| Lor33d a întrebat:

Ce parere aveti de J.R.R. tolkien?

Răspuns Câştigător
| CMilan a răspuns:

Păi, sincer, cred că este „regele" descrierilor, am citit trilogia „Stăpânul Inelelor", și efectiv m-a surprins descrierea amplă a peisajelor, descriere ce se întindea pe pagini în șir...deci e bun. Clar e bun.(am încheiat cam manelistic, dar se înțelege).

| Lor33d explică (pentru CMilan):

Multumesc frumos, tocmai mi-am cumparat " Stapanul Inelelor" pentru ca voiam ceva mai mult decat filmul, care oricum m-a impresionat si il vad in fiecare an, as dori sa citesc in vacanta aceasta si sa cumpar mai multe carti ale autorului.

7 răspunsuri:
| Teardrop a răspuns:

Tolkien e...un geniu. Tolkien e regele, împăratul, părintele fantassy-urlui. Tolkien a invetat o lume întreagă, o altă dimensiune, atunci când nimeni nu îndrăznea. Tolkien a creat două limbi noi, Tolkien a făcut mai mult decât să scrie: Tolkien a trăit povestea. A trăit-o s-a uitat la personaje cum trăiesc, apoi le-a spus povestea. E greu de...de descris ceea ce facea Tolkien, pentru că nu mulţi pot să înţeleagă complexitatea artei lui, complexitatea poveştii fiecărui personaj, arborii genealogice ale familiei piticilor şi elfilor, şi frumuseţea relaţiilor ce se stabilesc între ei.

| ThePoet a răspuns:

Nu scrie naspa, dar nu mi-au placut niciodata fantasy books. In schimb pot spune ca, fata de alti scriitori de profil, el chiar te introduce cu adevarat in lumea descrisa. Pentru cineva foarte critic fata de cartile de genul, cum sunt eu, inseamna mult.

| vladv26 a răspuns:

Ii buna cartea

| Lor33d explică (pentru vladv26):

Serios? E buna cartea, pe bune? La ultima verificare puteam sa jur ca este scriitor.

| lavi54 a răspuns:

Tolkien e mult mai mult decat "Stapanul inelelor" si e un geniu in materie.Multi critici spun despre el ca e cel mai bun scriitor de carti fantasy si nimeni nu l-a intrecut vreodata.Si,pe bune, chiar e genial.Iti recomand "Silmarillion",precum si "Copiii lui Hurin" pentru ca sunt incredibile si atata imaginatie si originalitate la un scriitor rar gasesti-desi unii iti vor spune ca s-a inspirat din mitologia nordica, ceea ce e adevarat; dar subliniez: inspirat, nu furat.
In incheiere, Tolkien merita citit de oricine, nu doar de copii si am o parere foarte buna despre cartile lui.Mi-as dori ca si alti scriitori sa poate scrie asa.

| my1clio a răspuns:

E Bun..cred ca asta explica tot

Întrebări similare
Întrebări recente