|

O poveste despre craciun...dau 2 funde pt cea msi buna povestire.../poveste...

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Seara în care împodobeşti bradul e ca o poveste. În casă e cald şi miroase frumos a cozonaci. Mama trebăluieşte de zor, are ochii puţin obosiţi de alergătură şi zâmbetul bun ca de obicei, tata e puţin emoţionat, puţin stângaci şi nerăbdător ca şi tine. În cutii, globuleţele colorate sclipesc tare frumos, iar când le atingi între ele, din greşeală sau intenţionat, scot un clinchet cristalin, cam ca al clopoţeilor. Le pui în brad, pentru unele te urci pe scăunel sau îl rogi pe tata să le agaţe, deşi parcă n-ai vrea, parcă ai vrea să le pui tu pe toate. Te învârţi în jurul brăduţului, ca să iasă bine repartizarea culorilor, mai strâmbi din năsuc puţin nemulţumit, mai iei unul de colo şi îl pui dincolo, le mai inversezi între ele. Nu toate globurile sunt rotunde, unele au formă de steluţă, altele de brăduţ, altele de animăluţe, mă rog, tot felul de forme. În pom se pun şi bomboane, şi clopoţei, şi artificii. Beteala şi instalaţia de beculeţe vin la sfârşit, după ce s-a pus globul din vârf, ăla, cel mai mare şi mai frumos. Pentru asta s-ar putea să fie nevoie să te ia in braţe tata, ca să ajungi. Înainte de culcare, arzi vreo două artificii să vezi cum e, ţii ochişorii strânşi la început şi, mamă ce frumos e după aia, când îi deschizi.

Era o zi de iarna in care nori au inceput sa cerne in stelute arginti. Brazi isi ascund culoarea frunzelor dupa o haina alba ca spuma laptelui iar copii cu obrajii rosi ca sangele se joaca pe haina de omat iar alti plutesc pe o inima de gheata.Vad cum o fetita cu parul de aur se plimba prin padure impreuna cu micul ei catelus Nero in cautere de aventuri. Dar nu gaseau nici una totusi erau fericiti ca in ziua aceea era Craciunul. Cand soarele se stinse pentru o vesnicie fetita se intoarse acasa si ajunsa acolo vazura bradul inconjurat cu o minune de cadouri, intra- devar era o zi de iarna minunata.
Sper sa iti placa :*. Funda big grin?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

In decembrie '89 un grup de tineri au spus: " De Craciun ne-am luat portia de libertate". Poate ca mai gasesti pe cineva care mai are puterea sa-ti povesteasca cum a fost...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Poveste de Crăciun" a lui Dickens e genială...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Povestea lui Mos Craciun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează