| mip a întrebat:

am nevoie de raspunsul vostru. E grav daca trece un ortodox la sectanti? Voua vi s-a intamplat ca cineva apropiat sa treaca la pocaiti(orice, baptisti, penticostali) daca da, ce ati facut? Intrebarea se adreseaza ceestinilor si ceilalti mai ales atei, stiu cam ce o sa ziceti, va rog nu raspundeti. E adevarat ca sectantii merg in iad cu Biblia in mana?

43 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Delmoniko):

Eu am incredere in convingerile mele.Tu esti frustrat si slab pentru ca nu poti accepta ca oamenii au si alte pareri.Vezi eact ca un cal inhamat si cu chesiile alea pe ochi adica numai in fata.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Manuscrisele de la Marea Moarta nu contrazic nimic din Istoria Bisericii.

Hristos a legat însăşi mântuirea oamenilor de Biserica pe care a întemeiat-o dar si de PREOTIA CRESTINA. Există zeci şi zeci de versete în acest sens:

- " ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, BISERICĂ slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- (Efes. 5, 25-27)

- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

 „Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate." - Coloseni 1, 18

| gingergirl1 a răspuns:

De unde nene ideile astea?straight face Baptistii,penticostalii si etc tot in Dumnezeu cred,la fel ca si ortodocsii,doar ca la noi(la "pocaiti" se pune muult accent pe Biblie,pe fapte bune,pe voia Lui Dumnezeu. straight face
Sincer.ii multumesc Lui Dumnezeu ca nu m-am nascut la ortodocsi,sa ma duc din an in paste la biserica straight face
In fine,sa raspund la intrebare, NU, nu e grav sa mergi intr-o astfel de biserica. Dar oricum, dupa mine, nu conteaza ce religie esti, atata timp cat esti credincioswinking

| milan9 a răspuns (pentru gingergirl1):

- "Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi EPISCOPI, ca să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

| Muntgvb a răspuns (pentru milan9):

Scrie si in Biblie de cinstirea sfintilor. Explica mai bine parintele Cleopa:
Sectarul : Pentru care pricină voi, ortodocsii, vă închinati la îngeri si la sfinti si îi puneti pe ei mijlocitori către Dumnezeu pentru mantuirea voastră? Căci nu există decat un singur Mijlocitor între Dumnezeu si oameni, lisus Hristos. Apostolul ne învată clar în aceasta privintă: Unul este Dumnezeu, Unul este si Mijlocitorul între Dumnezeu si oameni: omul Hristos Iisus (I Tim. 2, 5). Deci nici îngerii, nici sfiitii, nimeni în afară de Hristos nu poate mijloci de la Dunmezeu mantuirea noastră.

Preotul : Ascultă, omule, noi nu ne închinăm la sfinti si la îngeri ca si lui Dunmezeu. închinarea pe care o aducem noi sfintilor si îngerilor este numai o cinstire (venerare), iar lui Dumnezeu ne închinăm si îi slujim cu desăvarsită închinare, care se mai numeste si „latrie" sau „adorare". Noi venerăm pe sfintii lui Dumnezeu pentru ca ei sunt prieteni si casnici ai lui Dumnezeu, după cum este scris: Voi sunteti prietenii Mei, daca faceti ceea ce va poruncesc (loan 15, 14). lar despre Avraam citim de asemenea: Si a crezut Avraam lui Dumnezeu si i s-a socotit lui ca dreptate si a fost numit prieten al lui Dumnezeu (lacov 2, 23). • Si marele Apostol Pavel scrie efesenilor: Deci, dar, nu mai sunteti străini si locuitori vremelnici, ci sunteti împreuna cetateni cu sfintii si casnici ai lui Dumnezeu (Efes. 2, 19). Asadar, ca pe niste prieteni ai lui Dumnezeu si casnici ai Lui îi cinstim (venerăm) pe sfinti. încă mai stim că sfintii sunt proslaviti de Dumnezeu în ceruri (Luca 20, 36); sfintii vor judeca lumea (I Cor. 6, 2; Matei 19, 28; Evrei 12, 22-23); sfintii, înca pe pămant fiind, aveau darul proorociei (III Regi 14, 1-17), vezi si proorocia lui Elisei asupra lui Ghiezi (IV Regi 5, 25-27). Sfintii, încă în viata aceasta fiind, se rugau lui Dumnezeu pentru oameni. Astfel, Avraam s-a rugat pentru Abimelec (Fac. 20, 7), Moise s-a rugat lui Dumnezeu pentru popor s.a.

Sectarul : Dar cum pot sfintii si îngerii sa fie mijlocitori la Dumnezeu pentru mantuirea oamenilor, de vreme ce noi trebuie sa asteptăm mantuirea numai de la Hristos, Mantuitorul si Mijlocitorul mantuirii noastre, dupa cum este scris: Si întru nimeni altul nu este mantuirea, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mantuim noi (Fapte 4, 12)? Asadar nu este nevoie să ne adresam sfintilor, cand vrem sa dobandim mantuirea.

Preotul : Dimpotrivă, acest lucru este prea de nevoie, căci sfintii lui Dumnezeu au posibilitatea, în cer, de a mijloci la Dumnezeu pentru oameni si de a contribui la mantuirea acestora. Aceasta se arata luminat din cuvantul Apocalipsei, care. zice: Si cand (Mielul) a luat cartea, cele patru fiinte si cei douăzeci si patru de bătrani au cazut înaintea Mielului, avand fiecare alăută si cupe de aur pline cu tamaie, care sunt rugăciunile sfintilor (Apoc. 5, 8). Asadar rugaciunile sfintilor sunt duse la Dumnezeu, iar sfintii nu se roaga numai pentru ei, ci si pentm oameni, dupa cum am aratat mai sus ca s-a rugat Avraam pentru Abimelec, Moise pentru popor si dupa cum se ruga marele Apostol Pavel pentru crestinii din Filipi, catre care scrie: Multumesc Dumnezeului meu, ori de cate ori îmi amintesc de voi, caci totdeauna, în toate rugăciunile mele, ma rog pentru voi toti, cu bucurie (Filip. 1, 3-4). Si iarasi: Multumim lui Dumnezeu totdeauna pentru voi toti si vă pomenim în rugăciunile noastre, aducandu-ne aminte neîncetat, înaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, de lucrul credintei voastre (I Tes. 1, 2-3). Si iarăsi: Pentru aceasta, ne si rugam pururea pentru voi, ca Dumnezeul nostru să va facă vrednici de chemarea Sa (II Tes. 1, 11). Si iarasi: Nu încetez a multumi pentru voi, pomenindu-vă în rugăciunile mele, ca Dumnezeu sa va dea vouă duhul întelepciunii... (Efes. 1, 16-17). Si iarăsi: Aceasta si cerem în rugaciunea noastra: desăvarsirea voastră (II Cor. 13, 9). lar lui Timotei îi scrie: Multumesc lui Dumnezeu, Caruia ii slujesc din sîrămosi, cu cuget curat, că te pomenesc neîncetat, zi si noapte, în rugăciunile mele (II Tim. 1, 3). De asemenea, în Vechiul Testament este scris: iar robul Meu, lov, să se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voifi îngaduitor, ca sa nu Mă port cu voi dupa nebunia voastră, întrucat n-ati vorbit despre Mine asa de drept cum a vorbit robul Meu, lov (lov 42, 8). Deci iată, din cele de pana aici se vede clar că sfintii au posibilitatea să mijlocească la Dumnezeu cele spre mantuirea noastră, precum si faptul că ei si în viată, cat si după moarte, se roagă în cer pentru cei de pe pămant, mijlocind pentm ei cele spre folos, după cele scrise în Sfanta Scriptură: Acesta este iubitorul defrati, proorocul lui Dumnezeu, leremia, care mult se roagă pentru popor si pentru sfanta cetate (II Mac. 15, 14). Si Daniel prin vedenie se ruga lui Dumnezeu (Dan. 10, 11-21). De asemenea, Dumnezeu trimite pe îngerii Săi în ajutorul celor ce se roagă Lui (Fac. 24, 7). Dumnezeu trimite pe îngerul Său la Daniel si îl scapă din gura leilor (Dan. 6, 23). Si marele Apostol Pavel arată că îngerii sunt slujitorii lui Dumnezeu, pe care El îi trimite spre ajutorul celor ce vor să mostenească mantuirea (Evrei 1, 14). Cine primeste pe sfinti, primeste pe Hristos (Matei 10, 40-41). Asadar, din mărturiile scripturistice de mai sus ti-am arătat că sfintii si îngerii pot să mijlocească la Dumnezeu pentru noi, oamenii, prin rugaciunile lor, ca niste prieteni ai lui Dumnezeu (loan 15, 14), ca niste iubiti ai lui Dumnezeu (Dan. 10, 19) si ca niste casnici ai lui Dumnezeu (Efes. 2, 19).

Sectarul : Voi, ortodocsii, prin închinarea si slujirea la îngeri si la sfmti, umbriti slava si cinstea ce 1 se cuvine numai lui Dumnezeu. Apostolul Pavel mustră si opreste cu asprime pe coloseni, care faceau asa, căci, lăsand închinarea la Dumnezeu, se închinau si slujeau îngerilor, scriindu-le: Nimeni să nu va smulga biruinta printr-o prefăcută smerenie si printr-o fatamica închinare la îngeri, în loc sa se tina strans de capul (Hristos) de la care trupul tot - prin încheieturi si legaturi, îndestulandu-se si întocmindu'se -, sporeste în cresterea lui Dumnezeu (Col. 2, 18-19).

Preotul : Nici o umbrire sau micsorare nu se aduce slavei lui Dumnezeu prin venerarea si cinstirea slugilor Lui. Mai întai, că una este închinarea (adorarea) pe care o aducem noi lui Dumnezeu, cum mai sus am arătat, si alta este cinstirea (venerarea) pe care o aducem noi îngerilor si sfintilor lui Dumnezeu, ca unor slugi si prieteni iubiti ai lui Dumnezeu. Apoi, însusi Duhul Sfant ne îndeamnă să lăudam pe Dumnezeu prin sfintii Lui, zicand: Laudati pe Domnul întru sfintii Lui (Ps. 150, 1). Noi, cand cerem ajutorul si mijlocirea sfintilor si a îngerilor în rugăciunile noastre, tot pe Dumnezeu îl slavim, deoarece si sfintii la randul lor duc cererile si rugăciunile noastre, împreună cu rugăciunile lor, la Dumnezeu (Fapte 9, 32-42; 20, 9-12, 36; 28, 3-9; Apoc. 5, 8). însusi Dumnezeu a proslăvit pe sfintii Sai (Rom. 2, 10) si i-a îmbrăcat pe ei cu slava Sa: Si slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am daî-o lor, ca sa fie una, precum Noi suntem una (loan 17, 22) si le-a zis lor: Cel ce vă asculta pe voi, pe Mine Mă ascultă, si cel ce se leapădă de voi, se leapădă de Mine (Luca 10, 16). Sau: Cine vă primeste pe voi, pe Mine Mă primeste, si cine Mă primeste pe Mine, primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Cine primeste prooroc în nume de prooroc, plata de prooroc va lua, si cine primeste pe un drept în nume de drept, rasplata dreptului va lua (Matei 10, 40-41). Aceste marturii dovedesc pana unde ajunge hula si rătă- cirea tuturor celor care, lepădandu-se de cinstirea sfintilor si a îngerilor - care sunt slugi iubite ale lui Dumnezeu -, nu-si dau seama că, de fapt, ei se leapadă de însusi Dumnezeu, Ziditorul tuturor. Vai de hula si de nebunia voastră

| gingergirl1 a răspuns (pentru milan9):

Apreciez ca esti o persoana credincioasa si da,cred ca biserica ortodoxa e cea mai veche dar la fel ca si ortodocsii sunt si penticostalii, baptistii si etc. adica tot Lui Dumnezeu ne rugam, tot din aceeasi Biblie citim, tot in Isus credem. Sincer nu am nimic personal cu nimeni, fiecare cu ce credinta se naste, nu?

| milan9 a răspuns (pentru gingergirl1):

"Lui Dumnezeu ne rugam, tot din aceeasi Biblie citim" dar Biserica e o anumita credinta (confesiune), una singura intre alte credinte. Toate credintele sunt diferite intre el. Fiecare cu "intemeietorul" ei.
Conteaza intemeietorul. De aici rezida si valoarea fiecareia.
Fata de cei ce se dezic singuri de Biserica (deci de Hristos Insusi) tu ai o circumstanta: asa te-ai nascut. Ei nu. Au fost vinovati poate si preotii lor, dar ei, fara sa-si cunoasca bine credinta (singuri marturisesc unii ca nici nu stiau ce e aceea Biserica) s-au trezit parasind Biserica si lucrarea harului.

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Apostolii nu au tolerat sectele, dar de multe ori i-au mustrat pe cei care "au schimbat slava Dumnezeului nemuritor cu o icoana care seamana cu omul muritor", la fel i-a mustrat pe cei ce se rugau la ingeri, si le-a spus intr-adevar, ca "nu este nici un alt nume dat oamenilor in care sa fim mantuiti". Si de alte multe ori, nu au tolerat nici erezii ce ajunsesera in biserica ortodoxa, asta daca presupunem ca biserica ortodoxa era atunci.

- RUSINE baptistilor mincinosi care schimba cuvintele bibliei numai pentru a-si reproduce ideile false: Scriptura nu interzice nicaieri icoanele. Pana cand vor minti oare baptistii?
Versetul biblic corect se refera la grecii si locuitorii Imperiului Roman care NU CUNOSTEAU PE DUMNEZEU si se inchinau pasarilor si idolilor cu patru picioare:
"Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului OMULUI CELUI STRICĂCIOS ŞI AL PĂSĂRILOR şi al CELOR CU PATRU PICIOARE şi AL TÂRÂTOARELOR."- Romani 1, 23;

Cum de a ajuns cancerul interpretarii baptiste sa acuze obiectele de cult (care NU INLOCUIESC pe Dumnezeu, ci trimit spre El) folosite in Vechiul Testament sau folosite de Biserica crestina lasata de Hristos?

Gargara ieftina tipica cultelor care nu pot afirma nimic fara minciuna.
De retinut pentru sectantii care se "indeletnicesc" cu asta:
- Apostolii nu au trebuit sa acuze Biserica pe care ei au intemeiat-o, pentru ca nicidecum nu au ajuns erezii in biserica.
- "nu este nici un alt nume dat oamenilor in care sa fim mantuiti" se refera la Jertfa Mantuitorului. Iar aceasta nu ii impiedica pe oameni sa se roage unii pentru altii, nu ii impiedica sa aiba obiecte de cult. Rusine baptistilor ce construiesc ipoteze false.

Ma iei cu "RUSINE baptistilor"? Bine, rusine ortodocsilor ce clar au elemente pagane, si ca sa le justifice, neavand baza biblica, au inceput cu Traditia.

Referitor la acuzele aduse, daca cineva suspecteaza de paganism pe apostoli sa spuna, pentru a se lamuri ca nu este nimic adevarat in aceasta privinta.

Nici vorba, cum sa suspectez de paganism apostolii? Nici vorba. Eu altceva am spus. Suspectez prezenta unor elemente pagane binecunoscute in religia neschimbata de 2000 de ani.