| Cristinutza21 a întrebat:

As vrea sa mă botez la ortodocsi. Anul acesta fac 18 ani. Sunt nebotezata. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac si ce acte trebuie si cu cine trebuie sa merg. As vrea sa fac într-o biserica sau manastire. De mica mă duc la ortodocși si acolo m-am obișnuit.

9 răspunsuri:
| William a răspuns:

Cum ai reusit sa eviti botezul atatia ani?

| KodrutZ a răspuns:

Geez... ai 18 ani, daca ai norocul sa nu fi fost inregimentata nicaieri pana acum, poate studiezi si oferta de la altii intre timp. Si care e problema ca nu esti botezata, pana la urma? Ai pete pe fata?

| ania a răspuns:

Felicitări pentru dorința de ați pune în ordine viața cu Dumnezeu. Dincolo de botez e important și să citești Biblia care spune despre ea că e o hrană spirituală pentru noi, rugându-te înainte-Doamne ajută-mă să înțeleg ce vrei Tu să -mi vorbești.Eu cred că e important să -ți formezi obișnuința de a vorbi cu Dumnezeu toate lucruile și să vrei ca viața ta și sufletul tău să-i aparțină lui Dumnezeu.Am citit mărturii din închisori despre oameni care doreau să fie botezați de preoți ortodocși și nu aveau la îndemână decît puțina apă care o primeau de băut și cu ea s-au botezat și pe urmă au murit în închisoare.Eu sunt sigură că Dumnzeu i-a primit. Tâlharul de pe cruce n-a mai apucat să se boteze deloc și totuși Mântuitorul i-a promos ca va ajunge în rai chiar în aceea zi.
În Marcu 16-16 se spune -Cine va crede și se va boteza, va fi mântuit.Dar cine nu va crede, va fi condamnat.
Viața de credință, de intimitate cu Dumnezeu e foarte importantă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu nasii tai de botez, cu familia cu cine vrei. Doar ai grija ca botezul sa se faca, cu scufundarea totala de trei ori in apa, pentru a fi sigura, ca ai parte de un botez asa cum trebuie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu să îţi ajute, să te binecuvinteze şi să te înţelepţească. Adevărul este că nu e uşor să fi ortodox, vei întâmpina multe piedici, dar cine a mers vreodată pe calea adevărului şi n-a întalnit minciuna?

| MistretulPufos a răspuns:

O sa-ti beau sangele de nebotezata muahaha silly

| gratargratar a răspuns:

Daca ai posibilitatea, du-te la manastirea Oasa (e in jud. Alba). Acolo se lucreaza f. mult cu tinerii si obstea, de asemenea, este de tineri.
Altfel, vorbeste cu preotul paroh (sau cu orice preot in care simti tu ca poti avea incredere mai mare).

Te sfatuiesc sa citesti inainte carti despre credinta ortodoxa, ca sa stii la ce te inhami. Cere sa ti se faca catehizare inainte de botez (adica sa fi invatata despre dogme, taine, acte liturgice etc.)

Dumnezeu sa te ajute si sa-ti faca drumul catre mantuire usor!

| Iliotropion a răspuns:

Salut, daca nu ai fost botezata trebuie sa ti se faca botez printr-o intreita afundare, intr-o cristelnita mai mare.
Trebuie sa discuti cu preotul unde obisnuiesti sa mergi, el te va indruma, se completeaza o cerere-tip de convertire catre mitropolitul locului pe care ti-o dau ei.
In principiu s-ar putea sa faci si niste ore de aprofundare a marturiei de credinta ortodoxa, de cateheze, dar daca ai mers des depinde cum va aprecia preotul care te boteaza.

| asperger a răspuns:

Vorbeste cu preotul parohiei tale si aflii mai multe