| VictorRobert a întrebat:

M-am saturat de citit carti. E o pierdere de vreme


Stiti ce, eu ma las. Ma las si de scris povesti pe hartie pe care sa le citeasca altii.

Frate, as vrea sa scriu propria mea poveste de viata. Nu cu stiloul sau cu tastatura, ci cu fapte. Mi-am dat seama ca nu prea avem pagini multe, asa ca ar trebui, dracu', sa luam putin mai multa atitudine. Eu nu mai simt nicio placere sa traiesc in pielea unor personaje inventate. E distractiv, intr-un fel, dar as vrea sa simt mai mult ca eu sunt personajul principal in ditamai romanul asta - viata, destin, cum pana mea ii zice. Voi nu? Pe bune, la cate ati citit, cred ca avem destula imaginatie incat s-o scriem cum avem noi chef, fara frica. Cu tot tacamul: cu intriga, cu obstacole, cu suisuri, cu coborasuri.

Mai am 50 de pagini de citit din "Batranul si marea". Va fi ultima carte citita, va jur. Vreau eu sa fiu batranul, de-acum inainte, nu cititorul lui. Vreau si eu sa ma lupt cu pestele cel mare. Voi, nu?

4 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

Eu, dimpotriva, una dintre putinele placeri pe care le pot simti in viata provine din lectura si din rodul propriei mele imaginatii, din ceea ce scriu si din ceea ce compun. Majoritatea timpului cu asta mi-o ocup, desi recunosc ca exagerez, dar imi place enorm. Oricum, cred ca ar trebui sa existe un echilibru, nici sa renunti complet la citit, pentru ca este extrem de util si placut, din multe puncte de vedere, dar nici sa traiesti doar citind, fara sa acorzi importanta si celorlalte aspecte ale vietii.

| Teardrop a răspuns:

Da, bine, drăguţ.

| LSMM a răspuns:

Ce vei face în timpul în care, în mod normal, ai fi citit o carte? Ai spune că ai investi în dezvoltarea ta, dar cum ai face asta? Ziua are 24 de ore. Într-o oră dintr-o zi ce-ai face? Poate nici chiar o oră, măcar jumătate. Eu aș citi, dar nu neapărat beletristică. Poate un alt tip de carte. Istorie, psihologie, științe, tot ce se poate.
Nu crezi că e un plus adus minții? Nu crezi că toată viața trebuie să învățăm, să dăm peste alte viziuni și alte concepte (schițate, poate, chiar în acele cărți unde personajele își "cară" destinul lor)?
Dacă ai terminat facultatea, nu înseamnă că trebuie să te oprești din învățat. Măcar jumătate din zi. Cealalăt rezerv-o faptelor. Fă ceva și pentru tine, fă ceva și pentru ceilalți.

| popmirgea1999 a răspuns:

Da, frate, ai dreptate...
si mie imi place sa compun dar nu prea am imaginatie, sau mai bine zis talent de scriitor...
Si cum ai vrea sa se numeasca povestea ta?

Întrebări recente