| Mariaeliana1010 a întrebat:

Buna! Vreau sa aplic la facultatea de medicina, sunt clasa a 11 a si as vrea sa ma apuc sa citesc o carte care sa ma si ajute cat de cat la facultate. Imi puteti sugera niste titluri a unor carti de medicina? Ce parere aveti despre cartile scrise de Leon Danaila?

Răspuns Câştigător
| Eireann a răspuns:

S-ar putea sa fie un pic prea tehnice. In primul rand cumpara un atlas bun de anatomie - Netter, Grant sau Sobbota - depinde de buget dar o sa iti foloseasca si mai incolo. Embriologia medicala de Langman - foarte buna si daca intelegi dezvoltarea embrionului multe parti din anatomia/ fiziologia adultului o sa fie mai usor de invatat si inteles. Stiu ca vrei carti de specialitate dar mai intai inveti fiziologia si functionarea normala abia apoi patologia, altfel o sa fie o varza totala. O ultima cartr este Tratat de Fiziologie a Omului de Guyot & Hall, toate facultatile de medicina din lume cred ca il folosesc.
Cartile de medicina nu sunt ieftine dar gasesti multe second hand si poti incerca sa iei editii un pic mai vechi (5-6 ani) fiindca sincer sunt identice 99, 5%.
Mult succes!

2 răspunsuri:
| Nirvanaaa a răspuns:

Părerea mea e sa înveți bine tematica de admitere: manualul de biologie cerut pentru centrul universitar la care vrei sa dai. Acolo e baza.
Eh, in cărțile folosite in universitate unele informații se contrazic cu ce ai invatat pentru admitere, iese un haos in capul tău și nu mai stii răspunsurile corecte la grilele de admitere. ( îmi amintesc ca la fiziologie chiar am avut problema asta la examenul mare- citisem cartea pentru examen, dar îmi aduceam aminte unele informații din Corint manualul de biologie care se mai contrazicea la unele lucruri, și aveam momente de confuzie laughing. Nu recomand.
Dacă te pasionează totuși și nu ai rabdare pana când devii studenta, uita-te pe un atlas: cum a spus și colega mea mai jos Netter e o opțiune buna: are multe planșe anatomice.