| CM90 a întrebat:

Buna ziua, un ajutor sau un sfat de la voi cei care ati trecut prin ceva similar.
Sunt despartit si divortat de fosta sotie de aprox 2 ani jumatate, copii au ramas la mine dupa divort( a fost alegerea ei) iar ea este intr-o alta tara straina cu partenerul ei de viata, dar in ultimul timp a tot inceput sa faca amenintari la adresa mea ca, copii nu vor sa vorbeasca cu ea prin apel video, copii au momente cand vorbesc sau nu, dar cand mai vine in tara la ei, ea imi spune ca copii plang ca nu vor sa mai vina sa stea cu mine si ca le este frica de mine, dar copii cand sunt cu mine nu dau semne sa le fie frica sau ca nu vor sa stea cu mine, ma tot ameninta ca va face razboi cu mine, dar intainte sa ajungem aici nici i-a vizitat sau a sunat pana sa o duc eu in instanta pentru neplata pensiei de intretinere, dupa terminarea procesului au inceput problemele astea si cu amenintarile
M-ia tot facut plangeri si la protectia copilului ca abuzez fizic si psihic asupra copiilor, sunt mult mai multe de spus dar am zis sa scriu pe scurt, un ajutor sau un sfat va rog.Multumesc aticipat.

10 răspunsuri:
| Dandinelle a răspuns:

Daca face amenintari asupra binelui fizic si psihic al tau sau al copiilor, incearca sa aduni probe, convorbiri etc. dar sa nu o intarati. Ci daca ea vorbeste sau iti scrie amenintari. Atunci poti face plangere penala, trebuie sa contina probe de maximum trei luni.

| CM90 explică (pentru Dandinelle):

Am mai spus la cineva ca am fost si la politie cu probe si au spus ca nu au ce sa ii faca si ca, tot eu caut sa ii fac rau fara motiv si ca trebuie sa ne intelegem

| adryang78 a răspuns:

Este o situație dificilă, fiindcă probele sunt greu de adunat și oarecum circumstanțiale. Este, practic, cuvântul tău împotriva cuvântului ei. Situația asta se poate prelungi la nesfârșit, și chiar dacă nu se iau măsuri concrete împotriva ta sau a ei, rămâne stresul zilnic, toate micile probleme conexe care îți toacă nervii și sănătatea. Sfatul meu este să consulți un avocat, să-l pui la curent cu toată istoria și vezi ce sfat îți poate da.

| TornadoIDS a răspuns:

Frate, nasol.
Fosta mea a venit cu un dulău cât o vacă, cu muuuuulți ani în urmă, să mă oblige să cedez custodia, și s-a potolit doar când am fost la un pas să-i fac javra guler.
Unii sunt dezaxați, frate, n-ai ce să le faci. Încearcă s-o ignori, dar din ce spui, va fi cam greu.
E clar că vrea să-ți facă greutăți, dar nu te lăsa atras în conflicte, nici măcar verbale. Vezi că poate să înregistreze convorbirile, și, deși e ilegal, mai bine să previi asta.
Fii politicos cu ea, vorbește frumos, dacă urlă ascult-o, apoi ia-ți la revedere frumos, nu te lăsa atras în situații în care, din cauza nervilor, ai putea să spui ceva ce ar putea fi folosit împotriva ta. Nici măcar un „du-te naibii" să nu spui, nimic. Fii gentleman.
Ai grijă de ăia mici, asta e pe primul plan. În rest... noi să fim sănătoși, vorba aia.

| CM90 explică (pentru TornadoIDS):

Tocmai asta e si ideea, ca eu nu o injur si nici nu o provoc, pur si simplu cauta motive sa poată sa se razbune, ba chiar a spus de multe.ori ca vrea sa se razbune si ca nu se va lasa pana nu ma va distruge, iar asta presupun ca din cauza ca am spus adevarul la oameni si motivul pentru care ne-am despartit cand am fost intrebat in judecatorie si am spus ca din cauza înșelatului plus ca din cauza ca a vrut sa fie libera a si lasat copii cu mine, acum tot spune ca vrea copii dupa aproape 3 iar si pana anul trecut nu avea nici un fel de interes.

| TornadoIDS a răspuns (pentru CM90):

Știu ce spui. E nasol.
N-are cum să te „distrugă", dacă ești OK și n-ai ceva pete cu care să poată să te strângă cu ușa.
O să-ți facă, însă, necazuri o perioadă lungă, așa că înarmează-te cu răbdare și cu ideea că unii așa sunt, și n-ai ce să le faci.
Crede-mă, prin ce treci tu e nimic, parfum, față de ce am văzut la alții.
Capu' sus. happy

| CM90 explică (pentru TornadoIDS):

Singurul lucru cu care "poate sa ma stranga cu usa" ar fi legat de copii, problema este ca copii sunt foarte bine ingrijiti si educati de mine, am fost nevoit in acesti ani sa ii invat multe lucruri pe care ea nici nu le-a făcut cand erau ei mici, a tratat casnicia si copii cu superficialitate, asta e viata si lumea in care traim din pacate, e usor sa faci rau

| SydneyFunnelWeb a răspuns:

Cât timp nu are vreo probă poate doar să te pupe undeva. Este clar că are un caracter josnic. Rămâi la fel și și grijă de copii. Poți, eventual, să strângi probe cu amenințările și acuzațiile nefondate pe care ți le aduce. Poți chiar să o dai în judecată pentru calomnie, jigniri, amenințări, etc. De asemenea, poți înregistra apelurile video în care discută cu copiii. Te sfătuiesc să o ignori total, să îngrijești copiii și să îți vezi de viață liniștit. happy

| CM90 explică (pentru SydneyFunnelWeb):

Am mai fost la politie cand m-a amenintat cu moartea avand si probe, dar au spus ca nu au ce sa ii faca...

| CM90 explică (pentru SydneyFunnelWeb):

Si au spus ca eu caut sa ii fac rau intentionat si ca eu sunt cel nebun, plus ca le-am demonstrat ca nu era pentru prima data cand face treaba asta si au spus ca e o dierenta in a te ameninta verbal si alta este cand te ameninta cu un cutit sau arma, sa nu mai mentionez faptul ca am fost facut misogin pentru ca m-am dus la politie