| Pasionatdeviata a întrebat:

În "Copiii Căpitanului Grant" și "Căpitan la 15 ani", putem distinge anumite replici sau comentarii narative rasiste la adresa negrilor. Credeți că Jules Verne era rasist? Dacă da, nu ar trebui scos din programă? Ce ar zice un negru când va citi? Nu se va simți ofensat?

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai prostii aveti in cap.

| dbigiu84 a răspuns:

Am citit Copiii Căpitanului Grant acum un an si am terminat Căpitan la 15 ani luna aceasta.Rasa neagra pe atunci (1870) era un subiect controversat.Acesta ii descrie dupa imaginatia proprie si informatiile de atunci.
Am citit cu placere ambele carti si nu sunt de parere ca instiga la rasism.

| IubescRomânia a răspuns:

Bine că acum a ajuns întreaga planetă să graviteze în jurul negrilor. S-a dovedit deja ce fel de oameni sunt negrii după ce mișcarea BLM a ars America din temelii în aplauzele mass-mediei. Lumea a decăzut rău moral, vă freacă numai de negrii, dar școala, România, deja ați și uitat de ele... Trist!

| user0328 a răspuns:

Deși nu sunt rasist, părerea mea este că este un mult prea exagerat să se "cenzureze" opere literare ale unor mari scriitori (cum s-a întâmplat și cu "Zece negrii mititei"), doar pentru că unii se simt ofensați.

Dacă în vremea acelor scriitori negrii erau sclavi și erau văzuți doar ca niște sclavi, asta face parte doar din istorie, iar istoria nu a fost niciodată dreaptă și, prin urmare, nu ar avea logică ca negrii să fie ofensați de ce se întâmpla atunci. Aia a fost. Să se simtă ofensați dacă apar replici rasiste în cărți scrise recent, când noi nu ar trebui, într-adevăr, să îi mai vedem ca pe niște sclavi.

Black lives matter, da' hai să nu o ducem la extrem happy