| RomanMandruPanaMor a întrebat:

Ce parere aveti despre cei care asculta melodii in alte limbi, atata timp cat nu stiu acea limba...nu-i cam stupid ca asculti, dar nu sti ce asculti?

16 răspunsuri:
| DoOdO a răspuns:

Vai de mine pe bune? da de unde stii tu ca nu inteleg si macar ai ce sa asculti din melodiile romanesti? mi se pare o tampenie daca ai o posibilitate mai mare si mult mai buna sa asclti tampeniile alea de melodii romanesti

| Razvan a răspuns:

De acord cu tine.In general cand ascult o melodie in alta limba si suna bine dar habar nu am ce zice acolo respectivul/respectiva apelez la Google Translate.Insa de cele mai multe ori nu au niciun sens in romana cuvintele din alta limba pentru ca ei au alte reguli gramaticalewinking

| m4them4tic a răspuns:

Fiecare asculta ce ii place, chiar daca nu inteleg versurile, poate le place linia melodica, ceea ce de cele mai multe ori se intampla.

mira
| mira a răspuns:

Nu este stupid.Mesajul muzicii nu se transmite decat partial prin cuvinte.Adevarata valoare a unei arii, de exemplu, nu pote fi apreciata decat daca este cantata in limba in care a fost compusa.

| kiwii a răspuns:

Nu e stupid, fiindca unele melodii sunt foarte ritmate deci merita ascultate chiar daca nu stii limba, iar altele, prin tonalitate si instrumente te pot duce cu gandul exact la sentimentul pe care melodia incearca sa il exprime. Iar eu prefer sa vad ca unu' care nu stie engleza asculta ceva in aceasta limba decat sa asculte manele.

| Shery a răspuns:

Eu ascult melodii in coreana, desi nu inteleg decat foarte putine cuvinte in acea limba, dar imi doresc sa o invat. Engleza am invatat-o prin muzica si filme, de ce nu si coreana?
Desigur ca atunci cand aleg sa ascult o anumita melodie, citesc intai titlul(care de obicei este in engleza), iar apoi caut versurile in engleza pe net.

| Zambet a răspuns:

Nu, nu vad de ce ar fi stupid happy

| RomanMandruPanaMor explică:

Da is melodii cu in care se face bajocura si mai mult sau mai putin va incadrati acol si tu o asculti la nebunie... daca ii asa fain sa asculti sa asculti ceva si sa nu intelegi nimic orele de la scoala de ce nu va plac(n-am rezistat)

Tare faza, nu stiam ca am zis eu de cineva anume, dar no fite pe capu lu alexandra! Ii super interesanta fata nu? GLUMESC!

Acuma serios daca nu intelegi nimic din melodiile in limba ta ce intelegi in cele din limbi straine

| Claudia_3811 a răspuns:

Si mie imi plac melodiile in alte limbi(engleza, spaniola) dar inteleg ceea ce se spune in melodie, iar daca nu stiu exact tot ce spune ma uit pe net la versuribig grin! Dar chiar este ciudat sa asculti o melodie fara sa stii ce exprima! Unii asculta o melodie doar pentru ritm nu pentru ce exprima!

| avragegirl a răspuns:

Cam da

| dalea a răspuns:

Cred ca in primul rand la un cantec impresioneaza linia melodica si apoi... daca mai intelegi si versurile cu atat mai bine (sau poate ca nu, s-ar ca melodia sa fie extra iar versurile complet aiurea).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Melodia este o partitura muzicala fara text, doar cantecul are text si melodie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu chiar deloc poti sa ceri traducerea si intelegi melodia

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca muzicile astea in alta limba sunt super