In Biblia lor nu scrie asa ceva. Si apoi de unde sa stie un amarat de om ce nu-i place lui Dumnezeu? Biblia este scrisa de oameni care zic ca au fost inspirati de Dumnezu dar oamenii mint, sunt supusi greselilor. Atat doar ca cele 10 porunci sunt bune si corecte pentru o convietuire pasnica intre oameni.
Dumnezeu a vorbit cu oamenii, la inceput chiar cu oricine care manifesta devotiune fata de el. Dupa, israelitii la muntele Horeb (daca nu ma insel), au cerut ca Dumnezeu sa nu le mai vorbeasca direct, "pentru a nu muri" (cica). A stabilit atunci Dumnezeu ca doar profetilor le va vorbi in mod direct, iar ei vor transmite mesajul oamenilor. Gandeste-te, seful unei companii ii spune secretarului ce mesaj are el pentru o anumita echipa de muncitori. Secretarul are libera exprimare atunci cand redacreaza scrisoarea, mailul sau faxul, transmite mesajul sefului cu propriile cuvinte. Asta e motivul pentru care mai apar greseli de exprimare, insa sunt foarte rare. Am intalnit un site un scria de 100 de contradictii biblice, iar la prima vedere asta reiesea. Insa la o privire amanuntita numarul contradictiilor scadea foarte mult. Trist e ca unii pun botul si cred tot, fara sa cerceteze personal. Daca ai fi analizat profetiile biblice, n-ai fi spus ca sunt minciuni in Biblie. Daca oamenii nu l-ar fi cunoscut pe Dumnezeu in asa masura incat sa cunoasca ce ii place si ce nu, cei dinainte sa primeasca cele 10 porunci cum au facut ceea ce Dumnezeu aproba? De exemplu Iov, o ruda a lui Moise care nu facea parte din poporul Israel, nefiind un stranepot al lui Avraam. Sa nu interpretezi gresit ce iti spun, eu zic sa analizezi mai profund lucrurile
Zice o vorba romaneasca: "Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu tot prostul în discuție." De aia nu te contrazic.
Bine, mai inteligentule inteleg ca nu mi-ai inteles mesajul, dar nu ma doare nicaieri. Problema ta.
Nu, nu, nu! Replica era: nu te pune cu prostul, ca are mintea odihnita!
Din cauza adoptarii traditiilor pagane in crestinism. De unde traditia cu ouale vopsite si iepurasii de paste, spre exemplu? Clar, nu e biblica. Daca faci o cercetare in legendele zeilor antici, gasesti treaba asta acolo. Nu mai tin minte detalii prea multe ca sa explic clar, insa imi dau seama ca ai cercetat lucrurile.
Eu ma intreb daca exista catolici credinciosi(crestini) pentru ca sunt prea multe lucruri fara sens si inventate.
"Vicarul Fiului lui Dumnezeu"? Este total gresit! Biblia ne invata ca nici un om nu are voie sa se dea drept Dumnezeu! Si mai sunt multe greseli din punct de vedere crestin.
Nu-mi vine sa cred ca o religie crestina atat de GRESITA este atat de promovata...
Iar statuile la catolici sfinti si icoanele lor iar papa să fie următorul după apostolul Petru doamne fereste la așa ceva
Uau, asta nu mai stiam.
Religia asta e prea de tot. Cine stie ce avantaje or avea cei ce o promoveaza...
Avantaje? manipularea în masă cu minciuni si tradiționale de ale lor și bani după urma credincioșilor care se lasă păcăliți de papa în loc să ia biblia să o studieze și să se pocăiască să afle ei adevărul nu minciuni de la alți
Da... manipulare...
Pai conteaza pentru ca o au. Daca ati avea si voi istorie de 2000 de ani, ati vorbi altfel.
Pai inseamna ca toti Sf. Parinti au citit gresit Sf.Biblie. Cred ca nu exista o traducere corecta... E o conspiratie sau ceva...
Nu mai zi de chipuri cioplite si obiceiuri diavolesti, ca n-are rost... in viziunile tale mistice, i-ai vazut pe diavoli inchinandu-se la icoana Maicii Domnului si facandu-si Sf. Cruce.
Pai din cauza ca Adventistii nu au aparut mai repede, ci abia prin sec XIX (?). Si eu ma intreb cum ne-a lasat Iisus Hristos si sfintii apostoli in intuneric aproape 1800 de ani, pana la aparitia adventistilor de ziua 24... Poate ne lamuresti dumneata.
Daca crezi dumneata ca Dumnezeu se impiedica in Sambata sau in Duminica, cred ca nu ai habar Cine e Dumnezeu. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca, pentru tine Sambata e intr-o anumita data, iar pentru cei ce tin calendarul vechi este intr-o alta data. Cine a stat sa numere zilele de Sambata de la inceputul Lumii? Mai mai...
Ne ingramadeste secularismul si pe voi va doare capu' de rosii. "Crestini" ce mananca crestini.
Iată doar câteva citate biblice despre Sf.Tradiţie neschimbata (CE NU SE CONFUNDA CU OBICEIURILE POPULARE) - Predania (termenul din Biblie):
1). -II Tesaloniceni 2, 15:,, Deci, dar, fratilor, staţi neclintiţi şi tineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvint, fie prin epistola noastra." (şi alte învăţături, suplimentare faţă de cele trimise prin epistolă, prin scrisoare)
2). -Ioan 20, 30: "Deci si alte multe minuni a facut Iisus inaintea ucenicilor Sai, care nu sunt scrise in cartea aceasta." ( Sf. Traditie, Predanie)
3). -I Corinteni 11, 2:,, Fraţilor vă laud că în toate va aduceţi aminte de mine şi ţineţi predaniile aşa cum vi le-am dat"
4). -Faptele Apostolilor 2, 42,, Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni."
5). -II Petru 3, 2:,, Ca să vă aduceţi aminte de cuvintele cele mai înainte grăite de sfinţii prooroci şi de porunca Domnului şi Mântuitorului dată prin apostolii voştri."
6). -Filipeni 4, 9:,, Cele ce aţi învăţat si ati primit si ati auzit şi ati văzut la mine, acestea să le faceţi, şi Dumnezeul păcii va fi cu voi."
7). -II Tesaloniceni 3, 6:,, Fraţilor, va poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără de rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi."
8). -II Timotei 1, 13:,, Ţine dreptarul cuvintelor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine, cu credinţă şi cu iubirea ce este în Hristos Iisus."
9). -Ioan 21, 25:,, Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus şi care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin."
10). -II Timotei 2, 2:,, Şi cele ce ai auzit de la mine, cu mulţi martori de faţă, acestea le încredinţează la oameni credincioşi, care vor fi destoinici să înveţe şi pe alţii."etc...
O prima idee de baza...
Traditia poate fi buna sau rea...
Citeste Matei 15:1-9,14. Traditia nu trebuie urmata orbeste ...Isus spune ca nu trebuie sa anuleze cuvantul lui Dumnezeu
Cu alte cuvinte daca o traditie nu anuleaza cuvantul lui Iehova, ea poate fi urmata...
Dar daca traditia anuleaza, sau e in contradictie, cu Biblia... atunci trebuie sa ascultam mai degraba de Dumnezeu decat de oameni (Faptele5:29)
In al doilea rand, nu trebuie sa uitam ca Biblie ne furnizeaza tot ce avem nevoie pentru a fi complet pregatiti pentru orice lucrare buna (2Timotei3:16,17)
Nicăieri în biblie nu întâlnim pretenţia că Scriptura ar fi exhaustiva, ca ar cumva completă, că nu a mai rămas nimic în afară, în sfera Predaniei (termenul biblic, "predanie" = "traditie" neschimbata). Dimpotriva, insasi Biblia recunoaste in multe locuri ca nu este completa...
Biserica infiintata de Fiul lui Dumnezeu nu s-a bazat la inceput pe Biblie (pentru ca aceasta in prímele secole nici un exista), ci pe Predanie (traditia neschimbata de care spui). Noul Testament avea să fie scris, unificat, peste 100- 200 de ani, fiind alcătuit doar din Evanghelii si scrisori ocazionale scrise la mult timp după "plecarea" Mântuitorului (din anii 50’ până la putin timp după sec I, 103-106, atunci cand a murit si ultimul apostol, Ioan).
Dată fiind alcătuirea sa SPONTANA (uneori scrisori cu o singura tema care vizau strict anumite comunitati si dilemele lor din vremea aceea – non-valabilitatea legii ceremoniale a evreilor spre exemplu), scrierea s-a concentrat doar asupra unor aspecte esentiale.
Isus Hristos nu sa bazat pe nici o tradiție ci pe Domnul Dumnezeu Iehova
El a condamnat tradițiile și obiceiurile popoarelor
Pe timpul lui Isus erea doare Vechiul testament după moartea Domnului Cristos a fost scris noul testament
Pune mâna pe o biblie și studiazo pe capitole
Biblia voastră ortodoxă a fost adăugate multe cărți în ea multe
Ce zice cine va scoate sau vă adaugă ceva la această carte locul lui este în iazul cu foc asta înseamnă să nu adăugați nici o carte în biblie exemplu cum aveți voi ortodoxia si nici alta carte care să fie egală cu biblia cum aveți voi Sfântă tradiție
Trezitiva la realitate ca în ortodoxia a intrat păgânismul și a luat amploare cu obiceiuri și tradiții
Domnul Iehova să vă dea putere să intelegeti cuvântul Său și să-l puneți în practică în inimile voastre
Amin
Legat de afirmatia ta „Nicăieri în biblie nu întâlnim pretenţia că Scriptura ar fi exhaustiva, ca ar cumva completă" - vorbesti impotriva Bibliei. 1 Timotei 3:16, 17 „Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte lucrurile, să disciplineze în dreptate, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie pe deplin competent, complet pregătit pentru orice lucrare bună." - poate nu e destul de clar, hai sa iti mai arat versete.
Pavel a scris in 1 Corinteni 4:6 „Să nu treceţi peste ce este scris" De asemenea, si Ioan a lasat scris indicatii crestinilor, 3 Ioan 9 „Am scris ceva congregaţiei, dar Diotref, căruia îi place să aibă locul întâi printre ei, nu primeşte nimic de la noi cu respect. " Un alt verset unde se vorbeste despre indicatiile si sfaturile scris de Pavel si alti crestini devotati este Faptele 15:28, 29 „Căci spiritul sfânt şi noi am considerat că este bine să nu vă adăugăm nicio altă povară, decât următoarele lucruri necesare: să vă abţineţi de la lucrurile jertfite idolilor, de la sânge, de la animale strangulate şi de la fornicaţie. Dacă vă păziţi cu grijă de aceste lucruri, vă va merge bine. Fiţi sănătoşi!"
De asemenea, Biblia ne indeamna sa il imitam pe Isus prin intermediul celor ce l-au cunoscut. 1 Corinteni 11:1 „Fi-ţi imitatorii mei, aşa cum şi eu sunt imitatorul lui Cristos." E foarte bine spus asa, deoarece Isus nu a fost crestin. Isus a avut ca religie iudaismul. A fost circumcis, a tinut sarbatorile iudaice si a murit iudaist. Moartea lui Isus a adus schimbarea, prin faptul ca nu mai trebuiau aduse jertfe pentru iertarea pacatelor, sau tinut strict sarbatori precum sabatul sau pastele. Insa, iudeii, nerecunoscandu-l pe el si schimbarile facute, au ramas iudei, iar iudeii care au crezut in jertfa lui Isus s-au despartit de ei si de inchinarea lor. Pavel a fost matur spiritual, si de religie crestina, la fel si ceilalti crestini din vremea sa, fiind de incredere. Legat de sabat, sa nu crezi ca vorbesc prostii, Coloseni 2:16 „Nimeni deci să nu vă judece cu privire la mâncare şi la băutură sau cu privire la vreo sărbătoare, la ţinerea lunii noi sau a unui sabat, fiindcă acestea sunt o umbră a lucrurilor viitoare, dar realitatea este a lui Cristos."
Acestea fiind spuse, cum ii urmezi exemplul crestinilor fideli din secolul I, ei urmand exemplul lui Isus? Dupa vorbele tale care sunt o jignire la adresa numelui lui Dumnezeu si a peste 9 milioane de membrii ai unei intregi religii, nu dai dovada ca il imiti pe un crestin. Degeaba te botezi intr-o religie crestina, si lupul isi schimba blana. Legat de brad ca ar fi simbolul iernii, mai citeste ce au descoperit istoricii, din ce traditii se trage impodobirea bradului la acea data a anului. Pavel nu a tinut craciunul, nici nu a amitit de vreun „mos Craciun". Ti-am zis, deciziile tale te privesc strict pe tine. Eu mi-am facut treaba, cum spune Ezechiel 2:19. Ce te rog e sa incetezi cu poreclele si cuvintele jignitoare la adesa martorilor Se bazeaza strict pe Biblie religia lor, nu pe traditii. De asemenea, au ochii si urechile receptive la informatiile istorice prietene. Istoria spune multe legat de traditiile astea. Au realizat ca nu au nici o treaba cu Biblia si cu crestinismul din secolul I, ci ca se trag de la alte popoare care nu l-au cunoscut pe Dumnezeu, si evita sa le practice.
Si nu sunt 100% martor. Am fost ateu cat am fost ortodox, insa am cercetat Biblia si istoria si am de gand sa devin martor botezat in curand, deoarece am realizat pe baza unor dovezi ca exista un Dumnezeu care asteapta sa fie cunoscut in paginile Bibliei, si care pretinde sa ii fie adusa o inchinare pura, care poate fi gasita doar in Biblie - ca raspuns la intrebarea lui @AdventistDeZiuaAȘaptea
Biserica nu a alcatuit Biblia. La ce te referi prin "adaugatul la Biblie"? Biserica din primele secole a format canonul Noului Testament. Daca cineva nu are incredere in episcopii ortodocsi din primele trei secole atunci ce rost are sa aiba incredere in Biblia alcatuita chiar de ei?
Ezechiel 3:19 erea
Noul testament nu l-au format episcopi doamne fereste ci apostoli și toti ceilalți care au fost inspirați de Dumnezeu
Degeaba aveți 2000 de ani degeaba ca în acel cult a pătruns adânc păgânismul
Am si eu acasă sfintele scripturi traducerea lumii noi
Așa și eu eream ateu tot la ortodocși și am si niste reviste de la martori și o biblie totul gratis cum zice în biblie
Fara plata ați primit fără plată să dați
L-au scris apostolii, dar originalele le-au pastrat episcopii, excluzand textele lipsite de autenticitate (pseudoevanghelia lui Petru, a lui Toma, etc...). Coelctia Noului Testament e opera episcopilor din priele trei secole...
Biblia, Scriptura este născută în INTERIORUL Bisericii, în interiorul Tradiţiei sau PREDANIEI neschimbate a BISERICII).
Părinţii sau episcopii din primele secole ale creştinismului (exact cei care sunt negaţi de unii ipocriţi sectanţi), tocmai ei sunt cei care au transmis pe cale orală cuvintele apostolilor, le-au explicat, şi într-un final au format colecţia de scrisori rămase de la apostoli, pe care noi azi o numim Sfânta Scriptură!
Bibliotecile întregi de cărţi ale Sfinţilor Părinţi, ale primilor episcopi ai Bisericii formează azi Sf.PREDANIE sau Sf. Tradiţie (foarte strictă, neschimbată pentru nici măcar un cuvânt de aproape 2000 de ani).
Biblia nu vorbeşte despre "Biblie", dar în schimb vorbeşte despre "TRADIŢIA ORALĂ", despre cuv. PREDANIE! Mântuitorul Hristos nu vorbeşte despre Biblie pentru că Biblia nu era scrisa (urma să se scrie în decursul primului secol, şi să se unifice în cel imediat următor…)
Dacă vreo persoană nu recunoaşte IMPARŢIALITATEA şi CORECTITUDINEA Bisericii primelor două secole (aceeaşi care avea şi icoane, care lăsa şi scrieri teologice- păstrate astăzi, etc…), atunci nu are ABSOLUT NICI UN MOTIV să respecte Scriptura – apărută exact în interiorul ACELEI Biserici.
Ipocriți sectanti?
Frumos se vorbește
Să revenim la subiect scrie ca noi trebuie să fim imitatori lu Cristos Cristos se închina la icoane respectă tradițiile?
Eu zic ca nu nu-și făcea semnul crucii
Nu obiceiuri estea au apărut din cauza Matei schisme dintre biserica catolică și ortodoxă și fiecare și-a făcut tradiția ei
Pune mâna și studiază și după vorbim
O seara faina
Da scuze pentru exprimare... gasisem un text pe TPU referitor la subiect si nu l-am mai corectat. Mea culpa...
Cuvantul "inchinare" vine de la "inclinare". De aici toate confuziile! Cand ne inclinam in fata doamnelor, domnisoarelor sau in fata parintilor nu inseamna ca ii divinizam. E doar un gest.
De fapt inseamna cinstire sau respect...
Privind lucrurile in lumina acestui sens, nu mai ramane o problema rememorarea sau cinstirea memoriei sfitilor, ca doar NU II DIVINIZAM...
Inca ceva... la Schisma nu s-a schimbat nimic. Absolut nimic in Rasarit, si nici macar in Apus la catolici! Dar e adevarat, ei venisera in ultimul secol inainte de 1054 cu vreo 3-4 adaosuri nejustificate in Biblie. In rest nu s-a inventat, nu s-a adaugat nimic.
Daca cineva nu are incredere in Biserica din timpul lui Costantin cel Mare (325) nu are absout nici un motiv sa aiba incredere in Biblie...
Constantin cel Mare aduti aminte că a fost pagan și cu el paganismele adică a schimbat ziua de odihnă adică sabatul în duminică
Și odată ce pupati icoanele stați în genunchi înaintea lor va rugați efectiv la sfinți la aceea persoană sunt rugăciuni care fix la ei va rugați și oameni de rând ortodocși se roagă la ei să-i ajute sfinti
Și cu moaștele la fel le pupati credeți că au ele puteri dar numa Iehova are putere nu un mort
Iar cu icoana n-are nici o putere scrie clar în biblie este făcută de mana meșterului atârnată în cui nu vorbește nu vede nu aude nu face nici bine nici rău nu se mișcă este doar un tablou și aduceți închinare unui tablou idol în loc să-i aduceți viului Iehova
Rugaciunea se adreseaza persoanei nu materiei.
Sah-Mat )))
legat de textul ala cu anul 1914, sunt aberatii pe care doar credulii, cei ce nu s-au documentat de la sursa le pot crede. Nu a fost vorba de nici o profetire a vreunui sfarsit. In urma studierii Bibliei, a cartii Daniel mai exact, au calculat cand anume urma sa inceapa prezenta lui Isus. De ce nu aduci pe site si versetele si argumentele care vin si sprijina treaba cu 1914? Asta nu se pune, asa-i? Am mai discutat cu cineva despre treaba aceea, tot ca si tine a dat copy&paste de pe internet, si dupa ce i-am explicat nu a mai zis nimic de treaba asta. Nu-mi bat capul sa iti explic si tie. Numai prostii spui. Cica inchinare vine de la inclinare? Dumnezeu pretinde de la oameni inclinare sau inchinare? Inchinarea e mai mult decat o simpla matanie. E mult mai profund. Ai auzit de inchinare pura? Dar de inclinare pura? Nici inclinare dreapta nu e posibil, pentru ca atunci cand esti inclinat, nu esti drept
Apoi, istoria te contrazice. Uite ce spune despre Constantin.
„Imediat ce a venit la putere, Constantin a pus capăt persecuțiilor creștinilor în teritoriile sale, impunând nu numai toleranță, ci și restituirea bunurilor creștinilor. Dar Constantin nu era pregătit să devină creștin. Monedele bătute în această perioadă, dovedesc devoțiunea sa față de Marte, apoi din ce în ce mai mult față de Apollo, venerat ca Sol Invictus."
„În 312, Constantin „a trecut la credința creștină" și a continuat să dețină funcția Pontifex Maximus funcție care permitea conducerea religioasă, pe care o avuseseră toți cei cărora li se atribuise titlul de „Caesar", adică conducător al statului roman și al religiei,- bineînțeles păgâne -, funcție deținuta de toți Caesarii, inclusiv cei de dinainte de Hristos."
Cum poti considera ca a fost sfant un om idolatru? Cum poti accepta crestinatatea din vremea lui ca fiind dreapta, cand el, un pagan idolatru era conducatorul religios al ei? Apoi, uiti de conciliile crestine, cel mai controversat fiind acela de la Niceea, unde s-au adaugat multe lucruri in crestinism. Treaba ta prietene. Ti-am dovedit si iti pot dovedi mai mult ca ortodoxia nu este aceeasi cu crestinismul din secolul I, dar m-as chinui degeaba. Macar stai in banca ta si nu te lua de alte culte, jignind membrii lor si cautand tot felul de baiuri. Nu-s orb, am fost ateu, am avut nevoie de dovezi sa ma conving. Am fost suspicios si inca sunt, mereu sunt atent la detalii. Insa nimic nu m-a tulburat, totul e argumentat cu Biblia. Daca vei intreba un martor despre un subiect, da-i si o Biblie daca nu are si cu ea va argumenta totul.
ce tare! Avem trecutul foarte similar
Si mersi ca m-ai corectat la verset
Nici o problema toate versetele pe care le citesc de pe site-uri mai ales Jw.org le caut si in biblia mea traducerea lumi noi
Îmi place să studiez
Se vede că ai studiat mult
Felicitări
Și lauda t să fie numele Domnului Iehova
Noul Testament îi LAUDĂ pe cei care respectă "tradiţiile"! Deci depinde despre ce fel de Tradiţii vorbim, pentru că fiecare religie, fiecare credinţă şi cult are "tradiţiile" lui, istoricul lui…
Biserica a păstrat în mod neschimbat viata crestinilor din primul secol cu tradiţiile (predaniile) acestora.
- "Fraţilor, vă laud că în toate vă aduceţi aminte de mine şi ţineţi tradiţiile cum vi le-am dat." I Corinteni 11, 2
- "Deci, dar, fraţilor, staţi neclintiţi şi ţineţi tradiţiile pe care le-aţi învăţat, fie PRIN CUVÂNT, fie prin EPISTOLA noastră." II Tesaloniceni 2, 15 ( apostolii se referă la conţinuturi şi învăţături date suplimentar, în afară de cele conţinute în Biblia formată -adunată- mult mai târziu de Biserică.)
dar unde scrie in Biblie de pupatul cadavrelor oamenilor sfinti? De pupatul sticlelor icoanelor? De cruci puse pe un lantisor si tinute la piept? De facut cruce pe corp? De lumanari? De rugatul la oameni care au murit si au devenit sfinti? De mers in ziua de paste la cimitir? Ce ciocnit oua? De vopsit oua? De iepurasi? De brazi impodobiti cu luminite electrice (sau lumanari de ceara) si bomboane de ciocolata imbracate in staniol? De mos Craciun, Nicolae (care presupun incalcarea poruncii sa nu minti, mintindu-ti copii ca nu parintii ofera copiilor darurile, ci un barbos misterios care incalca legile intrand prin efractie in casele oamenilor) siiii muuulte multe multe alte traditii de genu? De unde provin oare? Daca imi permiti, iti pot explica eu fain-frumos, dar sunt sigur ca nu te intereseaza asta
iti respect decizia prietene
Pe voi, iehovistii, Biblia va numeste NEBUNI!
Iata:
"Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."- I Corinteni 1, 18;
"Pupatul icoanelor" nu este conditie pentru mantuire, este doar o forma de evlavie...
Ce ai cu "bomboanele de ciocolata imbracate in staniol"? Voi iehovistii, chiar sunteti cu totii dementi! Pe bune...
Prietene, 1 Corinteni 1:18 spune de „cuvântul Crucii", nu de semnul crucii. Conform altor traduceri de incredere, de exemplu King James spune „For the preaching of the cross is to them that perish foolishness; but unto us which are saved it is the power of God." - cu alte cuvinte, predicarea crucii. Si martorii vorbesc despre suferinta lui Isus pe „cruce". Nu am scris nicaieri ca pupatul icoanelor e conditie pentru mantuire, iar acea forma de evlavie nu e biblica. Nicaieri nu gasesti indemnuri date de Pavel, Petru, Ioan sau altii in scrisorile sau epistolele lor sa spuna „faceti niste picturi pe sticla sau pe alte suprafete si pupati-le". Traditia asta nu e biblica, daca faci niste sapaturi in istoria ortodoxiei, vei vedea ca la inceput picturile erau ca scop reprezentativ, ca sa te expuna in vremurile acelea. Dupa un timp au inceput sa le pupe, asta nefiind de la inceputul ortodoxiei
Apoi, legat de "bomboanele de ciocolata imbracate in staniol", nu se pun astfel de bomboane in brazi? Care apostol a tinut Craciunul si cu brazi si din astea/ Nici de colinde nu scrie nimic. Daca Craciunul era atat de important pe atunci cum e in prezent, ar fi primit primii crestini indicatii despre el, cum au primit despre multe alte lucruri precum sa aiba grija la conduita. Insa nu era pe vreme aceea. Apoi, zici ca suntem dementi? Hai sa vedem ce spune Biblia
Coloseni 4:6 „Vorbirea voastră să fie întotdeauna plăcută, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să-i răspundeţi fiecăruia." - ti se pare frumos cum ma insulti pe mine si pe membrii unei intregi religii? De asemenea, prin faptul ca ne faci dementi scoate ceva la iveala, faptul ca ii detesti... Proverbele 12:16 „Nebunul îşi face cunoscută supărarea în aceeaşi zi, dar omul prevăzător acoperă dezonoarea." Citeste atent versetul si gandeste-te, ai actionat in mod prevazator sau nebunesc, insultand in modul asta? Poate ca te-am suparat punandu-ti intrebarile acelea, imi cer scuze pentru asta, nu era cu intentia de a te irita si a duce la cearta, ci la a medita la lucrurie acelea. Pana la exprimare a fost vina mea, dar la reactia ta, prin faptul ca nu vrei sa tragi foloase ci cauti motive sa ma ataci pentru ce spun, e vina ta.
Iti mai las doua versete, si mediteaza la ele.
Faptele 5:41, 42 „Ei au plecat dinaintea Sanhedrinului, bucurându-se că fuseseră socotiţi demni să fie batjocoriţi pentru numele său. Şi în fiecare zi, în templu şi din casă în casă, nu încetau să predea şi să anunţe vestea bună despre Cristos, Isus."
Revin si spun ca "atingerea icoanelor" nu este obligatorie pentru mantuire, tot la fel cum atingerea, imbratisarea parintilor, bunicilor nu este obligatorie- dar oamenii simt nevoia sa-si reverse sentimentele strangand la pept un album cu fotografii dragi sau sarutand mana bunicilor. Sa nu-mi spuna mie iehovistii ca nu ar fi bine sa fac asta...
"Care apostol a tinut Craciunul cu brazi si din astea..." - Cat de tamp trebuie sa fii sa te legi de un simbol al iernii, unul asociat cu evenimentul (dar nu pe linia Bisericii, si nici pe aceea a paganismului)?
Sectantii iehovisti de ce poarta nadragi daca apostolii in Biblie nu au purtat nici unde?
Sunteți martor al lui Iehova?
Vela se da rotund cu gruparea lui necrestina uitand de unde a plecat aceasta...
Iata un text pe care l-am gasit pe TPU:
"Dintre sutele de profeţii neîmplinite ale "martorilor" lui Iehova, iată doar câteva:
Martorii lui Iehova s-au hazardat să profeţească data sfârşitului lumii.
Mai întâi a fost Russell care a fixat, pe rând, mai multe date: 1874, 1914 si 1915. Urmare a neîmplinirii "profeţiei" legate de anul 1914, secta a început să propovăduiască că în acel an Mântuitorul şi-ar fi instaurat un Regat în ceruri (de unde şi până unde această imaginaţie bogată!?!).
După moartea lui Russell în 1916, J. F. Rutherford, noul conducător, s-a aventurat să afirme că "milioanele care trăiesc acum nu vor muri niciodată", anuntând sfârsitul lumii pentru anul 1925. Până atunci însă, Rutherford prevedea învierea din morti ca având loc în 1918.
Pentru anul 1925 el a anuntat că cei trei patriarhi Avraam, Isaac si Iacov vor reveni pe pământ!?! În acest sens, secta a strâns bani şi a construit o vilă luxoasă în apropiere de Los Angeles, pentru a-i caza pe cei trei(!) pe cei trei, dar în care, bineînţeles că s-a "instalat" el singur!
Presedintele Knorr a renuntat la falsa "profeţie" că cei trei patriarhi vor reveni pe pământ, afirmând în schimb că acesti "conducători" există deja, ei identificându-se cu conducerea organizatiei lor (!). Evident, el este cel care s-a stabilit în luxoasa vilă!
Knorr a "refăcut calculele" si în 1961 a început să anunte anul 1975 ca dată sigură pentru întemeierea Împărătiei lui Dumnezeu. Trecând si anul 1975 fără să se întâmple nimic, în cadrul sectei s-a declansat o criză puternică şi aproximativ un milion de membri au plecat.
Criza se pare că nu a fost încă depăsită, întrucât secta nu îndrăzneste să lanseze un alt termen pentru sfârsitul lumii, pentru a ţine aprins zelul şi entuziasmul adeptilor.
Potrivit Scripturii, profetia neîmplinită este caracteristica de bază a unui profet mincinos (vezi Deuteronomul 18, 21-22)."
Estea sunt știri mass media ca să atace cultul acesta
Nu este adevărat
Chiar în biblie scrie ca vor veni oameni care își vor bate joc de noi vor spune minciuni ne vor prigoni exact ce făcu tu spui minciuni despre noi va bateți joc de noi și în felul ăsta și de Cristos va bateți joc ca noi ceea ce facem este doar să vă aducem vestea bună cum zice în biblie mergeți și faceți ucenici din toate neamurile propavaduiti vestea bună
Pace
Iata un raspuns pe care l-am gasit pe TPU cu privire la Constantin cel Mare:
"Constantin nu a condus Biserica.
"Pontifes maximus" era in traditia panteonului Imperiului Roman, si nu a Bisericii. Biserica a avut la inceput APOSTOLI in fruntea ei iar mai apoi EPISCOPI. Nu confunda tendentios adevarul istoric pentru ca nu-mi doresc sa tratez ca atare acest lucru...
Biserica Ortodoxa a ramas fara interupere si FARA SCHIMBARE Biserica intemeiata de Fiul lui Dumnezeu in Noul Testament.
Să-l lăsăm in pace pe împăratul Constantin - considerat asemeni apostolilor nu pentru vreun model de viata sfanta ci pentru ca prin libertatea acordata crestinilor a evitat sute de mii de masacre la adresa crestinilor din partea paganilor din Imperiul Roman.
El NU a avut nici o iniţiativă doctrinară în învăţătura creştină (nici nu era posibil),
Crestinismul trecuse déjà prin TREI SECOLE DE PERSECUTII, care nu l-au slăbit, ci dimpotrivă, l-au propulsat, l-au făcut mai puternic (sângele martirilor a reprezentat "sămânţa creştinismului"). Cum se putea înclina creştinismul (devenit deja UNIVERSAL în secolul IV) în faţa unor schimbări din afară? (asta pentru cei care presupun în mod greşit că împăratul Constantin ar fi influenţat cu ceva…)
Se pot scrie aici cărţi întregi pentru demonstrarea STĂRII NECLINTITE a BISERICII la sinodul I ecumenic, (bibliotecile de cărţi ale episcopilor din primele 300 de ani, dinainte de sinod, confirmă "parcursul" neschimbat al Bisericii înainte şi după anul 325):
la sinod nu au fost doar 2-3 episcopi, ci sute (la cele sapte sinoade au fost de fiecare dată între 300 şi 600 de EPISCOPI)
mulţi dintre episcopi aveau încă pe corpul lor urmele torturilor la care au fost supuşi pentru credinţa lor NECLINTITĂ! (cum aveau ei să "tremure" în faţa unor presupuse ameninţări?)
Nu există în istorie NICI O SUSPICIUNE care să susţină teroriile tendenţioase ale sectanţilor (dezrădăcinaţi de Biserică…) în privinţa vreunui presupus "amestec" al lui Constantin!
Se păstrează întacte TOATE actele sinoadelor, "stenogramele" de atunci cu tot ce s-a discutat în cel mai mic detaliu. TRANSPARENŢA ESTE TOTALĂ şi ea arată că împăratul a fost prezent doar onorific (de umplutură mai pe româneşte). Nu a avut nici o intervenţie!
Nu putea împăratul să influenţeze lucrările sinodului pentru că TRANSPARENŢA era chiar scopul sinodului: clarificarea liberă prin consens general. Prezenţa împăratului era doar garanţia "democraţiei" şi libertăţii discuţiilor purtate (exact cum ar fi prezenţa presei la lucrările parlamentului );
Nu există în TOATĂ ISTORIA OMENIRII teorii ale conspiraţiei în care să fie incluşi 300-400 de oameni!"