Si eu am avut multe vise pe care nu le inteleg si m-am gandit mult la ce ar putea sa insemne.
As fi intrebat pe TPU, dar se spun multe prostii aici si nu imi plac mistourile.
Pana la urma am ajuns la concluzia ca sunt doua tipuri de vise: cele care vin de la Dumnezeu, si cele care vin de la cel rau, care vrea doar sa ne tulbure si sa ne inspaimante.
Cat despre cele care vin de la Dumnezeu, stim si din Biblie ca unii profeti au fost inspirati prin vise, cum e profetul Daniel, sau Iosif, barbatul Fecioarei Maria, care a fost instiintat de un inger in vis sa fuga in Egipt pentru a scapa de Irod.
Ideea e ca daca Dumnezeu ne da visele, El ne va ajuta sa le intelegem si semnificatia la momentul potrivit, ele ne ajuta fie sa luam niste decizii potrivite, fie sa fim pregatiti pentru ce ne asteapta, cum este cazul viselor premonitive.
Nimic. Visele nu au nici o însemnătate, apar din mulțimea gândurilor. Eclesiastul 5:3
"...ce sa mai înțeleg?"
Ca o iei razna din cauza povestilor astea cu spiridusi?
Cam asta reiese din ce spui.
Nu o ia nimenii razna niciodata nu stim ce visam! subconstientul face totul! de asta intalnim mereu personaje noi, vise si cosmaruri noi, de aia uneori intalnim deja voul in vis gratie faptului ca toate rezultatele viselor nu sunt nimic altceva decat niste simple manifestari ale subconstientului! partea creierului care nu o putem controla dar care ne ajuta de cele mai multe ori!
"Nu o ia nimenii razna niciodata nu stim ce visam!"
De multe ori visele au legatura cu preocuparile noastre, atat evenimente pe care le traim cat si lucruri care ne preocupa mental.
Iar in momentul cand preocuparile noastre o iau razna si visele o pot lua. Daca toata ziua stai si asculti povesti cu spiridusi pe care le mai si iei de bune, e normal sa-i si visezi.
Dar cine esti tu ca sa-ti apara Iisus Hristos Dumnezeu in visuri?!
Asa ar trebui sa te intrebi: "Cine sunt eu, pacatosul, ca sa mi se arate Iisus? Ce fapte bune am eu, ca sa mi se arate Insusi Dumnezeu in visurile mele?".
Asta ca sa-ti dai seama ca visurile sunt inselatoare. Diavolul poate sa apara in chip de fals inger de lumina, iar slujitori lui in chip de falsi apostoli. Asta o spune Sfantul Apostol Pavel in 2 Corinteni 11, 13-15.
Mantuitorul Hristos nu ne-a spus nicaieri ca sa credem in visuri, ci ne-a spus asa: "Sa nu se tulbure inima voastra; credeti in Dumnezeu, credeti si in Mine." Ioan 14, 1
Multi s-au inselat crezand visuri! De aceea, credinta in visuri e considerata pacat in "Indreptarul de spovedanie".
Marele duhovnic de la Manastirea Sihastria, Cleopa Ilie, canonisea credinta in visuri si vedenii cu 3 ani de oprire de la Sfanta Impartasanie.
Sfatul meu este sa nu crezi in visuri, ci sa crezi in Dumnezeu.
Visele sunt manifestari le subconstientului nostru nu te speria! si eu am cosmaruri din cand in cand mai ceva ca ale tale de cele mai multe ori nu vine nimeni sa ma alinte sunt intr-un cosmar convins iar asta se datoreaza supraaglomerarii de ganduri din aceea zi sau pur si simplu ai nimerit cand ai adormit in amintiri mai vechi mai rele! gandeste-te ca vezi pe zi ce trece oameni si oameni care nu le prinzi cu ochii fetele! majoritatea persoanelor pe care le visezi pot sa nu fie chiar colegii tai au fetele si trupuriile lor dar subconstientul le ofeera calitati care nu sunt ale lor! ex.ai vazut pe strada un tigan care si batea copii sau care injura de mama focului poate asta a fost atribuirea sau ai vazut altceva! p.s. subconstientul nu retine intocmai chipuriile sau lucruriile pe care le fac alte persoane zilnic asa ca incearca sa remedieze problema alegand din alte parti! fiindca l ai vazut pe isuus a fost din cauza ca ai cautat o raza de lumina in vis asta tine de emotiile necontrolate ale mintii, te simti in cleste ai nevoie de scapare vrei sa scapi si iti imaginezi pe cineva care te ajuta!
Buna eu sunt de religie pendicostala. Poate o sa ti se para paranormal ce iti spun si am stat de vorba cu pastoru bisericii golgota Braila. D.zeu se poate arata si prin visuri. Normal cei care au visuri cu D.zeu ca vine pe pamant vine judecata etc, inseamna ca trebuie sa se pocaiasca pentru ca Venirea Domnului e foarte aproape.