau, care NU E UN ARGUMENT VALID, nici macar vag, nici macar foarte vag

| Dorotheea21 explică (pentru Bizon95):

Tipi la mine degeaba si nu as vrea sa se mai intample.
Eu nu vad in viitor un Dostoievski sa scrie intr-un spatiu gol cum e internetul. Este parerea mea, tu poate ai imaginatie mai bogata.

| Bizon95 a răspuns (pentru Dorotheea21):

"spatiu gol cum e internetul"
daca ideea nu ti se pare subiectiva, atunci eu nu mai am argumente

in afara de
oamenii chiar au fetish-uri din astea, de mii de ani s-au chinuit sa faca culori pentru picturi (purple de exemplu, era ORIBIL DE GREU DE PRODUS, din nustiuce scoici, iar cei care le faceau mureau repede din cauza ca era toxic) iar acum, cand un calculator NESPECIALIZAT in asta are 32 de biti de culoare care inseamna... 4.3 miliarde de nuante, si in continuare oamenii se chinuie si se agata de vopseluri pasta aruncate pe o panza prapadita care in timp or sa se degradeze, serios, iar apoi o eventuala renovare nu v-a mai contine nimic sau aproape nimic din original, cum e Mona Lisa... mona nu mai e pictata de Leonardo Da Vinci ci de cel care a restaurato ultima data, nici nu stiu cum se numeste, din vopselurile originale mai sunt 4% daca am inteles bine iar asta e o afirmatie ABSOLUT ADEVARATA, mi se rupe cat de perfect a restaurato ala!

la fel cu muzica, viori, piane, avem solutii de automatizare si oricine isi da interesul ar putea compune si TUNA MUZICA sa sune oricat de perfect sau oricat de sentimental, dar in continuare sunt apreciati serios numai oameni care toata viata invata sa dea din clape la perfectie cu totate ca NU MAI E NECESAR, ABSOLUT DELOC!

OAMENII SE AGATA DE TRECUT, ii spun traditie, DAR TOT SE CHEAMA CA SE AGATA, oricat ar fi de mult mai bun progresul

iar asta are un nume simplu si categoric: FETISH!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Bizon95):

Fetiș și snobism.