| Idris a întrebat:

Care este parerea ateilor despre incest? Il considera normal sau anormal? big grinbig grinbig grin

42 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Avraam cu sora lui
Parintii poporului.

| whatevernvm a răspuns:

Anormal in general. Exista si crestini care considera asta ceva ok, depinde cat de sanatosi din punct de vedere psihic sunt. Nu cred ca are treaba cu orientarea religioasa.

| ZK a răspuns:

Nu trebuie sa fii credincios ca sa stii ca e anormal si gresit.

| Fatamuntilor a răspuns:

Orice om, indiferent de credinta...sau nu, considera acest lucru ANORMAL!

| drutzix a răspuns:

Anormal.
Care este parerea ta? Din moment ce biblia si coranul spun ca nu e ceva rau.

| Idris explică (pentru drutzix):

Coranul interzice incestul, nu stiu de unde ai scos asta cu,, spun ca nu e ceva rau,,.

| drutzix a răspuns (pentru Idris):

Copii lui Adam si ai Evei cum s-au imultit? Lot si ficele sale? Familia lui Noe? Unde anume interzice ca sunt o groaza de povesti incestuase in cartile alea.

Vã sunt oprite [pentru cãsãtorie] mamele voastre, fiicele voastre, surorile voastre, mãtusile voastre dupã tatã, mãtusile voastre dupã mamã, fiicele fratelui, fiicele surorii, doicile voastre care v-au alãptat, surorile voastre dupã doicã, mamele nevestelor voastre, fiicele vitrege de la muierile voastre, la care ati intrat dar dacã nu ati intrat încã
la ele, atunci nu este pãcat pentru voi - nevestele fiilor vostri din mãdularele voastre, precum si douã surori deodatã, doar dacã s-a petrecut mai înainte - cãci Allah este Iertãtor, Îndurãtor [Ghafur, Rahim] (Coran 4:23).

| 6684464 a răspuns (pentru drutzix):

BIBLIA?! Biblia SPUNE ca nu este ceva rau?! WTF!

| drutzix a răspuns (pentru 6684464):

Ai citit si celalalt raspuns?
Poate scrie undeva ca e ceva rau dar, cum spuneam, faptele vorbesc mai mult decat vorbele goale. Nu condamna faptul ca Lot s-a culcat cu fetele sale. Familia lui Moise a trebuit sa faca incest ca sa se inmulteasca, la fel si copiii lui Adam cu Eva. Daca lui Dumnezeu nu ii place incestul atunci de ce a facut chestiile astea?
Oricum Biblia e o mare porcarie.

Eu ti-am spus ca il consider anormal. Probabil esti de aceeasi parere cu mine.
De ce il consideri tu anormal?

Ti-am explicat de ce. In religia pe care o practic eu, acest lucru este stric interzis si este un pacat urias. Plus de asta, nu am nici o atractie in a ma impreuna cu femei care imi sunt mahram(interzise). Iar in urma relatiilor incestuoase, pot aparea copii cu probleme.

In Qur'an nu scrie nicaieri ca Lot s-ar fi culcat cu fetele sale. Iar in ceea ce priveste pe Adam si Eva, trebuie sa stii ca fiecare profet a venit pentru fieceare natiune la un anumit timp, iar ce le-a fost permis unora, a fost mai tarziu interzis. Ideea e ca noi ar trebui sa ne ghidam dupa ultimul mesaj dat omenirii, anume revelatia finala, care este Nobilul Qur'an.

Familia lui Moise? Unde scrie? Sau ai vrut sa zici Noe?
Si scrie ca ce a facut Lot a fost gresit...
Eva a fost facuta pentru Adam, si nu scrie ca copiii lor s-ar fi culcat intre ei, oricum, atunci era permis pentru ca altfel nu s-ar fi inmultit.
Ir Biblia nu este o porcarie, ci ce mai complexa carte. Tu daca ai citi-o pe toata de cateva ori tot nu ti-ai da seama la ce se refera multe versete.

Pai vezi din acelasi motiv sunt si ateii impotriva (pentru ca pot aparea copii cu probleme) deci nu mai bine te gandeai si la asta putin inainte sa pui o intrebare oarecum insultatoare?

Am vrut sa spun Noe.
Sunt sigur ca biblia este considerata cea mai complexa carte de persoane care nu au citit nimic altceva in viata lor.

La fel sunt si impotriva necrofiliei si zoofiliei dar nu am nevoie de un zeu care sa imi spuna ca aceste actiuni sunt imorale pentru ca pot sa gandesc si singur.

A, ai vrut sa spui Noe... Am inteles...
Atunci zi cateva carti mai comlexe ca Biblia. Sau macar o carte mai complicata ca ea.

Orice carte stiintifica contemporana.

hee hee Ok, e clar...

Originea speciilor a lui Darwin, Universul intr-o coaja de nuca de Hawking, Gena Egoista a lui Dawkins.
Ca vad ca iti este lene sa cauti singur.
Tu spui ca o carte care zice ca liliecii sunt pasari (Levitic 11: 11-19) e cea mai complexa carte. Ma faci sa rad laughing
Aceasta carte ridicola mai spune si ca daca oile fac pui uitandu-se la nuiele dungate, puii vor iesi dungati rolling on the floor) (Geneza 30 Imbogatirea lui Iacov)
Inca mai poti spune ca biblia e o carte complexa?

COMPLÉX, -Ă, complecși, -xe, 1. adj., s. n. 1. Adj. Format din mai multe părți; care întrunește în sine mai multe laturi sau elemente diferite.
COMPLICÁT, -Ă, complicați, -te, adj. Alcătuit din (prea) multe elemente; greu de descurcat sau de înțeles.
Deci da.
Sper ca nu esti genul ala de limitat care crede ca oamenii din urma cu 6000 de ani aveau aceleasi cunostinte si acelasi vocabular ca cei de acum. Este normal sa se mai intalneasca lucruri/expresii traditionale, dar sunt aproape irelevante.

Si daca mai dai versete ca sa-ti arati opinia despre cat de ilogica este credinta in Dumnezeu, fa-o din Noul Testament. Vechiul este mai degraba o istorie, Noul arata ce sa facem, de ce sa facem, cum sa facem, cand sa facem, unde sa facem.

| relian a răspuns (pentru 6684464):

Scuze dar cartea asta nu are 6 mii de ani asa cum tu crezi.Deci cartea asta numita Biblie este facuta incoa in zilele noastre acum o mie juma de ani cind limbile vorbite se vorbesc si astazi si au si astazi acelasi inteles.Ca urmare nu veni cu povesti. Spui ca ai citit ca ai stuiat dar ce? Ca citesti biblia o carte fara nici o noima asta nu inseamna ca gata ai studiat cevaAi studiat cind aparu aceste religii, aceste carti, cind au fost ele scrise si asa mai departe? Eu nu prea cred odata ce spui de vocabulare de 6 mii de ani.Si cum adica cea fost nu mai este doar cei nou e bun? Hai ca esti tare.Adica Dzeu asta facea chestii asa pe ghicite sau cum? Cum ramine cu faptul ca stia tot, vedea tot de la inceput la sf? Da sa stii cai f complicata dar incurcata, adica cei care au pus gramada aceasta carte au pus la gramada ce au gasit fara sa le dea un sens.Intrebai o carte mai buna ca biblia sau complicata, Te intreb odata ce chiar tu spui ca oamenii pe vremea aia nu erau atit de destepti sau cum ai spus nu aveau asa cunostinte ca acum, deci tu crezi ca venea Dzeu sa le dea ce? Sa le dea o carte din care sa inteleaga ce? E ca si cum vin cu o carte si le dau la cimpanzei sa citeasca si sa vad ce inteleg.Esti tare, te contrazici singur.Tu daca vrei sa dai ceva cuiva si sa si intelega spui clar direct simplu posibil ca oamenii sa priceapa, nu spui povesti, bati cimpii ca aia sa nu inteleaga nimic.Sau poate asta era si interesu lor? Ca de fap chiar Isus al tau din NT spune asta la un moment dat daca spui cai citit.Intrebat fiind de un ucenic nu mai retin care de ce le vorbeste oamenilor pe o limba pe care ei no intele si lor pe inteles ce le raspunde Isus? Pt ca asa trebuie ca oile sa nu priceapa prea mult sa poata fi minate asa cum ei doreau. Uite asta e din cartea ta aia noua legea cea noua.Ce l-ai mai gasit tu pe dzeu.

| 6684464 a răspuns (pentru relian):

Nu prea am inteles ce ai vrut sa spui, dar... daca te referi la faptul ca Biblia spune ca nu trebuie sa stii prea multe ca sa ajungi in Rai, atunci asa e. Trebuie doar sa crezi si sa te pocaiesti. Celelalte lucruri sunt optionale.
Trebuie sa fii destul de inteligent ca sa intelegi Biblia(pe toata). Daca te-ai referit la VT vs NT atunci da, NT este pentru noi. In VT este vorba de Lege, in NT este vorba de Har; Isus nu a venit degeaba, a schimbat multe lucruri.

Nu imi trebuie versete ca sa pot dovedi cat de ilogica e credinta in dumnezeu.
Isus a zis ca nu a venit sa schimbe legea ci sa o implineasca iar voi crestinii va bazati ura pe homosexuali dupa vechiul testament.
Biblia, cum a spus si relian nu are 6000 de ani.
Si aici nu vorbim de cunostiintele oamenilor de acum 1000 de ani ci de cunostiintele lui dumnezeu deoarece el a scris cartea (dupa crestini) prin oameni deci zeul tau nu stie ce liliecii sunt mamifere.

E clar ca nu ai pic de rationament.
Biblia este scrisa de mai multi scriitori in primul rand.
In al doilea rand, Dunezeu nu le-a spus oamenilor ce sa scrie si rareori le dadea cate un vis mai special. Deci da, vorbim de cunostintele oamenilor de acum 3000 de ani pentru ca Duhul Sfant NU s-a coborat peste oameni inainte de plecarea Lui Isus.

Deci spui ca o carte scrisa in urma viselor detine adevarul suprem laughing). Si zici de mine ca nu am pic de 'rationament'.

Cand am spus asta? raised eyebrows laughing

Am spus ca biblia nu are 6 mii de ani asa cum tu ai afirmat, apoi am spus ca biblia nu are logica, sens si ca e complicata desi nu-i deloc.Tu ai spus ca e complicata ca na nu trebuie so inteleaga oameni.Atunci pentru cine a fost scrisa? Deci cum afirmi tu trebuie sa fii foarte inteligent sa intelegi biblia ok? Deci sa inteleg ca pe vremuri nu prea a inteles-o mai nimeni.Atunci nu vad rostul pentru ce a mai scris-o Dzeu ca asa se zice nu? A scris-o pentru cine anume? Pt aia din viitor poate ca vor fi f inteligenti cum spui? Sa scrii o carte care sa o inteleaga doar 0, 0001% din populatia ce scop are? Scopul ar fi manipularea cum spuneam.Deci aici nu-i vorba de har nu-i vorba decit de manipulari de povesti de facut bani.Incerci sa spui si tu ceva ce nici nu intelegi.Tu crezi in ceva dar nu stii in ce si nici pentru ce sau de ce.Cu alte cuvinte urmezi turma.Naspa nu prea vad cum ai fi atit de inteligent cum afirmi pentru ca odata ce tu crezi inseamna ca si intelegi biblia deci faci parte din cei f inteligenti.Scyze nu vreau sa jignesc dar sincer nu prea am vazut pe nicaeri religiosi inteligenti.Si daca nu erau ateii sa va scoata din pesteri nu prea vad la ce v-ati mai fi inchinat voi astazi astia inteligentii.

Scurteaza.
Vrei sa-ti explic ceva sau ti-ai exprimat opinia? Scurt si la obiect sa fie.

Am aratat ca ce spui tu nu e chiar asa cum afirmi.Aia cu 6 mii de ani, apoi cu intelesul bibliei pe care nu o intelege nimeni, deci nu vad logica pentru cea fosot scrisa si chestii de genul asta.Adica ar trebuie sa recunosti ca ai cam inflorit ce ai spus.Eu daca spun ceva gresit si cineva imi atrage atentia recunosc, pentru ca doar asa inveti, sau retii ceva corect.Tu se pare mergi asa inainte 6 mii de ani are biblia si restu.Mai bine o lasam asa cum cazu ca oricum nu ajungem nicaeri.Numai bine.

Biblia este Sfanta Scriptura, iar ea a aparut cand a terminat Moise de scris.
Nu stiu daca Moise are 6000 de ani, dar, oricum, pe acolo.
La fel.

| Salontanul a răspuns (pentru Idris):

Dar sa ai nevasta de 9 ani ca Muhamerila ala al tau este normal. Mai mult, a facut si incest. A luat de sotie pe sotia fiului sau: "Pe când Zainab se afla încă la moschee, Mohamed a primit o nouă revelație de la îngerul Gabriel:
"Când tu spui celui pe care Allah l-a copleşit cu binefaceri şi celui pe care tu l-ai copleşit cu binefaceri: "Ţine-ţi soţia ta pentru tine şi teme-te de Allah!" Tu tăinuieşti în inima ta, de frica oamenilor, ceea ce Allah va da în vileag. Mai drept este înaintea lui Allah să te temi de el decât să te temi de oameni. Când Zaid a împlinit cele de cuviinţă faţă de ea, Noi ţi-am dat-o ţie ca soţie ca să nu li se mai facă un păcat credincioşilor care le iau pe soţiile copiilor lor de suflet, dacă au împlinit cele de cuviinţă faţă de ele. Porunca lui Allah trebuie împlinită. Nu este un păcat dacă profetul face ceea ce Allah i-a arătat că este o datorie." (Surah 33:37-38)".

| Salontanul a răspuns (pentru 6684464):

Nu va certati intre voi. Important este ca intreaba unul care pe profetul Mohmarlan care si-a luat sotie nevasta de 9 ani a altui nenorocit care era fiul lui adoptiv si corupator de minore. O religie a pacii si a iubirii care continua sa aiba criminali.

| KodrutZ a răspuns (pentru drutzix):

Intreaga opera a lui Asimov. Chiar si seria Dune se cam chisha cu bolta pe biblie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai iti dai seama ca ei sunt de acord cu incestul, si in cazul asta ei au soarta puiului? Cand cresc cucosii se urca pe alde maicasa? Si cei care nu sunt fac exact ca lupul; iau mielul in gura si sar gardul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incestul este o realitate, insa nu cred ca un ateu iti poate explica mai bine, decat ar face-o chiar biblia.In Vechiul Testament nu se vorbeste de cum s-a inmultit neamul omenesc, insa ipoteza incestului nu poate fi evitata. Abraham s-a casatorit cu sora sa.Ba chiar si Adam a avut copii.Cum crezi asta, fara sa te gandesti la incest?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia este impotriva avortului pentru ca ea are nevoie de cat mai multi recruti fara minte ca sa poata detina controlul. Dupa ceva timp cand suprapopularea v-a deveni o problema poate ca o sa isi dea seama ca ca nu e gresit sa faci avort.
Totul este normal atat timp cat nu pui la calcul legile imaginare.
Pana la urma in timpul actului sunt milioane de fiinte vii care dau o lupta pe viata si pe moarte si doar unul, sau in cazuri mai rare, mai multi, reusesc sa ajunga la destinatie. Ceilalti mor. Asa ca unde e legatura? Daca omori un milion si daca omori un milion plus unul nu e acelasi lucru?

| Idris explică:

Raspuns pentru Salontan care mi-a dat ignor, referitor la casatoria Profetului Muhammed(SAW) cu Aisha(RA) In urma cu 1400 de ani era un lucru comun pentru femei sa se casatoreasca cat mai tinere. De exemplu Sf. Augustin s-a casatorit cu o fata de 10 ani, Regele Richard al II lea s-a casatorit cu o fata de 7 ani, Henry al VIII-lea s-a casatorit cu o fata de 6 ani. Chiar si in Biblie in Numeri 31:17 spune:,, Pastrati pentru voi fetele care nu au conscut barbat''. In Enciclopedia Catolica, Maria avea 12 ani cand s-a casatorit cu Iosif care avea 99 de ani. In anul 1880 in USA in statul Delaware, varsta minima la care o fata se poate casatori era de 7 ani, iar in California de 10 ani. Chiar si in timpul Trimisului lui Allah, oamenii au incercat sa il atace fizic cat si verbal dar si psihic, insa nici unii dintre ei nu au gasit un motiv de a il agresa pe baza acestei casatorii, deoarece aceasta era o normalitate in acele timpuri. Stiai de faptul ca Profetul Muhammed a avut o singura sotie pana la varsta de 54 de ani, atunci cand sotia s-a Khadija s-a stins din viata, aceasta fiind cu 15 ani mai in varsta decat el. Dar oare Aisha era chiar un copil atunci cand sa casatori cu Profetul Muhammed (saw)? In primul rand trebuie mentionat faptul ca in Islam este interzisa casatoria cu cineva care nu a ajuns inca la varsta pubertatii. Varsta pubertatii poate varia in functie de diferite zone, iar conform unor oameni de stiinta, fetele intra la pubertate undeva intre varstele de 9-15 ani. De asemenea clima din diferite tari poate influenta varsta pubertatii, ba chiar poate fi un factor decisiv. Asadar, a fost Aisha un copil? NU, NU A FOST. Aisha(radhiallahu anhu) a relatat dupa moarte Profetului Muhammed peste 2000 de hadith-uri, Aisha a fost foarte inteligenta, iar de cand s-a casatori cu Muhammed(saw), aceasta a invatat multe de la el, iar mai tarziu aceasta avea sa devina o profesoara si o experta in a ii invata pe altii Islamul. Pentru toti cei care nu il cunoesc pe Profetul nostru(alayhi sallatu wasallam), el nu a venit pe aceasta lume pentru a cauta placerile acestei vieti, din contra el ne-a avertizat despre acestea. Companionii lui l-au descris ca fiind un om cu un inalt caracter moral, acestia spunand ca El(saw) era chiar mai timid si mai rusinos decat o fecioara. Cand oamenii il intrebau anumite chestii rusinoase, acesta(saw) isi acoperea fata din cauza rusinii. Asadar documenteaza-ta inainte de a face niste afirmatii, pentru ca daca nu au nici o sustinere si cand vine cineva cu adevarul pici urat. A doua la mana este ca Zaynab era fiu vitreg, iar un fiu vitreg nu este niciodata ca un fiu de sange.

| ʎpooɯ a răspuns:

Cred ca orice om normal, indiferent ca este ateu sau credincios considera ca incestul este un lucru anormal si pedepsit de lege.

| YouDieAsYouLived a răspuns:

Incestul nu are legatura cu existenta sau lipsa religiei. Este pur si simplu o deviatie, o tulburare de comportament sexual in comparatie cu ce este normal, cu normalitatea. O persoana normala nu poate practica incestul pentru ca nu poate simti nici un fel de atractie pentru a o face. Repet, incestul nu are legatura cu religia cum nu are cu normalitatea. Este doar o tulburare de comportament sexual.

| RandomHuman a răspuns:

Depinde de parerile si valorile fiecaruia.

Întrebări similare