anonim_4396
| Anonim întreabă:

Imi sugerati carti bune despre cum suntem manipulati?

Răspuns Câştigător
| Decrepit a răspuns:

Propaganda lui Edward Bernays. Daca nu ma insel,el era nepotul lui Freud,deci a avut de unde sa invete sa faca aprecieri fine si sa sape in caractere.

Homo Videns al lui Giovani Sartori.Mie mi-a placut,desi e tare anevoioasa si trebuie s-o "fragmentezi",ca sa te asiguri ca nu vrea Sartori sa te manipuleze si sa te faca sa gandesti ca el.

Are si Aldous Huxley ceva pe-aici,ma refer in special la "Brave New World",una din cele mai bune carti all-time.

Iar, daca vrei si niste alegorii, am doua carti pentru tine. Ferma Animalelor a lui Orwell si Harrison Bergeron de Kurt Vonnegut, una din cele mai tulburatoare all-time, desi e doar 7 pagini.Harisson Bergeron transmite un mesaj clar : Da'te tu dracu cu personalitatea ta,toti oamenii sunt egali,si daca faci altfel decat cum iti zic eu,decartez un double-barelled shotgun in tine si in stoarfa aia de balerina, indolenta cretina care vrea sa-si arate frumusetea, cand stim cu totii ca toti oamenii sunt egali si niciunul nu e urat sau frumos! E al dracului de frustranta, daca te gandesti ca in prezent, ne indreptam cu viteza spre asa ceva.

4 răspunsuri:
| MaskOfSanity a răspuns:

Biblia. thinking

| Robin0744 a răspuns:

Bogdan Teodorescu - Cinci milenii de manipulare. Ghid complet și istorie a manipulării. Editura Tritonic.

| Iwishtoknow a răspuns:

Enigme de pe Terra poate o sa-ti placa, Jocurile foamei 3 vol.–Suzanne Collins (desi este o carte fictiva), dar cel mai bine iti recomand 111 teorii ale conspiratiei –Jamie King

| Visionfree a răspuns:

Deschide televizorul.

Întrebări similare