Da, intr-adevar, cartile pentru dezvoltare personala sunt foarte bune, insa trebuie sa iti gasesti autorul cu care rezonezi cel mai bine. Am citit mai multe, si cu gandirea unor autori, pur si simplu nu am putut sa ma asociez, in schimb, unele m-au ajutat sa vad lucrurile din alta perspectiva, si sa imi ofer singura raspunsuri la diferite situatii pe care nu le intelegeam pana la momentul respectiv. Ajuta foarte mult si la introspectie, un lucru pe care il consider foarte important.
Eficiența lor percepută se datorează adesea Efectului Barnum: textele sunt scrise atât de general încât oricine are impresia că autorul îi descrie exact problemele lui. Este un mecanism psihologic de oglindire, nu o sursă de informație brută. Dezvoltarea reală vine din studiul unor discipline fundamentale — neuroștiințe, psihologie cognitivă sau economie — nu din interpretarea subiectivă a unor „guru" care s-au îmbogățit tocmai prin vânzarea acestor iluzii de progres.
Citind acum pentru prima data intrebarea ta (pana acum efectiv nici nu stiam ce ai scris, gemini stia) si eu cred ca sunt bune cartile de dezvoltare personala. Eu citesc una pe TCC acum.
Decat sa citesti carti de dezvoltare personala mai bine faci karate
Acuma la 40 de ani te-ai gasit sa te dezvolti personal babo ![]()
Ai contul din 2010, de 16 ani aproape, tie nu ti-e rusine?
SilentRain întreabă:
Vali215 întreabă: