O parere,un sfat ceva:de maine vreau sa ma apuc de citit intens,un asa zis"Maraton de citit" si sa las internetul si toate astea,jocurile, calculatorul etc
Vreau sa citesc toate cartile necitite din biblioteca mea..Am cumparat foarte foarte multe si nu le-am citit,adica am citit putine, putin de tot pasionandu-ma foarte mult statul pe PC si gamingul.Nu ca nu mi-ar placea sa citesc (chiar imi place,mi se pare destul de fain)dar aman mereu si aleg PC-ul in detrimentul lecturii si de maine sunt hotarat sa schimb asta, sa ince INTENS sa citesc..Si automat nu voi mai intra nici aici pe site (deci ati scapat)
Ma intrebam asa:
1.Ce beneficii are lectura intensa de carti?
2.Ce beneficii are cititul de carti in general?
3.Cand devii cu adevarat cult si inteligent datorita cartilor?
4.Cum si in ce ritm e indicat si e normal sa citesti ca sa citesti o carte pe saptamana?
5.Ce domenii ma sfatuiti sa aleg? Unul pe care il aleg eu,obligatoriu este religia, crestinismul.
6.Cate carti trebuiesc citite ca sa iti formeze deja o cultura generala si informationala vasta si sa iti schimbi vocabularul, limbajul sa devii un om macar mai inteligent cu 40%?
7.E sanatos d.p.d.v medical(oftalmologic) sa citesti foarte mult? Cat recomandati sa citesc pe zi? Cate ore?
8.Ce carti imi recomandati voi si de ce?(ceva foarte important)
9.Ce credeti despre decizia mea?
Voi ati facut vreodata o lectura intensa sau un "maraton de citit"?
Ce beneficii si ce rezultate pozitive s-au vazut in gandirea,limbajul si viata voastra?
Ma gandem sa incep cu crestinismul si lectura de carti motivationale(ca sa ma dezvolt,sa ma schimb in bine), dezvoltare personala si filosofie...ma gandeam sa las cartile de beletristica,sa nu citesc acest gen fiindca nu prea ma ajuta cu nimic,asa in viata,la gandire findca sunt doar povesti,fictiuni,personaje imaginare.
Cu ce domeniu ar trebuie sa incep lectura intensa si ce rezultate credeti ca s-ar obtine?
SI cate carti ar trebui sa citesc ca sa intru in "breasla intelectualilor" dar mai ales sa mi se transforme,dezvolte gandirea,limbajul,vocabularul,cultura generala si mai ales felul de a fi?
Alte sfaturi?
Multumesc anticipat.
Maine o sa incep cititul intens,hotarat fiind foarte si gata cu PC-ul si tot ce tine de el pentru o perioada.
Credeti ca e o idee buna asta?
Va urez o noapte linistita,odihnitoare, placuta.
Iar pe mine sa ma lumineze si calauzeasca...cartile si Dumnezeu..in viata
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Oricand este bine sa citesti, dar nu trebuie sa fii atat de incrancenat, fiindca incrancenarea iti va strica placerea cititului. Citeste din pasiune, nu din ambitie.
Raspunsurile mele pe scurt sunt cam asa:
1. Afli foarte multe, iar informatiile sunt mai valoroase decat banii.
2. E aceeasi intrebare ca 1.
3. Nu exista un moment in care devii cult si inteligent. Inteligenta ti se dezvolta de la nastere pana pe la 17-18 ani, apoi ramane doar sa conservi ce ai obtinut. Cult esti cand stii multe, in general ajungi la o cultura multumitoare dupa 12-15 ani de citit intens.
4. Nu exista un ritm normal sau unul anormal. O carte pe saptamana este un ritm foarte lejer, ajunge sa citesti un pic mai mult de o ora pe zi, este ritmul celor care lucreaza mult.
5. Alege domeniile care te pasioneaza. Evita asa-zisle carti motivationale si de formare personala, sunt o mare pierdere de timp. Citeste clasicii rusi, citeste multa poezie, citeste-l pe Shakespeare (de preferat in original daca stii engleza), citeste-i pe antici.
6. In primul rand bibliografia scolara: marii poeti si prozatori incepand de la Homer si Ovidiu si terminand cu Cartarescu si Bukowski.
7. Cu lumina potrivita si tinand cartea la distanta adecvata poti citi oricat de mult. Se considera ca o ora de televizor echivaleaza, ca oboaseala oculara, cu 8 ore de citit. Deci in loc de un film de doua ore, poti citi 16 ore, avand exact acelasi efect asupra ochilor.
8. Intr-o ordine oarecare: Homer, Ovidiu, Eliade, Creanga, Eminescu, Shakespeare, Dostoievski, Tolstoi, Gorki, Garcia Marquez, Esenin, Dante, Solohov, Cervantes, Mark Twain, Hemingway, Kafka, Caragiale, Blaga, Cartarescu, Omar Khayyam.
9. E o decizie minunata, care merita pastrata toata viata.
Va multumesc mult, sunteti obiectiva mereu si stiti ce inseamna munca intelectuala, efortul intelectual si ceea ce conteaza in viata.Va apreciez.Se vede ca sunteti un om inteligent care a ''trudit intelectual'' foarte mult
1. Îţi dezvolţi vocabularul, inteligenţa, imaginaţia.
2. idem 1
3. Niciodată. Adică, fiecare carte te ridică din ce în ce mai mult, dar mereu o să existe lucruri noi de descoperit.
4. Citeşti când vrei tu şi ai chef. Cititul trebuie să fie o pasiune, o relaxare ca să-ţi placă, nu un chin.
5. Ce vrei tu şi ce îţi place, dăăă.
6. ---
7. Habar nu am ce e recomandat şi ce nu. Mie dacă îmi place foarte mult o carte, o citesc zi şi noapte, până o termin.
9. ĂĂăăă, păi, faci ce vrei tu, doar e viaţa ta.
Cum am zis şi mai sus, trebuie să citeşti de plăcere, când simţi tu.
Da, o noapte liniştită şi ţie!
In primul rand nu trebuie sa lasi computerul asa dintr-o data de tot, pentru ca ii vei simti lipsa si nu vei putea sa te concentrezi la citit, crede-ma.pur si simplu poti lasa pc-ul la o parte, frumos, nu e neaparat sa-l inchizi, iar tu sa citesti undeva unde iti place. poti lasa pc-ul asa la o parte, iar dupa ce ai citit cateva pagini din carte de exemplu, poti chiar sa ceri si opinii pe TPU legate de subiectul cartii, sau poti sa te interesezi despre subiectul cartii si pe diferite site-uri( asta numai daca iti cade bine.)
1, 2...
lectura intensa si cititul are puterea de a tranforma personalitatea intr-un mod extraordinar, pentru ca creierul va fi axat pe subiectul cartior, si astfel iti vei dezvolta si imaginatia si viziunea asupra lumii, vei recapata de asemenea si incredere si liniste sufleteasca si seriozitate si inteligenta, pur si simplu vei fi vazut cu alti ochi, si mai ales vei fi mai creativ si mai subiectiv, pentru ca iti vei dezvolta si puterea de gandire si cugetare asupra lumii.Asa cum ai spus si tu, de plictiseala nici nu se pune problema, cu atatea subiecte furisate in gandire.Iti vei dezvolta de asemenea si vocabularul si vei putea aluneca mai usor prin cuvinte, vei putea sa-ti dai cu parerea despre un subiect anume mult mai inteligent si mai profund, si pe intelesul tuturor.
3.Cu trecerea anilor, asta numai cu multa pasiune. odata ce vei citi tot mai multe carti, subiectele si imaginile cuvintelor din carti, se vor lega intre ele, si iti vor da inspiratie, si o cugetare tot mai larga, vei realiza ca devii tot mai intelectual si mai descurcaret in anumite situatii, vei avea mereu ceva de spus.
4...Atata cat iti cade bine, nici prea mult nici prea putin, important e sa si intelegi subiectele din carti.
5)Este bine sa te axezi mereu pe domenii care te fascineaza, pentru ca astfel vei recapata si mai multa incredere si cunoastere.Mai bine cateva domenii care te pasioneaza, decat zeci de domenii imprastiate care poate te vor incurca.In afara de religie, ti-as recomanda stiintele si psihologia, dar si literatura.Dar cel mai bine e sa-ti alegi tu domeniile.
6)Cat mai multe, dar nu uita, axeaza-te doar pe domeniul care te pasioneaza. Einstein spunea ca daca vei pune un peste sa se urce in copac, pestele saracu va crede toata viata ca e prost, deci alege cu grija domenile care crezi cu adevarat ca te pricepi la ele si te pasioneaza si poti sa te dezvolti citindu-le.
7.Nu stiu, dar poti intreba un oftamolog sau te poti interesa pe internet, sau sa te uiti la viata unor cititori pasionali cunoscuti, sa te interesezi despre ei, in ce mod citeau cartile.
8.Ti-as recomanda sa citesti pentru inceput Morometii,Hanul Ancutei, si in special cateva opere literare, scrise de autori importanti, care au stiut sa scrie o carte cu grija si cu pasiune. Operele acelea scrise de autori importanti, sunt practic mai profunde si mai usor de inteles, cu o logica impresionanta si cu o gandire tot la fel de profunda, dar si cu morala, dar asta-i doar o recomandare din partea mea, tu trebuie sa citesti ce te pasioneaza cu adevarat, poti studia chiar si biblia intre timp.
9)E o decizie de nota 10, pur si simplu vei recapata incredere,entuziasm,seriozitate, imaginatie, gramatica dezvoltata, mod de exprimare inteligent, inteligenta crescuta, vei fi mai fericit, vei vedea lumea mai profund, vei sti sa te exprimi mai corect si mai profund, vei gandi mai optimist, si vei putea sa ai si tu ceva de zis lumii in viata asta.Beneficii sunt foarte multe,cel mai important este ca iti vei schimba modul de gandire,si odata cu schimbarea mentalitatii,vei fi vazut si din exterior cu alti ochi si vei fi mai carismatic. Daca nu ma crezi,uita-te la marii cititori de lectura si carti,cata incredere si carisma au si ce bine sunt ei vazuti.
In legatura cu intrebarea adresata publicului,personal
n-am mai facut niciodata un maraton de citit,dar am avut un diriginte care avea pasiune pentru asa ceva,si era foarte carismatic si bine vazut.
Orice carte este binevazuta,chiar si cea imagi ara,deoarece poate avea o logica puternica,care sa te puna pe ganduri,deci depinde, sunt carti realiste care n-au atata logica si profunzime ca cele imaginare.
Cum am mai spus, odata cu trecerea timpului, si odata cu citirea a cat mai multor carti, vei recapata si inteligenta, si vei gandi mult mai larg si mai deschis.
Lumea va avea nevoie de tine la un moment dat, daca va vedea incredere si pasiune in tine.
In legatura cu ultima afirmatie notata de tine legata de desfintarea pc-ului din viata ta, nu te supara dar nu sunt de acord cu asemenea idee, practic vei simti lipsa pc-ului, si te vei indeparta de lectura.Probabil spui asta acuma ca-i noapte,iar creierul e mai ambitios,dar ziua urmatoare se cam schimb lucrurile,si vei pofti imediat la pc.
Pc-ul poate sta singuratic si istet,la o parte frumos, ca o sursa de ajutor pentru tine, dar si ca o rasplata pentru efortul tau, dupa fiecare un sfert de carte de exemplu, poti sa iei o pauza buna de pc, si sa te interesezi de subiect, sau pur si simplu sa te joci de dragul pauzei, iar in acest timp cartea de pe masa sau unde o fi ea te va atrage mai mult, pentru ca vei astepta mereu sa citesti continuarea si vei spune, termin jocu si citesc continuarea sa zicem.Nu te axa numai pe carti suta la suta, fa aceste carti sa fie un mod de pasiune, dar si un mod de viata.Pc-ul poate sa fie asa mai transparent in peisajul vietii tale, dar nicidecum invizibil si interzis.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (216.73.216.135) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro