| ryuk666666 a întrebat:

mi-am luat acum cateva zile o carte de Arthur Conan Doyle care se numeste "O crima ciudata". Am citit cateva pagini si este vorba despre cum s-au intalnit Watson si Sherlock, este o carte mica si subtire cu 108 pagini si voiam sa va intreb daca are vreo legatura cu volumele "Aventurile lui Sherlock Holmes" sau daca stiti care este a doua parte. Mentionez ca scrie pe prima pagina "prima parte". Am cautat in cele 56 de povestiri cu Sherlock Holmes dar n-am gasit titlul asta. Va rog mult daca stiti ceva;^; Funda mareee

2 răspunsuri:
| EyesClosed a răspuns:

Se pare că e o ediție mai veche. Spune-mi te rog cum se numește aceasta carte în limba engleză, uită-te pe primele pagini unde este menționată editura și anul.

| ryuk666666 explică (pentru EyesClosed):

Nu stiu exact cum e in engleza, dar s ar traduce "A strange crime". Editia este "Vremea", anul nu scrie. Pe prima pagina scrie ca a fost redactata dupa amintirile lui Jhon Watson, fost medic in armata engleza....nush daca ajuta. Însa cred ca am gasit o legatura cu primul volum al seriei Sherlock Holmes. Am tras cu ochiul la ultima pagina a cartii si se regaseste "Studiu in rosu" adica numele primului volum. O sa citesc cartea asta si o sa ma apuc de seria cu 4 vollaughingMultumesc oricum. Daca mai gasesti ceva legat de carte nu ma deranjeaza sa mi spui, multumesc.