|

Cărțile de dezvoltare personala chiar ajuta cu ceva?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie prima data sa intelegi la ce se refera dezvoltarea personala. Nu e vreo pastila magica pe care o administrezi si gata, e un concept care se refera la constientizarea starii in care te afli precum si a defectelor si dezvoltarea in directia cultivarii talentelor si rezolvarii defectelor, toate cu scopul atingerii obiectivelor personale.

Aceasta constientizare este o chestie foarte subiectiva si dificil de realizat chiar si cu ajutor profesional pentru ca in ciuda faptului ca avem comportamente relativ similare ele variaza totusi o data cu specificul situatiei. Mai mult decat atat stabilirea unui obictiv este o chestie dificila pentru foarte multi oameni din simplul motiv ca ai atatea alegeri posibile incat e aproape imposibil sa zici ca vrei doar un lucru.

Din punctul meu de vedere cartile respective au o eficienta rotunjibila la 0, singura chestie care poti zice ca o fac este ca te fac sa iti pui anumite intrebari. Din pacate modul in care procesezi acele intrebari este adevarata aventura si nu cred ca o carte ofera suportul necesar.

Daca vrei dezvoltare persoanala mergi la un terapeut..banii dati pe carti o sa fie doar pierduti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu observ ca nu ati inteles ce inseamna cărțile de dezvoltare personala,ele sunt doar un prim pas,e ca daca iti calculez imc,iti stabilesc un plan alimentar,cat efort fizic sa faci pe zi,iar tu nu faci nimic, cei drept sunt si carti bune si proaste, gen, cum sa devi milionar peste noapte, trebuie doar sa gandesti pozitiv, eu in locul vostru as vedea de filozofi greciei antice sau de dezvoltarea gandiri critice, cartile ajuta daca apoi iesi din zona de confort, ceea ce doar 1% fac din pacate, inclusiv cei care merg la un psiholog, terapeut revin la vechiul comportament, nici comunitatile sociale nu ajuta, probabil suntem asa genetic facuti, adica un om timid asa va ramane pe viata indiferent de experiente, carti, ajutor etc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, pai odata am distrus efectiv un tantar cu una groasa.
Dar asta e in mica parte, mai sunt si alte intrebuintari, desigur. Mustele de exemplu.

Cartile despre succes prezinta cum cel care a scris cartea a avut succes, nu cel care o citeste. O modalitate prin care poti sa te dezvolti personal si sa stii ca te-ai si dezvoltat, este sa scrii o carte despre asta. happy

Da... poti sa citesti carti de acest gen pana atunci, ca inspiratie numai. Dar daca nu le citeste nimeni, deloc, atunci nu stie cum sa inceapa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca doar le citesti si nu aplici nimic din ele, mai greu...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cartile cu eticheta "dezvoltare personala" nu-ti ofera niciun bagaj de cunostinte, ci doar te conduc la concluzia la care poti ajunge si fara ele, anume ca succesul depinde de tine.

In schimb, carti foarte bune care te initiaza intr-un domeniu sunt enciclopediile, caci iti fac o introducere intr-un limbaj general, mai usor de inteles. Urmatorul pas devine parcurgerea cartilor de specialitate, care-ti ofera cunostinte specifice. Dupa toate astea, te vei putea apuca de freelancing.

Mai nou, nici cartile nu mai sunt asa de importante, caci iti poti gasi toate informatiile de care ai nevoie pe internet, pe YouTube, in pdf-uri, doar sa stii ce vrei sa cauti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Nu. Nu există nicio atitudine care poate garanta succesul. Ca să ai succes trebuie doar să știi ce faci într-un anumit domeniu și, zic eu, să îți placă într-o anumită măsură ce faci.

Dacă e vorba de vreo problemă psihologică sau emoțională de care trebuie să scapi, ar fi mai bine să vorbești cu un psiholog, nu să preiei o atitudine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu, pentru că nu există o rețetă universală a succesului, a fericirii etc, fiecare individ fiind unic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, normal.
Dar nu toate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează