| Lovelyx3Friendly a întrebat:

În cât timp pot sa îmi fac vocea frumoasă când cânt, prin exerciții?
Și de câte ori trebuie să repet?

Răspuns Câştigător
| Ecea a răspuns:

Ce raspuns ai oferit. lasa de dorit.
In fine.

Nu exista un timp anume pentru a lucra vocea, desigur nu poti in 2 saptamani sa ai o voce buna,dar eu cred ca se poate si in jumatate de an sau un an.
Exercitii sunt foarte multe,si fiecare este bun pentru ceva. Poti cauta pe youtube niste lectii de canto,sigur o sa gasesti niste exercitii,problema este ca trebuie sa fie cineva langa tine care sa aiba o orga pentru a-ti da notele si sa te asculte,altfel singur/a nu te poti auzi si poti trai cu impresia ca ai atins corect nota, dar te poti insela.
In mod normal, la o scoala de muzica faci de 3 ori pe saptamana cate 2 ore, dar trebuie adaugat si studiul in particular, in concluzie studiul se face zilnic cate 2 ore sau chiar mai mult(unii ajung si la 8 ore pe zi sau chiar mai multe).
Este foarte greu sa iti controlezi vocea,sa o rotunjesti,sa nu tremure sau altele,dar pentru asta ai nevoie de un profesor sau cineva care stie si este dispus sa te ajute.
In general se folosesc exercitiile gen : Ma me mi mo ma,sau pe fiecare nota sa faci suite(genbig grino,Re,Mi,Fa,Sol; Ra,Mi,Re,Do) si sa pronunti pe rand toate vocalele :A,E,I,O, U
Este destul de complicat, fara un profesor sau un ajutor si o orga este imposibil.
Oricum eu iti urez succes si multa bafta.

1 răspuns:
| ExTrEmEaLeX a răspuns:

Pai in 5 ani si 2 exercitii pe zi (1 ora)... fundita!happybig grin