| 12122012 a întrebat:


De ceva vreme ma gandesc sa-mi cumpar o masina si aseara am gasit una excelent. E vorba de un A6 2.5 diesel din 2003, interiorul,exteriorul impecabile, am încercat sa vad cum se descurca la drum si cei 150 HP m-au uimit.
As vrea sa stiu ceva mai multe inf despre acest model, ce probleme pot apărea si la ce sa ma uit când cumpăr o astfel de masina?
Mentionez ca am găsit-o la un pret avantajos!
Fundaaaaa!

5 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Sint 150 CP, cai putere, ca sintem in Romania! Ce inseamna pret avantajos la tine?

| TrăieşteClipa a răspuns:

Este totusi o masina de 13 ani.
Costa putin deoarece are taxa anuala la primarie in jur de 10 mil, consuma in jur de 7, 5% si proprietarului ii este frica de defectiuni majore.
In general este o masina de 2000€ dar piesele sunt raportate la pretul masinii de noua.
Fara sa aducem in discutie taxa de prima inmatriculare care este absurda.
Poate fi o achizitie ok.Depinde cat a fost de intretinuta.
Daca o cumperi de la cineva care a dorit o masina scumpa si a reparat-o de mantuiala in spatele blocului sau a unuia care si-a permis sa o duca regulat in service-uri bune.

| Holy2010 a răspuns:

Asta este o intrebare pentru o alta categorie!

| Nitunitu a răspuns:

Ia-ti mai bine un vw polo sau golf din 2010 cu motor de 1.4 tdi.

Ieftina la taxe, piese gasesti ieftine si multe, masina mica dar spatioasa si golful este cel mai reusit model de la vw.

Daca iti iei audi a6 care e wow pe langa vw golf (stiu...) o sa ai mari probleme poate cu electrica sau motorul ceea ce te rupe la buzunar, plus ca taxele si combustibilul iti fac gauri in buzunare...

| IonutzMariusz a răspuns:

Nu te lua după bișnițari. La ei orice model care l-au avut furat din Franța, Spania, Italia sau Marea Britanie au avut diferite probleme. Auzi tot timpul "-Astea peste 2001 cu injectoare electronice sunt motoare proaste"
FALS
Aici depinde de cine a condus mașina respectivă, se pot strica toate.
De al injectoare, pompă înaltă presiune, turbină etc. depinde de noroc.
Dar când cumperi o mașină din altă localitate cel mai bine este să te duci la o reprezentanță (sau service care are contract cu marile service-uri) ATENȚIE refuză să mergi cu, cumpărătorul la service-ul care vrea el (bișnițarii au ei service-urile care le frecventează și au pile pe acolo)
Trebuie verificată instalația de compresie, de injecție...
La majoritatea "se strică injectoarele" deoarece folosesc motorină ieftină și capătul fin al injectorului se înfundă cu pilitură de fier de la pompa de înaltă presiune.
Pentru început dacă iești hotărât să o cumperi, trebuie să alimentezi NUMAI de la ROMPETROL măcar un rezervor pe lună cu motorină de 6. 2lei/litri și sau aditivi de motorină.
Schimbare ulei cu ceva mai de calitate Mobil1... și aditiv pentru ulei de la METABOND.