|

Heii TPU. Imi puteti spune despre ce e vorba in "Tema pentru acasa" https://:///.......ro/search

As vrea sa cumpar cartea dar e 60 de lei si nu vreau sa dau atatea bani pe o carte care nu stiu daca o sa fie pe gustul meu.

Fundita

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu una am o părere foarte bună despre această carte. Am citit-o și nu regret deloc.
Am să îți spun "în mare" despre ce este vorba în această carte.
Într-o școală, un profesor de română, pe nume Mihai Ulmu, e învinuit de autorităţi de aruncarea portretului lui Stalin (nu a făcut așa ceva, ci a luat vina asupra lui). Mihai Ulmu este luat din sala de clasă de către autorități, însă înainte de a pleca, acesta le-a lăsat elevilor o temă pentru acasă numită "A fi om este o artă sau un destin?". Acest profesor, după un așa-zis proces, ajunge în gulag.
O fostă elevă de-a lui, Maria Răzeşu, îl ajută să evadeze și își dă seama și de dragostea puternică dintre ei.
Peste o săptămână, deși soldații i-au găsit, cei doi au descoperit ce sentimente puternice au unul pentru celălalt, indiferent de suferințele pe care le vor simți aceștia pe parcursul cărții. Din câte știu, aceștia doi, atunci când au evadat, și-au improvizat nunta.
Cei doi vor avea și un băiat, pe care îl numesc Mircea, însă o să apară și o întâmplare deosebit de nefericită în carte, și anume, moartea Mariei. Deși Mihai Ulmu este răvășit în urma acestui eveniment, el reușește să își păstreze speranța de a-și regăsi fiul.
Sper că ți-ai făcut o idee.

1 răspuns: