Trezeste-te la realitate. Ce ai zis este fix un nimic. Pacatele sunt doar in mintea ta si in mintea celorlalti indoctrinati crestini. Nu te iarta nimeni de niciun pacat. Este doar un ritual crestin prostesc ca sa fie tinuti crestinii mai bine sub control.
Nu stiu de ce, probabil asa e tradiția, dar Dumnezeu cere să ne credem iertare si sa nu mai practicam acele lucruri.
Dacă vrei agheasmă mai bine fă-ţi un ceai de busuioc, iar că fi iertată de dumnezu încearcă să găteşti cu busuioc.
Serios vorbind, nu te mai lua după ritualuri idioate, că o să te îmbolnăveşti psihic. Dumnezeu oricum te iartă indiferent de ceea ce faci deoarece este doar un personaj, nimic real.
Ritualurile sunt idioţenii, deci recomand a nu se practica.
Nu exista pacate ci doar experiente.
Preotul nu poate ierta acele experiente, este doar o abureala inventata tot de ei.
Informatia inseamna putere.
Asa si-au marit averile si si-au consolidat puterea de-a lungul timpului.
1.Eu nu inteleg. Ce fel de,, ritual" ar fi acesta, ca doar cei opriti de la Impartasanie sa ia Agheasma Mare? Din cate stiu, toti o iau.
2. De ce ai dat funda unui ateu?
3. Intreaba de un slujitor al bisericii.
Le poti lua de la orice pangar (magazin bisericesc). Nu o sa te coste mai mult de 10 lei totul.
De pacate e bine sa te lasi cat mai repede, ca daca nu se lasa ele pe tine si nu mai scapi. Probabil ca acelea se vor folosi la liturghie. Asta e jertfa ta, niste produse cumparate din banii tai si folosite in cadrul liturgic.
Daca nu te-a impartasit, inseamna ca ai facut pacate mari.
"... si nu mai scapi". Așa te vreau. Data viitoare însă as vrea sa bagi si mai multa spaima in credincioși. Dacă se poate sa facă pe ei ar fi super.
Crede-ma ca nu sunt păcate mari, sa bei sa fumezi si sa ai relații intime cu un baiat nu cred ca sunt niste păcate colosale insa asa a considerat el ca e ok
Nu sunt pacate mari daca e sa te compari cu majoritatea care face astfel. Dar daca e sa luam in comparatie viata crestina ce trebuie dusa, sunt pacate indeajuns de mari.
In crestinism, relatiile intime se intretin in cadrul unei casatorii, iar bautul (excesiv) si fumatul sunt patimi.
Constiinta ta te mustra. Ce ti-au spus astialalti inainte e un factor motivational. Si desigur ca e mai usor sa treci cu vederea o problema decat sa o rezolvi. Dar asta nu inseamna ca o sa-ti poti linistii constiinta. Tu crezi ca paranoicii astia de aici au constiintele curate si impacate? Te inseli. Ei sunt activi pentru ca e moartea la usa. E acelasi tip de activitate pe care il au anxiosii.
anonim_4396 întreabă:
Own3r întreabă:
qgenius153 întreabă: