| Danielcristian a întrebat:

Cand trebuie efectuat botezul?

Cind esti mic ( sistem ortodox), sau cind esti mare (sistem biblic)?

Răspuns Câştigător
| fiosel a răspuns:

Botezul trebuie facut cand omul stie sa deosebeasca binele de rau, conform bibliei, pentru un bebelus marturiseste, nasul pe cand un adult marturiseste singur si ie constient de legamintul care-l face

| Danielcristian explică (pentru fiosel):

Funda e a dumitali, cel mai bun raspuns, mi-ar placea daca toti ar sti treaba asta, nu doar citi-va. O seara placuta save-ti.

| fiosel a răspuns (pentru Danielcristian):

Din pacate toti se lasa condusi de preoti fara sa studieze

| Danielcristian explică (pentru fiosel):

Asa este, biblia o avem cu toti, sunt sigur, dar o avem de muzeu happy

26 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

Biblia e clara"Cine crede si se va boteza va fi mantuit"
"Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi vei fi mântuit."

Botezul nu este un ritual, ci este un legamant pe care il face omul cand realizeaza ca este un pacatos si ca are nevoie de Dumnezeu.
Deci un bebelus poate deosebi binele de rau? Este el constient la acea varsta?
Botezul trebuie sa fie personal, facut de buna voie, nu sa vorbeasca altul in locul tau.

Biblia zice sa binecuvantam copiii, sa chemam Numele Domnului peste ei, prin rugaciune, in nici un caz nu se discuta despre botezul la copii.

| Danielcristian explică (pentru Esperança):

Foarte bun raspunsul Dumneavoastra

| ramona30 a răspuns:

Eu nu mi-am botezat deloc copilul. Parerea mea e ca e un obicei barbar si inutil.

| fiosel a răspuns:

A si nu in ultimil rand botezul este, marturisirea unui cuget curat, un copil mic daca ie botezat pana la varsta majoratului cate greseli mai face?, deci cand omul poate decide pentru el atunci trebuie sa se boteze

| beaa a răspuns:

Botezul trebuie efectuat atunci cand suntem suficient de maturi pentru a intelege semnificatia acestuia.

| Danielcristian explică (pentru beaa):

Bun raspuns, multumesc.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Niciodata dupa mine, logic cand esti mare tu ce crezi?

| Danielcristian explică (pentru ateuNEGATIV):

Si eu cred tot asa, cind esti matur poti sa iei decizi pentru tine, cind esti mic ia altul decizia ta.

| iKronstadt a răspuns:

De ce spui că "trebuie efectuat"?

| Danielcristian explică (pentru iKronstadt):

"Cine crede si se va boteza va fi mantuit"
"Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi vei fi mântuit."

Botezul nu este un ritual, ci este un legamant pe care il face omul cand realizeaza ca este un pacatos si ca are nevoie de Dumnezeu.
Deci un bebelus poate deosebi binele de rau? Este el constient la acea varsta?
Botezul trebuie sa fie personal, facut de buna voie, nu sa vorbeasca altul in locul tau.

Biblia zice sa binecuvantam copiii, sa chemam Numele Domnului peste ei, prin rugaciune, in nici un caz nu se discuta despre botezul la copii. Ca sa nu mai scriu eu, am copiat aceste cuvinte, de la alt raspuns.

| Funions a răspuns:

Daca esti de o anumita religie crestina(catolica sau ordodoxa)botezul se face cand esti mic. Daca te convertesti la o alta religie crestina(ortodoxa sau catolica in principal)se realizeaza din nou botezul(indiferent de varsta)pentru concertirea la noua religiehappy
Fundita?

| Danielcristian explică (pentru Funions):

Da dar Isus sa botezat cind a fost mare, de ce nu la botezat mamasa de mic?

| Funions a răspuns (pentru Danielcristian):

Ideea de Botez in cazul lui Iisus era crestinizarea.Copii trebuie botezati de mici in primul rand pentru a se crestiniza si pentru a li se ierta pacatul stramosesc(savarsit de Adam si Eva)

| madalina2222 a răspuns:

Ortodoxsi se boteaza de mici fiinda nu stii cand mori si daca mori la 2 ani si nu esti botezat nu esti iertat de pacatul stamosesc si atunci nu stiu ce se intampla o sa vad cand mor... da nu e bine sa mori ne botezat

| Danielcristian explică (pentru madalina2222):

Da e ok, dar de ce ortodoxi nu se iau dupa ce scrie biblia referitor la botez? Crede-ti ca un bebelus pacatuieste?
Sau un copil la 5 ani pacatuieste, stie ce-i bine si cei rau intr-adevar?

| madalina2222 a răspuns (pentru Danielcristian):

Au pacatul stamosesc e singurul pacat dar sunt pareri impartite zice ca copii mai mici de 7 ani ca si la inpartasanie sunt iertati dar deja de la 7 ani au pacate si trebuie spovediti botezat...

Ear se zice ca daca un copil mic moare ne botezat, parinti au pacatul ca nu si-au botezat copilul si copilul este iertat asta e o alta ipoteza care am auzit-o de la profu de religie

| Danielcristian explică (pentru madalina2222):

happy, ok dar sa stii ca biblia ne invata alt sistem, in fine acum fiecare religie face cum doreste, eu sincer cred ca domnul Isus a venit pe aceste pamint nu doar sa moara pentru noi, ci si sa ne arate un mod de viata. Multumesc oricum pentru raspunsul oferit.

Cu placere sper ca tia folosit si mai am ceva de zis ca Iisus sa maturizat la varsta maturitati findca asa era obiceiu la evrei

| nimeeee a răspuns:

Deci nu conteaza religiile noi trebuie sa facem ce este scris in biblie! deci trebuie sa ne botezam cand intelegem aceste lucruri si suntem hotarati sa il urmam pe Domnul! happy

| blaksoul12 a răspuns:

Depinde de religie. Ortodocsi se boteaza la 2-3 luni. Dupa parerea mea, botezul trebuie efectuat cand suntem inca sugari.De ce? Pentru ca pana la 18 ani sau cand ne botezam, putem muri, Doamne fereste.
Sper ca te-am ajutat!

| Danielcristian explică (pentru blaksoul12):

Isus de ce sa botezat cind a fost mare?

| Tdm_Robert_1990 a răspuns:

E mai bine sa botezam copii mici... Dupa cum si in vechiul testament ei erau taiati imprejur de la varste foarte mici... Intr-adevar ca un copil nu poate sa decida pentru el cand este mic, dar nici nu trebuie lasat de parinti sa riste sa moara nebotezat... Oricum si cei care se boteaza mari si cei care se boteaza mici mai fac pacate dupa botez... Dar avantajul celor care sunt botezati de mici este ca anii de credinta sunt aproape pe toata perioada vieti deci si faptele lor bune sunt mai bine vazute in naintea lui Dumnezeu decat un om mare (poate chiar trecut de jumatea vieti) care face fapte bune si nu e botezat