| hecamefrommetalland a întrebat:

De majoritatea oamenilor nu apreciaza scrierile triste,preferand ca in locul lor sa citeasca prostii pozitiviste(deparca asta i-ar ajuta)? Vad peste tot fraieri citind chestii fara pic de coerenta cu ei(nu spun ca srierile ar fi rele,ci ei ) in loc sa aprecieze multi scriitori necunoscuti, de miliarde de ori mai buni citesc chestii potrivite cu mintea lor ingusta.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-ai dat chiar tu raspunsul in ultima parte a postarii:'in loc sa aprecieze multi scriitori necunoscuti, de miliarde de ori mai buni citesc chestii potrivite cu mintea lor ingusta'. Ai nevoie de o anumita experienta de lectura pentru a aprecia textele deosebite, profunde. nu te nasti si-l intelegi pe Arghezi! Cu siguranta ai avut astfel de momente de trecere, de la o etapa a lecturii - vazuta in diacronie - la alta. Daca nu ai avut, vei avea, imediat ce te vei apropia de taramul poeziei. Acolo e adevarata provocare, adevarata minunatie.

5 răspunsuri:
| hecamefrommetalland explică:

Scuzati greseala de scriere, am scris,, deparca,, in loc de,, de parca,,

| Florincrap a răspuns:

De ce? Pai...scrierile triste nu le plac, ca sunt inabusite in lacrimi, iar cele pozitiviste sunt ceva, in genul "Don't worry, be happy". Un fel de kitsch al literaturii.

| VallachorumTyranorum a răspuns:

Pentru că se amăgesc că şi viaţa lor va fi exact ca în cărţile acelea, care nu merită statutul de opere literare.

| Nyfi a răspuns:

Poate ca totusi, vei citi doar cand e soare afara, poate ca doar asta te mai salveaza de la suicid, pentru ca deja suferi de depresie.
Nu inseamna ca toare operele vesele sau optimiste sunt zero, nu inseamna nici ca daca iti plac doar dramele esti cu ceva mai destept, inseamna doar ca ratezi o latura a literaturii, a vietii, una dintre placeri.
Pacat

| hecamefrommetalland explică (pentru Nyfi):

NU am spus ca toate operele pozitive sunt 0, am spus doar ca lumea le supraapreciaza.