Câți ani ai? Dacă ești încă în gimnaziu se mai poate îndrepta, în rest foarte greu. În primul rând, trebuie să ai multă voință. Dacă nu ești sigur, spune familiei ce vrei să realizezi, iar ei îți vor oferi sprijin moral. Pentru început, ia o carte mică (vreo 100 de pagini) și citește câte 10 pagini/zi. Nu ia mai multe de 20 de minute (maxim) și, în felul ăsta, termini cartea în 10 zile (hai 12 dacă faci pauză în weekend). Pe măsură ce avansezi, începe să citești cărți tot mai lungi (recomand cărțile lui Jules Verne, sunt pline de suspans și abia le mai poți lăsa din mâna). Multă baftă!
Statutul de utilizator junior nu permite sa trimiti mesaje acestui utilizator. Cum facem sa vorbim privat? N-ai grija ca ramane secret.
Nu ai comentat extrem de negativ, deci te iert. Altfel era grav.
M-am mai linistit acum ca spui ca m-ai iertat. Trebuie sa fim toleranti unii cu altii!
Nici prin litere nu merge? ori las eu adresa de Facebook a unui cont?
Înainte de toate, ai până în 32 de ani sau peste? Acel 89 din contul tău e anul tău de naștere? Nu am Facebook iar Instagram-ul nu îl dau.
Am 31 ani. Implinesc 32 saptamana viitoare. Iti lasam nr de whatsapp dar nu pot sa trimit mesaj privat.
Traumatizata ai fi fost daca te batea careva sa citesti, sau in timp ce citeai. Buba e ca de mica nu ti-a insuflat nimeni pofta de citit si cam acolo ai ajuns. Plus de faza cu vai ce groasa era Harry Potter... detectez si ceva lene/comoditate aici. Deja daca esti adult nu iti pot recomanda mai nimic, sincer. Ideea e ca mai ales in epoca in care traim e foarte greu sa te mai apuci sa citesti, insa totusi sunt multe chestii de facut apropos de dezvoltare personala - nici mie nu imi plac chestiile alea, sa fiu sincer. Ai putea incepe cu niste podcasturi care discuta chestii concrete. De exemplu Vast and Curious cu Andreea Rosca sau Mind Architect, ambele in romana.
Inceraca asta
Dacă în secţiunea "Setarile contului meu"/"Editeaza profilul" la rubrica "Vreau sa primesc mesaje de la:" selectezi "Toţi membrii TPU", atunci îţi poate trimite mesaj privat ( chiar dacă este Junior )!
Ea imi poate trimite mesaj, eu nu pot sa ii trimit. Am setat deja sa primesc mesaje de la toti membrii TPU.
Nu citesti ce trebuie, mie mi s-a intamplat sa pun mana pe o carte Harry Potter cand aveam 10 ani si am citit vreo 4-5 volume pentru ca m-a prins povestea,apoi pauza mult timp la citit,am citit foarte putin in scoala ca nu aveam rabdare,dar de exemplu cand m-a prins acum un an interesu pentru boli mintale am citit o carte despre asta in cateva zile,apoi am citit despre istoria culturii si civilizatiei,dar cautam ceva mai mult, am inceput sa citesc in paralel si biblia, singura problema la mine e ca atunci cand citesc, imi e foarte greu sa termin o carte, ma apuc de mai multe carti in acelasi timp si nu termin niciuna, iau doar informatiile care ma intereseaza.
Eu raman la ideea asta.Te ocupi de lectura cand esti singur, nu ai nimic care sa te distraga si gasesti un subiect care te intereseaza.Atunci,cand vei da de o carte interesanta nu o sa iti vine sa ii mai dai drumul din mana.
Eu unul, nu sunt fan al cartilor electronice.
Chestia cea mai importanta e sa citesti din curiozitate, in niciun caz din obligatie.
Cititul nu mai e atât de important cum era acum ceva timp.
Acum ai sute de moduri prin care te poți informa și te poți dezvolta, pe toate planurile.
Dacă nu-ți place sa citești
, nu citi.
Gaseste-ti alte modalități de a creste intelectual.
Părerea mea e sa încerci sa nu mai fi sensibil și sa nu te lași marcat sau influențat de persoane sau întâmplări care nu sunt importante. În fond faci ce vrei, cititul ar trebui sa fie o placere dacă ai timp dar dacă ție nu îți place nu te poți forța
Desen,pictură,editări video, fotografie, animații 3d. Se pune in calcul?
Michael Imola Jackson întreabă:
Irinaaa17 întreabă: