| Irinadarian a întrebat:

Părintii mei se ceartă. Mult. Scandalurile incep de la tata si dureaza cateva ore pana se linistesc spiritele. El este agresiv, violent verbal si fizic, se imbata foarte des, iar cand nu are bautura isi varsa nervii pe oricine. Mama nu divorteaza deoarece ii este frică de ce o sa fie tata in stare sa faca. O injura. Acum a inceput si cu mine. Aiureaza orice lucru. Efectiv nu-i pasa ca plang, nu inceteaza. Cand este treaz, nu am curajul sa ii spun, oricum uita de tot ce face cand este beat, iar daca cineva ii spune asta, nu baga in seama. Situatia asta e de cativa ani de zile. Iar cu cat trece timpul, cu atat devin mai afectata emotional. Sunt doborâtă mintal.
As avea nevoie de sfaturi.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te pot ajuta cu un nr. de telefon pentru victimele violentei domestice : 0800500333. greutatile sunt facute ca sa devii mai rezistenta, nu ca sa te doboare. Nu mai discuta cu tatal tau decat strictul necesar, la fel si mama ta.Cu oamenii toxici trebuie vorbit cat mai putin.

| Violleta2022 a răspuns:

Vorbeste cu mama ta si cand este treaz spuneti-i adevarul si discutati ce este de facut.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

| alexandrasorescu a răspuns:

Mama ta trebuie sa divorțeze. Atât timp cât este violent verbal și fizic și devine violent, tu și mama ta nu puteți sa suoritsti acest chin. Sunt o mulțime de femei care suporta aceasta teroare. Știu ca e tatăl tău și poate o sa te doară sufletul, dar trebuie sa cereți ajutorul rudelor sa va salveze și într-o zi sa îl mințiți ca plecați în parc de exemplu și sa mergeți la rude. Asa ați rămâne fără multe, dar trebuie sa fiți conștiente ca aveți liniște. Mama ta trebuie sa isi găsească alt serviciu pentru ca tatăl tău o poate agresa acolo și va sfătuiesc sa plecați cu bunicii tai în alt oraș, fără vestea tatălui tău. Dacă anunță poliția, trebuie sa le spuneți situația dar discuta ce ți-am zis eu cu mama ta pentru ca mama ta știe dacă sa asculte de sfatul meu sau nu și se poate gândi la cevs asemanator

| bianca123445679281 a răspuns:

Vorbeste cu mama ta si roag-o sa sune niste rude, sa va mutati la cineva temporar si sa divorteze de el.

| Anonymous13 a răspuns:

1. Cati ani ani?
2. S-a mai schimbat ceva de la postare?
3. Uite cum zic eu sa faci: Ascunde o camera de luat vederi sau un teleton/tableta si inregistreaza scandalurile. Du-te apoi cu filmarea la politie si arata-le cum va loveste. Ori nu v-a mai avea voie sa va vada, ori il vor aresta. Sau ai putea strange bani si v-ati putea muta din localitate si sa nu ii spuneti unde. Sper ca te-am ajutat.

| Donsavas a răspuns:

Suna la poliție și salvare cand se Imbata! Tatăl tău suferă de alcoolul si alte boli psihice, de aia e violent! Trebuie tratat!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Această problemă a dtale din interiorul familiei nu o poți dta rezolva din interior. Poți apela la Serviciul de protecție a copilului din primăria de care aparții, în scris online sau telefonic. În funcție de situația concretă, acolo sunt specialiști și vor decide ce se poate face în cazul dtale și al familiei dtale.